NRK viser romjulssjakk

Tidligere torsdag ble det kjent at årets VM i lyn- og hurtigsjakk, som skulle vært arrangert i romjula, er utsatt. Det blir riktignok sjakk på NRKs flater i jula likevel.

NRK og TV 2 har nemlig kjøpt rettighetene til «The Champions Chess Tour», en turnering som spilles månedlig i ti måneder framover, med unntak av februar. Alt spill foregår online og den totale premiepotten i turneringen er på 1 500 000 dollar.

TV 2 starter med første turneringen i slutten av november 2020, mens NRK viser andre turnering, som vil foregå nettopp i romjula. NRKs sjakkekspert Torstein Bae er svært fornøyd med at det blir sjakk på NRKs flater i romjula.

– Det er selvsagt synd at det ikke blir noe VM i år, men slik er det i koronaens tid. Da er det veldig gledelig at vi likevel kan opprettholde tradisjonen med sjakk i romjula, hvor familier knasker nøtter mens Magnus knasker bønder på skjermen, sier han.

Magnus Carlsen klar for kvartfinale
Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Siste nytt

 • Kristoff inn til 3.-plass

  Alexander Kristoff fikk ingen optimal spurt, men endte på 3.-plass i det tyske endagsrittet Eschborn-Frankfurt. Jasper Philipsen vant rittet.

  Rittet ble som ofte før avgjort med spurt i Frankfurts gater. Her lå stavangermannen lenge an til å kunne ta sin femte seier i rittet, men uten en optimal spurt ble det med 3.-plass bak Philipsen og John Degenkolb. (NTB)

  Pressetreff med eliterytterne under sykkel-VM landevei i Yorkshire 2019
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ganna forsvarte VM-tittelen

  Filippo Ganna disponerte kreftene perfekt og forsvarte VM-tittelen i tempo søndag. Hjemmehåpet Wout Van Aert ledet lenge, men måtte ta til takke med 2.-plass.

  Italieneren Ganna var i mål fem sekunder foran belgieren. Van Aerts landsmann Remco Evenepoel sikret bronsen 2,3 sekunder foran danske Kasper Asgreen.

  For Norges eneste mann på start, Andreas Leknessund, ble det som ventet aldri noen kamp i toppen. Han endte på 25.-plass, 3.27 minutter bak Ganna.

   Filippo Ganna
  Foto: David Stockman / AFP
 • Kuntz overtar Tyrkia

  Tyskeren Stefan Kuntz (58) overtar det tyrkiske landslaget i fotball. Han erstatter Senol Günes.

  Det meldte det tyrkiske fotballforbundet på en pressekonferanse søndag, ifølge Sky.

  Norge møter Tyrkia til VM-kvalifiseringskamp 8. oktober i Istanbul. Den første kampen mellom lagene endte med tyrkisk seier.

  Kuntz kommer fra rollen som U21-sjef for Tyskland og erstatter. Tyskeren har en lang spillerkarriere bak seg. Han var med å vinne Bundesliga med Kaiserslautern i 1990/91 og ble kåret til årets spiller i Tyskland samme år. I 1996 vant han EM-gull.

  FILE PHOTO: Soccer Football - Men - Group D - Brazil v Germany
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal