NRK sender VM i rallycross

NRK har sikret seg rettighetene til VM i rallycross. Dermed får TV-seerne følge de tidligere rallykongene Petter Solberg og Sebastien Loeb som nå begge kjører rallycross.

Petter Solberg Rallycross Milano

TV-RETTIGHETER: Til våren blir det mulig å se Petter Solberg i VM i rallycross på NRK.

Foto: Jørgen Steinli, Steinli, Jørgen / NTB scanpix

Petter Solberg

FORNØYD: Petter Solberg.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

– Dette er et kjempeløft for sporten, sier en glad Petter Solberg om at rallycross er tilbake på NRK.

Solberg meldte overgang fra rally til rallycross for to år siden.

Siden har det blitt to VM-titler på østfoldingen, som denne sesongen får konkurranse fra sin tidligere rival i rally-sirkuset, Sebastien Loeb.

Nylig kom nemlig nyheten om at Loeb skal kjøre rallycross-VM 2016 for Hansen-Peugeot-teamet.

Dermed er det duket for flere spennende oppgjør mellom de tidligere rivalene.

– Det kommer til å bli en kjempefight. Det er kult at folk kan følge med på det igjen, kommenterer Solberg.

– Gleder oss

Rune Haug, sportsdredaktør i NRK

VIKTIG TILBUD: Sportssjef i NRK, Rune Haug.

Foto: NRK

NRK starter sendingene i midten av april når den første VM-runden avvikles i Portugal. Det er også en VM-runde i Norge i juni.

– Jeg er veldig glad for at vi endelig har et tilbud til de motorsportinteresserte på NRK igjen, sier sportssjef i NRK, Rune Haug.

– Verdensmesterskapet i rallycross er noe av det aller beste norske TV-seere kan få fra motorsportens verden, og vi gleder oss stort til å følge kampen mellom Petter Solberg, Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb, sier han.

– Rallycross har blitt mer attraktivt som TV-idrett, forteller han.

Attraktive rettigheter

Paul Bellamy, direktør for VM i rallycross i rettighetsselskapet IMG, mener det er positivt at norske seere får følge de norske kjørerne på en åpen TV-kanal.

– Med to norske suksessrike kjørere fra Norge synes vi det er fantastisk at vi har greid å finne en løsning som sikrer at norske TV-seere kan se dette uten å måtte ha betal-TV.

Rettighetssjef for sport i NRK, Runar Østmo, forteller at NRK har hatt lyst på disse rettighetene lenge.

– Vi er veldig fornøyde med at vi nå endelig greide å finne en løsning med rettighetsselskapet IMG, sier Østmo.

Det er foreløpig ikke klart hvem som skal kommentere sendingene på NRK.

Siste nytt

 • Liverpool kom til kort

  Liverpool kom til mange sjanser på Anfield, men greide ikke å sette ballen i mål. Med 0–0 er Real Madrid klar for mesterligasemifinale mot Chelsea. Liverpool hadde to mål å hente inn etter 1-3-tapet i Madrid forrige uke og gikk offensivt til verks på egen arena, men Mohamed Salah og hans lagkamerater var ikke giftige nok i avslutningsøyeblikkene.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP
 • Zuccarello med to mål i Wilds seier

  Mats Zuccarello scoret to ganger i overtallsspill da Minnesota Wild strammet grepet om 3.-plassen i sin NHL-avdeling med 5–2 over Arizona Coyotes onsdag.

  Wild har slitt i overtallsspill, men nordmannen rettet på det med sitt 7. og 8. mål for sesongen. Coyotes pådro seg bare tre utvisninger i kampen, men Wild straffet alle tre med scoring.

  – Når man ikke lykkes i power play begynner man å tvile på seg selv, men det er bare å fortsette å prøve. Da kommer det, sa Zuccarello da han ble intervjuet i første pause. Da ledet Wild 1–0 etter hans første scoring.

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Kastet stein på Real-bussen

  Det ble kastet gjenstander mot Real Madrids spillerbuss på vei til mesterligakampen på Anfield, og et vindu ble knust. Liverpool reagerer kraftig.

  – Vi fordømmer handlingene som førte til at Real Madrids spillerbuss ble skadd ved ankomst til Anfield i kveld. Det er fullstendig uakseptabel og skammelig oppførsel av noen få personer, sier en talsperson for Liverpool.

  – Vi ber oppriktig om unnskyldning til våre gjester for det de ble utsatt for. Vi vil samarbeide med Merseyside-politiet med å få fakta på bordet og identifisere de ansvarlige.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal