Kallar Noreg favoritt før VM: – Avhengige av målvakter som reddar

Noreg starta den siste VM-oppkøyringa med to storsigrar, men rauk på eit tap mot Russland i siste kamp. NRKs handballekspert meiner Noreg kan vinne VM, men at nokre ting må forbetrast.

Noreg

FAVORITTAR: NRKs handballekspert har trua på norsk jubel i VM.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Noreg opna den siste turneringa før VM med å knuse regjerande verdsmeister Nederland med 15-mål, før dei slo Sør-Korea 35–23 etter å ligge under 11–13 ved pause.

I den siste kampen mot Russland gjekk det tyngre. Russland vann 29–28 etter å ha skåra med den aller siste ballberøringa i kampen.

Mot Russland noterte ikkje målvaktduoen Katrine Lunde og Silje Solberg seg for ei einaste redning, og Noreg låg under med tre mål ved pause.

Heldigvis ser vi ikkje det ofte. Eg håpar ikkje det skjer igjen. Det var tungt, men vi skal berre jobbe vidare, så trur eg at vi skal klare å unngå at begge får ein slik dag igjen, seier målvakt Lunde til NRK om dei uteståande redningane.

Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Nederland

Mot Russland noterte ikkje målvaktduoen Katrine Lunde og Silje Solberg seg for ei einaste redning.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

NRKs handballekspert Geir Oustorp er optimistisk før meisterskapen, men peiker nettopp på målvaktsredningar som ein av nøklane for Noreg når VM kastast i gang.

Forsvaret vårt er avhengige av målvakter som reddar ballen og får meir hjelp enn det blei i kampen mot Russland. Vi får ikkje kontringar når vi ikkje får redningar, og då mistar vi ein stor kraft som vi har i spelet vårt, seier NRKs ekspert etter turneringa.

– Har breidda og rutinen

Men Oustorp ser også positive sider ved det han har sett i Noregs oppkøyringsturnering.

Vi har stor breidde i troppen vår og vi har fått spelt inn fleire av spelarane som er «nye», men det er liten tvil om at vi er avhengige av våre mest rutinerte spelarar, seier han.

Oustorp trur at Noreg er klare for å kjempe om medaljane. Han forventar at Noreg skal spele seg i form gjennom gruppespelet, der Kasakhstan, Iran og Romania ventar, etterfølgt av mellomspelet, før ein forventa kvartfinale står for tur.

Og i forkant av turneringa peikar Oustorp på to nasjonar som favorittar.

– Noreg er gullfavorittar saman med Frankrike, fordi vi har breidda og rutinen inn i eit meisterskap, seier han.

Emilie Hovden

Emilie Hovden fekk sine første landslagsminutt med handball på heimebane i Bergen.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Drøymer om gull

Blant dei nye spelarane som fekk speletid i oppkøyringa finn ein Emilie Hovden, som fekk sin landslagsdebut på samlinga, medan Maren Aardahl hadde ein landskamp tidlegare.

Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Russland

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er klar på kva han forventar av laget.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Og inn mot meisterskapet er landslagssjef Thorir Hergeirsson klar på kva han forventar av laget.

– Eg forventar at vi slost med nebb og klør for å vinne forsvar og kvart angrep, og ta oss fram sakte men sikkert. Først til cupspelet, og derfrå veit vi kva som gjeld, seier han.

Og landslagskaptein Stine Bredal Oftedal er klar for å kjempe om gullet i Spania.

Det er det vi håpar på og drøymer om. Det er tidleg å seie, men det er sjølvsagt det vi jobbar for kvar einaste dag og trening, seier ho.

 • VM byrjar 1. desember. For første gang er 32 lag med. Noreg møter Kasakhstan, Iran og Romania i gruppespelet, kampar du kan høyre på NRK Sport på radio.

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Treneren hyller Pedersen etter VM-gullet: – Nok en stor dag på jobb

Etter to sølvmedaljer kunne Jesper Saltvik Pedersen endelig juble for et nytt gull i VM i snøsport etter at rivalen kjørte ut i 2. omgang.

Siste nytt

 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Graham Hansens Barcelona til supercupfinale

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal