Hopp til innhold

NTNUI nummer sju i Jukola-stafetten: – Irritert

NTNUIs Eirik Langedal Breivik var irritert etter Jukola-stafetten i Finland lørdag. Han fant ikke siste gir i orienteringsløpet.

Han løp studentlaget fra Trondheim inn til 7.-plass på siste etappe. Mats Eidsmo vant første etappe av løpet som gikk natt til søndag utenfor byen Vasa i Finland.

Deretter gikk det tyngre for laget som ble slått med 23 minutter av det svenske vinnerlaget Stora Tuna. I vår ble NTNUI nummer fire på 10mila.

– Det er helt greit, men jeg er litt irritert over at jeg ikke klarer å gire opp slik som jeg gjorde på 10mila, sa Langedal Brevik.

– I dag hadde jeg bare ikke helt kroppen, fastslo han.

I tillegg til Eidsmo og Breivik løp Kristian Forsbacka, Oskar Edvardsson, Nils Tveite, Isak Jonsson og Sigurd Paulsen Vie for det beste norske laget.

Nest best av de norske ble Tyrving på 17.-plass. Mer enn 1600 lag stilte til start. (NTB)

Eirik Langedal Breivik
Foto: Alf Simensen / NTB

Siste nytt

 • Brann holdt unna i Nederland – sikret sterkt resultat

  Mathias Dyngeland var i storform for Brann og kan ta sin del av æren for at de klarte 0-0 i Nederland mot Go Ahead Eagles i andre runde av Serieligaen-kvalifiseringen.

  Begge lag hadde sine sjanser, og det var ikke nødvendigvis en rolig affære til tross for at målene uteble.

  Det var de nederlandske vertene som var nærmest, og i sluttminuttene var Mathias Dyngeland god i Brann-målet og reddet en sen scoringsmulighet for Bobby Adekanye.

  Go Ahead Eagles-angriperen hadde flere sjanser i løpet av kampen, men han klarte ikke å få ballen i nettet.

  Helt på tampen skulle det bli tegn til drama likevel. Det var Blomberg som ble revet ned av Llansana. Dommer mente det var en åpenbar mulighet som ble fratatt og det resulterte i rødt kort.

  Brann tar imot Go Ahead Eagles på Brann Stadion torsdag 1. august. Nå vil de nok regnes som favoritter til å ta seg videre.

  Go Ahead Eagles ble nummer ni i nederlandsk æresdivisjon sist sesong og har ikke kommet i gang med 2024/2025-sesongen i hjemlig liga ennå.

  Tromsø har også levert sterkt i Europa torsdag kveld. De vant 1-0 borte mot KuPS fra Finland.

  Eliteserien i fotball 2024: Brann - Haugesund (1-1)
  Foto: Paul S. Amundsen / NTB
 • Ruud forbløffet av stjernefrafall: – Den største overraskelsen

  Casper Ruud møtte pressen i forkant av tennisturneringen i OL i Paris. Nordmannen blir regnet som en medaljekandidat, og flere tøffe konkurrenter har meldt frafall. Blant dem er Jannik Sinner, Holger Rune og Andy Murray.

  Det er spesielt ett av frafallene han reagerer på.

  – Sinner er den største overraskelsen og en av favorittene for medalje. Det er kjipt for ham og man ønsker alle som må stå over en «speedy recovery», sier han på en pressekonferanse.

  Likevel innrømmer han at OL ikke er det aller største å vinne for en tennisspiller.

  – I min verden er Grand Slam det største vi har, men det er hvert fjerde år og det er noe gjevt over å ha OL-medalje. Jeg er her for å gjøre mitt beste og representere landet, sier den norske tennisstjerna.

  Ruud selv skal møte japanske Taro Daniel i første runde. Om ting går relativt knirkefritt de første rundene, vil Ruud møte Daniil Medvedev i kvartfinalen.

  Sommer OL i Paris 2024; pressekonferanse med Casper Ruud
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Katrine Lunde og Christian Sørum norske flaggbærere

  Christian Sørum og Katrine Lunde får æren av å bære det norske flagget i fredagens OL-åpning på Seinen i Paris.

  Det deler Olympiatoppen i en pressemelding torsdag.

  – Jeg føler meg veldig beæret som ble spurt om å ta dette oppdraget. Å få bære det norske flagget under åpningsseremonien på Seinen er høytidelig, stor stas og betyr mye for meg. Jeg er stolt over å representere Norge i mitt femte OL og til og med få være flaggbærer, sier Lunde som har to OL-gull og to bronser fra tidligere leker.

  Håndballkeeperen er Norges åttende kvinnelige flaggbærer i sommer-OL.

  – Jeg har fulgt med på åpningsseremoniene i OL siden jeg var liten, så dette er veldig stas. Å få være flaggbærer i mitt andre OL er for meg en ære på vegne av min makker Anders og meg, sier sandvolleyballspiller Sørum.

  Det er tredje gang i OL-historien at Norge stiller med to flaggbærere i en åpningsseremoni. Første gang var i 2021.

  OL-åpningen i Paris blir av det helt spesielle slaget. Seremonien kommer til å foregå på elven Seinen, og utøverne skal fraktes i båter i 6 kilometer før de går i land foran Eiffeltårnet.

  Åpningsseremonien blir sendt på NRK1 og NRK TV fra klokka 19.25 fredag kveld.

  Kristian Sørum og Kathrine Lunde, norske flaggbærere.
  Foto: Olympiatoppen

Sendeplan

Kl. Program Kanal