Norge slo Russland i finalen og vant dermed sitt første OL-gull.

Gro Hammerseng

Gro Hammerseng skyter over den russiske muren.

Norge-Russland 34-27.

60 min 34-27 Kampen er over.

60 min 34-27

60 min 34-26 Dmitrijeva

59 min 34-25 Bliznova

59 min 34-23 Snorroeggen blir også utvist.

59 min 34-23 Hammerseng får en to-minutter.

59 min 34-24 Sjipilova

59 min 34-23 Nyberg

58 min 33-23 Bliznova

58 min 33-22 Nøstvold skyter via blokken og i mål.

57 min 32-22 Grimsbø redder sin andre straffe for dagen.

56 min 32-22 Nøstvold skyter fra distanse. Målvakten roter ballen i mål.

55 min 31-22 Riegelhuth lobber over keeper.

54 min 30-22 Kjemperedning av Lunde Haraldsen.

52 min 30-22 Andrusjina.

50 min 30-21 Russland tar time-out.

50 min 30-21 Riegelhuth scorer på straffe.

50 min 29-21 Andrusjina.

49 min 29-20 Sørlie-Lybekk mottar en vakker pasning fra Nyberg og hun scorer sikkert.

48 min 28-20 Postnova

48 min 28-19 Nyberg bryter gjennom.

47 min 27-19 Sørlie-Lybekk setter en sperre og får nok plass til å score.

46 min 26-19 Postnova

46 min 26-18 Andrusjina smeller ballen i krysset.

46 min 26-17 Riegelhuth skyter i mål fra gulvet.

43 min 25-17 Nyberg skyter ned i gulvet og i mål.

42 min 24-17 Grimsbø kommer inn og gjør en strålende strafferedning.

41 min 24-17 Snorroeggen smeller ballen i krysset.

41 min 23-17 Polenova er sikker fra straffemerket.

40 min 23-16 Hammerseng fanger en retur og scorer enkelt.

39 min 22-16 Sørlie-Lybekk er sterk og river seg fri på strek.

38 min 21-16 Dmitrijeva

35 min 21-15 Poltoratskaja

35 min 21-14 Aamodt fra kant.

34 min 20-14 Marennikova

33 min 20-13 Riegelhuth scorer på straffe.

32 min 19-13 Larsen scorer fra distanse.

31 min 2.omgang har startet.

Norge leder klart til pause etter å ha kontret russerne i senk. Russland våknet utover i omgangen, men Norge leder komfortabelt med fem mål til pause.

30 min 18-13 Pause

29 min 18-13 Bliznova bryter gjennom og scorer.

28 min 18-12 Norge tar time-out.

28 min 18-12 Aamodt får en to-minutter.

28 min 18-12

26 min 18-11 Postnova

26 min 18-10 Malm Frafjord skyter via stolpen og i mål.

25 min 17-10 Polenova skyter over det norske forsvaret.

24 min 17-9 Polenova fra distanse.

23 min 17-8 Malm Frafjord scorer fra strek.

22 min 16-8 Johansen scorer etter en norsk flyver.

22 min 15-8 Polenova er sikker fra straffemerket.

21 min 15-7 Nyberg scorer fra distanse.

20 min 14-7 Bliznova setter sitt tredje mål for dagen.

18 min 14-6 Bliznova

18 min 14-5 Dmitrijeva

17 min 14-4 Nøstvold viser frem skuddet.

15 min 13-4 Dmitrijeva

15 min 13-3 Riegelhuth scorer sikkert etter at Norge har løpt fra russerne igjen.

14 min 12-3 Sørlie-Lybekk etter kontring.

13 min 11-3 Lunde Haraldsen redder straffekast fra Turey.

12 min 11-3 Sørlie-Lybekk fra strek.

11 min 10-3 Johansen lobber inn fra venstrekant.

10 min 9-3 Sjipilova fra strek.

9 min 9-2 Riegelhuth scorer sikkert fra straffemerket.

8 min 8-2

8 min 8-1 Riegelhuth lobber over den russiske målvakten.

7 min 7-1 Larsen stiger til værs og banker ballen i mål.

6 min 6-1 Russland tar time-out.

5 min 6-1 Sørlie-Lybekk scorer etter at Norge fortsetter å kontre på russerne.

5 min 5-1 Riegelhuth etter kontring. De norske kvinnene har fått en meget bra start.

5 min 4-1 Riegelhuth scorer etter nok en norsk kontring.

4 min 3-1 Bliznova med en meget bra underarm.

3 min 3-0 Hammerseng scorer etter en rask norsk kontring.

2 min 2-0 Johansen scorer fra kant.

2 min 1-0 Russland får en to-minutter etter et feil bytte.

2 min 1-0 Sørlie-Lybekk sender Norge i ledelsen.

1 min 0-0 Lunde Haraldsen åpner kampen med en fin redning. Det er viktig for Norge at Lunde Haraldsen har en bra kamp i mål.

1 min 0-0 Kampen er i gang.

I dag får Marit Breiviks lag sjansen til å fylle tomrommet i ferieskapet.

Best i OL

Så langt i mesterskapet har Norge hatt bedre uttelling på skudd enn Russland (se tabell under).

Begge lag har også fått med to spillere på OLs all star-lag.

Norges OL-tropp

Målvakter: 1 Kari Aalvik Grimsø, Byåsen, 16 Katrine Lunde Haraldsen, Viborg, (12 Terese Pedersen, Randers - reserve)

Utespillere: 3 Katja Nyberg, Ikast Bording, 4 Ragnhild Aamodt, Ikast Bording, 5 Gøril Snorroeggen, Byåsen, 6 Else Marthe Sørlie Lybekk, Nordstrand, 7 Tonje Nøstvold, Ikast Bording, 8 Karoline Dyhre Breivang, Larvik, 9 Kristine Lunde, Viborg, 10 Gro Hammerseng, Ikast Bording, 11 Kari Mette Johansen, Larvik, 13 Marit Malm Frafjord, Byåsen, 14 Tonje Larsen, Larvik, 18 Linn Kristin Riegelhuth, Larvik

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.