Nrksport.no fulgte kampen

Norge møtte Portugal til sin tredje kamp i EM. Nrksport.no fulgte kampen kast for kast.

Linn Kristin Riegelhuth jubler etter scoring mot Portugal.

Norge-Portugal 34-19

Slutt.

60 min 34-19 Correia scorer kampens siste mål.

60 min 34-18 Løke setter sitt syvende mål.

59 min 33-18 Sulland setter sitt første mål.

59 min 32-18 Portugal tar time-out.

58 min 32-18 Aamodt scorer sitt andre mål.

58 min 31-18 Herrem nok en gang fra kant. Det norske kantspillet har holdt høyt nivå så langt.

57 min 30-18 Ferreira fra kant.

56 min 30-17 Herrem fosser i fra portugiserne og scorer sitt femte mål.

55 min 29-17 Norge tar time-out.

53 min 29-17 Løke scorer fra strek etter en fint innspill fra Sulland.

53 min 28-17 Tavares scorer fra strek. Kristiansen blir samtidig utvist.

52 min 28-16 Nøstvold fanger en retur og setter ballen opp i mål.

50 min 27-16 Løke scorer fra strek.

50 min 26-16 Lunde Haraldsen redder straffekast.

49 min 26-16 Herrem scorer kontant fra kant.

49 min 25-16 Ferreira finter bort Sulland og scorer enkelt.

47 min 25-15 Seabra bommer på straffe.

47 min 25-15 Herrem banker ballen i mål fra kant.

46 min 24-15 Breivang får et skudd rett i ansiktet og går ned for telling.

45 min 24-15 Lunde blir utvist to-minutter.

44 min 24-15 Portugal har en spiller for mye på banen og får en to-minutter.

43 min 24-15 Herrem scorer etter at Portugal rotet bort ballen midt på banen.

43 min 23-15 Seabra fra venstrekant.

42 min 23-14 Nøstvold gjør sitt første mål for kampen.

40 min 22-14 Riegelhuth scorer fra kant.

39 min 21-14 Riegelhuth scorer sitt åttende mål for kampen.

39 min 20-14 Seabra scorer fra ving. Grimsbø redder nesten, men hun klarer ikke å holde ballen på den riktige siden av streken.

38 min 20-13 Frafjord scorer fra strek.

38 min 19-13 Marit Breivik har gitt de norske spillerne kontringsforbud, slik at de må øve på etablert angrep.

36 min 19-13 Riegelhuth bommer på straffe. Pereira gjør sin tredje strafferedning.

36 min 19-13 Barbosa scorer sitt sjette mål for kampen.

34 min 19-12 Riegelhuth fanger en retur og scorer fra strek.

34 min 18-12 Ferreira blir spilt fri på strek og scorer enkelt.

32 min 18-11 Riegelhuth scorer fra straffemerket.

32 min 17-11 Barbosa

31 min 17-10 Larsen

31 min 16-10 Tavares

Pause.

30 min 16-9 Aamodt scorer sitt første mål i kampen.

29 min 15-9 Løke scorer nok en gang fra strek.

29 min 14-9 Tavares scorer fra strek.

28 min 14-8 Løke scorer fra strek.

28 min 13-8 Norge tar time-out.

28 min 13-8 Sousa scorer fra straffemerket. Portugal har scoret fire mål uten at Norge har scoret i mellom tiden.

25 min 13-7 Barbosa bryter gjennom.

24 min 13-6 Barbosa scorer igjen. Portugal har kommet bedre med nå.

23 min 13-5 Barbosa scorer i åpent mål etter at Norge har tatt ut målvakten.

22 min 13-4 Sulland skyter i mål fra distanse.

22 min 12-4 Barabosa scorer fra straffemerket. EMs toppscorer setter sitt første mål i kampen.

22 min 12-3 Lunde blir utvist i to minutter.

20 min 12-3 Løke scorer i åpent mål etter at den portugiske målvakten roter det til ute på banen.

19 min 11-3 Løke vender opp på strek og hamrer ballen i mål.

18 min 10-3 Larsen bryter gjennom i midten og scorer.

17 min 9-3 Sulland bommer på straffe.

16 min 9-3 Sousa scorer fra straffemerket.

15 min 9-2 Larsen bommer fra straffemerket.

15 min 9-2 Portugal får en to-minutter.

14 min 9-2 Breivang vrir skuddet rundt forsvaret og scorer sitt andre mål.

12 min 8-2 Lunde Haraldsen redder fra straffemerket. Hun tar returen også.

11 min 8-2 Herrem scorer etter en vakker langpasning av Riegelhuth.

10 min 7-2 Portugal tar time-out. Breivik vil at Norge skal kjøre med to strek-spillere i angrep og hun maner til fortsatt skjerpet forsvarspill.

10 min 7-2 Riegelhuth scorer sitt femte mål etter pasning fra Johansen.

8 min 6-2 Seabra scorer fra venstrekant.

7 min 6-1 Riegelhuth lobber i sitt fjerde mål for kampen.

7 min 5-1 Riegelhuth scorer etter nok en norsk kontring. Norge har kommet meget bra i gang.

6 min 4-1 Larsen er sikker fra straffemerket.

5 min 3-1 Norge kontrer bra. Lunde blir dratt ned og Norge får straffe.

4 min 3-1 Sousa scorer fra distanse.

3 min 3-0 Riegelhuth kontrer inn sitt andre mål.

3 min 2-0 Breivang kontrer inn mål for Norge.

2 min 1-0 Larsen kaster ballen over sidelinjen og Portugal overtar.

1 min 1-0 Riegelhuth scorer kampens første mål fra kant.

Kampen er i gang.

Norge jakter sin fjerde EM-tittel under Marit Breiviks ledelse. Det har tidligere blitt gull i 1998, 2004 og 2006.

Norge startet skuffende i EM etter at det kun ble uavgjort 21-21 mot Spania. De norske kvinnene rotet veldig mot spanjolene, men Ukraina fikk unngjelde i neste kamp hvor Norge vant 33-20.

Men Norge er storfavoritter mot Portugal og bør vinne enkelt.

Portugal har tapt begge sine kamper så langt i EM. Først 24-38 mot Ukraina, før kvinnene fra den iberiske halvøy tapte 24-29 mot nabo Spania.

Selv om Portugal ikke bør by på særlig motstand er det en spiller de norske kvinnene bør ha ekstra fokus på. Alexandrina Barbosa har storspilt så langt i mesterskapet og er EMs toppscorer med 20 mål.

Norges lag: Kari Aalvik Grimsbø, Ragnhild Aamodt, Isabel Blanco, Karoline Dyhre Breivang, Marit Malm Frafjord, Katrine Lunde Haraldsen, Camilla Herrem, Kari Mette Johansen, Tine Kristiansen, Tonje Larsen, Heidi Løke, Kristine Lunde, Tonje Nøstvold, Terese Pedersen, Linn-Kristin Riegelhuth, Linn Jørum Sulland.

Portugals lag: PEREIRA Daniela, BARBOSA Alexandrina, SOUSA Ana Miriam, ANDRADE Ana, FERREIRA Liliana, CARVALHO Fernanda, PINHEIRO Eduarda, FERNANDES Diana, FERREIRA Paula, SILVA Tania, CORREIA Ana, TAVARES Renata, GANAU Virginia, LOPES Vera, SEABRA Ana, SOUSA Juliana

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».