NRK Meny
Normal

NRK sender VM i hestesport

NRK har for første gang kjøpt rettighetene til et av verdens mest prestisjetunge hestesportsarrangementer, World Equestrian Games.

Great Britain's Eventing team (from left) Nicola Wilson, Kristina Cook, Mary King and William Fox-Pitt take a victory lap after winning the team gold medal in the Eventing World Championship at the World Equestrian Games in Lexington, Ky., on Sunday, Oct. 3, 2010. (AP Photo/ James Crisp)

Storbritannia vant lagkonkurransen i forrige World Equestrian Games i 2010.

– Det er viktig for NRK å ha en god bredde i vår sportsdekning, og nå har vi valgt å prioritere to uker med det beste verden har å tilby innen ryttersport, sier NRKs sportssjef Rune Haug.

– Vi vet det er mange, spesielt unge jenter, som er interesserte i sporten. Nå håper vi at vi kan gi dem en kjempeopplevelse på NRK, legger han til.

– Et fantastisk arrangement

World Equestrian Games

Jessica Phoenix fra Canada i 2010-utgaven.

Foto: James Crisp / Ap

World Equestrian Games regnes som det største internasjonale mesterskapet innen ryttersporten, og er blitt arrangert hvert fjerde år siden 1990. Det er første gang NRK sender arrangementet på tv.

Totalt skal det konkurreres i åtte grener.

– Det er et fantastisk arrangement, med alle grener og mer til. Det er alt fra kjerrekjøring til nesten cowboykjøring, det vi kaller reining. Jeg mener dette er en gavepakke til alle norske hestejenter og hestegutter i alle aldere, sier NRKs hestesportskommentator Rita Morvik.

Største noensinne

I årets utgave blir trolig 72 nasjoner representert under mesterskapet, som i år har Normandie i Frankrike som vertsby. Det blir i så fall den største utgaven av mesterskapet noensinne.

Ifølge arrangøren forventer de at 400.000 personer vil være innom arrangementet i løpet av de to ukene det varer.

Åpningsseremonien er 23. august, mens første konkurranse arrangeres to dager etter.

Storbritannia er den mestvinnende nasjonen i World Equestrian Games-historien. Norge har tatt én bronsemedalje.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm