Norge møtte Ukraina i håndball-EM. Nrksport.no fulgte kampen kast for kast.

Norge er suverene mot Ukraina.

Norge suverene mot Ukraina.

Ukraina-Norge 20-33

60 min 20-33 Slutt.

60 min 20-33 Shymkute fra staffemerket.

60 min 19-33 Frafjord fra strek.

59 min 19-32 Skunzyak fra kant.

58 min 19-32 Sulland scorer fra straffemerket.

58 min 19-31 Pedersen redder fra straffemerket.

57 min 19-31 Norge tar time-out.

57 min 18-31 Herrem blir utvist i to-minutter.

56 min 18-31

55 min 18-31 Malm Frafjord blir utvist.

55 min 17-31 Løke kontrer inn mål.

54 min 17-30 Managarova

51 min 16-30

51 min 15-30 Løke scorer sitt første mesterskapsmål.

50 min 15-29 Pidpalova scorer sitt femte mål.

49 min 14-29 Larsen setter sitt fjerde straffekast.

49 min 14-28 To-minutter på Managarova.

48 min 14-28 Nikolayenko fra straffemerket.

48 min 13-28 To-minutter på Løke.

47 min 13-28 Pidpalova fra distanse.

47 min 12-28 Herrem scorer sitt første mesterskaps mål.

46 min 12-27 Larsen scorer på straffekast.

46 min 12-26 Nikolayenko blir utvist.

45 min 12-26 Riegelhuth skyter via tverrliggeren og såvidt over streken.

44 min 12-25 Nikolayenko fra 7-metersmerket.

43 min 11-25 Riegelhuth lobber fra strek.

42 min 11-24 Pidpalova hamrer inn mål fra distanse.

40 min 10-24 Johansen blir spilt fri på strek og scorer via gulvet.

39 min 10-23 Johansen kontrer inn sitt fjerde mål.

39 min 10-22 Dyhre Breivang med en lekker underarm.

38 min 10-21 Larsen er sikker fra straffemerket.

37 min 10-20 Nikolayenko scorer igjen.

37 min 9-20 Lunde skyter to ganger i tverrliggeren.

36 min 9-20 Nikolayenko scorer Ukrainas første etter pause.

35 min 8-20 Dyhre Breivang scorer etter en effektiv norsk kontring.

35 min 8-19 Sulland bommer fra straffemerket.

34 min 8-19 Johansen fra kant.

33 min 8-18 Blanco blir spilt fri og scorer sitt første mål i EM.

31 min 8-17 Johansen kontrer inn mål. Managarova blir samtidig utvist.

30 min 8-16 Pause.

30 min 8-16 Shymkute scorer i åpent mål etter at Norge tar ut målvakten.

29 min 7-16 Shymkute scorer og Lunde får samtidig en to-minutter.

28 min 6-16 Aamodt gjør en kant-overgang og scorer fra strek.

27 min 6-15 Pidpalova setter sitt andre mål fra distanse.

27 min 5-15 Sulland. Norge holder på å bli avblåst for passivt, når Sulland stiger til værs og hamrer ballen i mål.

26 min 5-14 Shymkute scorer sikkert fra straffemerket.

23 min 4-14 Nok en to-minutter for Ukraina.

23 min 4-14 Kristiansen scorer for Norge i ankomstfasen.

22 min 4-13 Shymkute blir utvist i to minutter.

21 min 4-13 Pidpalova. Den 1.92 meter høye Pidpalova scorer fra distanse.

20 min 3-13 Sulland utfordrer utover i banen og sender Norge opp i en ti-måls ledelse.

19 min 3-12 Kristiansen kontrer inn mål. Norge står meget bra i forsvar og Ukraina får ikke til sitt etablerte angrep. Bakerst står Lunde Haraldsen meget bra.

17 min 3-11 Larsen satser i midten og blir taklet, men får allikevel avgårde et godt skudd.

14 min 3-10 Riegelhuth. Ukraina finner ikke ut av Norges forsvarspill og Norge kan nok engang kontre inn mål.

13 min 3-9 Johansen kontrer inn sitt første mål.

12 min 3-8 Borshchenko

11 min 2-8 Riegelhuth fanger en retur og lobber Norge seks mål foran.

9 min 2-7 Larsen drar seg enkelt fri og skyter kontant i mål.

9 min 2-6 Vergeliuk.

8 min 1-6 Ukraina tar time-out. Breivik er strålende fornøyd med forsvarspillet så langt.

8 min 1-6 Lunde. Ukraina roter i angrep og Norge kan enkelt kontre inn en femmålsledelse.

7 min 1-5 Lunde hamrer inn ballen fra distanse.

5 min 1-4 Larsen scorer sikkert på straffe.

4 min 1-3 Larsen går inn i banen og skyter i mål fra distanse.

3 min 1-2 Nikolayenko scorer på en underarm.

2 min 0-2 Lunde Haraldsen gjør en mesterlig dobbelt-redning.

2 min 0-2 Riegelhuth bommer på kontring.

2 min 0-2 Dyhre Breivang nok en gang. Ukraina gjør angrepsfeil og Norge gjør det de er best på, og kontrer inn mål.

1 min 0-1 Dyhre Breivang hopper inn i feltet og skyter ballen i mål via gulvet.

Kampen er i gang.

Ukraina har bydd Norge på problemer ved tidligere anledninger. I EM 2000 endte det med poengdeling.

I VM 2003 i Kroatia hvor Norge endte som nummer seks og mistet OL vant Ukraina 30-29.

Norge fikk revansje et år senere og vant 27-24 i EM i Ungarn.

Norge åpnet EM svakt og spilte uavgjort 21-21 mot Spania. Ukraina på sin side slo Portugal komfortabelt 38-24.

Kari Aalvik Grimsbø og Tonje Nøstvold er ikke tatt ut til kampen, og må følge lagkameratene fra tribunen. Dette betyr at Linn Jørum Sulland er med fra start for første gang i EM.

Norges lag: Kari Aalvik Grimsbø, Ragnhild Aamodt, Isabel Blanco, Karoline Dyhre Breivang, Marit Malm Frafjord, Katrine Lunde Haraldsen, Camilla Herrem, Kari Mette Johansen, Tine Kristiansen, Tonje Larsen, Heidi Løke, Kristine Lunde, Tonje Nøstvold, Terese Pedersen, Linn-Kristin Riegelhuth, Linn Jørum Sulland.

Ukrainas lag: CHUKHNO Tetyana, BOKLASHCHUK Mariia, PIDPALOVA Anastasiia, VERGELIUK Maryna, MANAGAROVA Iuliia, BORSHCHENKO Viktoriya, BATKOVA Yana, SHYMKUTE Rehina, SOKOL Anastasiya, GORILSKA Lilia, TYMOSHENKOVA Viktoriya, SKUNZYAK Nataliya, LAIUK Olga, GONCHAROVA Iryna, NIKOLAYENKO Olha, SHEYENKO Iryna

• Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

– Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

– Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

Q6DAaGK1xwQ
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.