Hopp til innhold

NRKs bokseekspert: – Ikke så interessant å se Brækhus

NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti mener publikum er lei av å se Cecilia Brækhus (35) vinne enkle seirer mot langt dårligere motstandere.

Pressekonferanse med Cecilia Brækhus og svenske Mikaela Laurén som møtes igjen i bokseringen 21.

MØTES TIL NY KAMP: Cecilia Brækhus og svenske Mikaela Laurén.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Interessen er åpenbart dalende. Det er ikke så interessant å se Brækhus vinne enkle poengseirer. Det er ikke så spennende for publikum, sier Øfsti.

Brækhus setter nok en gang alle sine tittelbelter på spill når hun går i ringen mot svenske Mikaela Laurén (41) lørdag.

Da de to bokserne møttes i 2010, vant Brækhus på knockout i runde sju. Interessen for kampen i helga har imidlertid vært dårlig og billettsalget har gått tregt.

– Hun har snakket seg til en kamp ved å fyre opp under fiendeskapet mellom disse to bokserne, mener Øfsti.

Anders Werner Øfsti

NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Foto: NRK

Dårligere motstandere

De siste fem årene har ikke noen kunnet true eller ryste Cecilia Brækhus.

Øfsti mener det toppet seg i 2013 da hun knuste den langt svakere bokseren Mia St. John. En kamp han omtaler som en «tull og tøys-kamp».

Sist gang det var ordentlig spenning i en Brækhus-kamp er etter manges mening da bokseren møtte Anne Sophie Mathis i 2012.

Lørdagens motstander Mikaela Laurén mener han er flere divisjoner dårligere enn Brækhus.

Hun innrømmer til NTB at det er uttalelsene til Laurén som har skaffet henne en ny kamp.

– Men jeg skal gi henne det, hun har gått mange kamper og er selvfølgelig på et helt annet nivå enn første gang jeg møtte henne, sier hun.

– Ikke hennes feil

Øfsti mener imidlertid Brækhus kan risikere at publikum vender henne ryggen også i fremtidige kamper som følge av middelmådig motstand.

– Helt klart. Men man kan ikke skylde på Brækhus. I mange år var Larvik suverene i kvinnehåndball, men man kan ikke skylde på Larvik fordi de var for gode. Det samme sliter Cecilia med. Hun har på en måte møtt de som har vært mulige å møte av dem som har vært mer eller mindre kvalifiserte.

– Jeg tror det må mer til enn å bare snu bunken.

Claressa Shields, Christina Hammer

NRKs bokseekspert vil gjerne se Brækhus mot tyske Christina Hammer.

Foto: Carlos Osorio / AP

– Bør bytte vektklasse

Etter Øfstis mening bør derfor Norges verdensmester vurdere å bokse i en annen vektklasse enn hun gjør i dag.

– Det finnes bra motstand både over og under weltervekt.

– Cecilia har gått opp og ned i vektklasser, som i forrige kamp mot Erica Farias, men bør gjøre dette oftere i fremtiden, sier Øfsti.

Brækhus har også uttalt at hun ønsker å møte MMA-stjernen Cris Cyborg.

– Det å møte Cyborg i Las Vegas vil kunne være en skikkelig payday for Cecilia – og hun er nok ivrig etter å få innpass på det amerikanske markedet. Rammen der vil være noe helt annet enn et halvfullt konferansesenter i Stokke.

– En annen motstander jeg gjerne skulle sett henne mot, er tyske Christina Hammer, verdensmester i mellomvekt og ubeseiret. Det kunne ha vært et spennende oppgjør og noe som solgte billetter, mener NRKs bokseekspert.

Brækhus og Laurén stiller opp på Public Workout.

Brækhus har lovet knockout førstkommende lørdag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Siste nytt

  • Slind vraker landslaget igjen: – Jeg har ikke lyst til å skuffe noen

    Astrid Øyre Slind takker nei til landslagsplass. Hun har signert ny kontrakt med langløpslaget Aker Dæhlie.

    – Jeg har bestemt meg for å bli på Team Aker Dæhlie. Jeg turte ikke å bytte. Rent sportslig vet jeg at dette har fungert ganske bra, og da er det risikabelt å bytte i en VM-sesong, sier Slind til NRK.

    – De har sluttet å tvinge folk inn på lag, og skjønner at jeg står i det som er trygt, sier Slind.

    Langrennssirkuset er på vei inn i en VM-sesong som krones med mesterskap på hjemmebane i Trondheim. Slind sier forbundet forsøkte å overtale henne, men i påsken ga hun beskjed om at hun takker nei.

    Slind forteller at hun likevel har slitt mye med avgjørelsen, og det faktum at hun har stått utenfor resten av landslaget.

    – Jeg synes det har blitt for mye alvor og negativt rundt et valg som bare er artig. Det er idrett og underholdning. Jeg tror det kan fungere godt for begge lag, istedenfor at man skal ha dårlig samvittighet og skyld for å ikke backe. Det har blitt så mye rundt det som jeg synes har vært tungt.

    – Har du tenkt mye på det?

    – Det har jeg tenkt ganske mye på. Sikkert altfor mye. Jeg har jo ikke lyst til å skuffe noen eller sette noen i et dårlig lys. Jeg har bare lyst til å gå fort på ski. Det har ikke vært så enkelt, sier Slind og slår fast:

    – Det er godt å ha tatt et valg. Det føles som jeg har tatt det riktige valget for meg.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

    Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

    – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

    Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

    Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

    Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

    – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

    Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

    Britain Wimbledon Tennis
    Foto: Kin Cheung / AP
  • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

    Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

    Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

    Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

    Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

    Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal