NRK viser romjulssjakk

Tidligere torsdag ble det kjent at årets VM i lyn- og hurtigsjakk, som skulle vært arrangert i romjula, er utsatt. Det blir riktignok sjakk på NRKs flater i jula likevel.

NRK og TV 2 har nemlig kjøpt rettighetene til «The Champions Chess Tour», en turnering som spilles månedlig i ti måneder framover, med unntak av februar. Alt spill foregår online og den totale premiepotten i turneringen er på 1 500 000 dollar.

TV 2 starter med første turneringen i slutten av november 2020, mens NRK viser andre turnering, som vil foregå nettopp i romjula. NRKs sjakkekspert Torstein Bae er svært fornøyd med at det blir sjakk på NRKs flater i romjula.

– Det er selvsagt synd at det ikke blir noe VM i år, men slik er det i koronaens tid. Da er det veldig gledelig at vi likevel kan opprettholde tradisjonen med sjakk i romjula, hvor familier knasker nøtter mens Magnus knasker bønder på skjermen, sier han.

Magnus Carlsen klar for kvartfinale
Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Siste nytt

 • Falla valgte heat 1

  Det er problemer med grafikken på TV-skjermen, men bildene viser at Maiken Caspersen Falla har valgt heat 1 til kvartfinalene.

  – Der er hun tøff. Nå er selvtilliten tilbake, sier Bjørn.

 • Mistet faren i drukningsulykke

  Liverpool-keeper Alisson Becker fikk onsdag den tunge beskjeden om at hans far har omkommet under en svømmetur hjemme i Brasil. Han ble 57 år gammel. Beckers tidligere klubb i Brasil, Internacional, la ut nyheten om dødsfallet på sin Twitter-konto.

  Alisson Becker
  Foto: PHIL NOBLE / AFP
 • Zuccarello med mål og målgivende

  Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.

  Scoringen kom etter et flott overgangsspill om lag ti minutter ut i kampen og var det eneste målet i første periode.

  Zuccarello fikk pucken like foran mål fra Kirill Kaprizov, som kunne ha skutt selv, og satte den høyt i mål med et håndleddsskudd fra en trang vinkel.

  Det var nordmannens tredje scoring denne sesongen, og han har vært i storform etter skadeavbrekket. (NTB)

  Minnesota Wild v Colorado Avalanche
  Foto: Matthew Stockman / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal