NRK Meny
Normal

NRK sender VM i hestesport

NRK har for første gang kjøpt rettighetene til et av verdens mest prestisjetunge hestesportsarrangementer, World Equestrian Games.

Great Britain's Eventing team (from left) Nicola Wilson, Kristina Cook, Mary King and William Fox-Pitt take a victory lap after winning the team gold medal in the Eventing World Championship at the World Equestrian Games in Lexington, Ky., on Sunday, Oct. 3, 2010. (AP Photo/ James Crisp)

Storbritannia vant lagkonkurransen i forrige World Equestrian Games i 2010.

– Det er viktig for NRK å ha en god bredde i vår sportsdekning, og nå har vi valgt å prioritere to uker med det beste verden har å tilby innen ryttersport, sier NRKs sportssjef Rune Haug.

– Vi vet det er mange, spesielt unge jenter, som er interesserte i sporten. Nå håper vi at vi kan gi dem en kjempeopplevelse på NRK, legger han til.

– Et fantastisk arrangement

World Equestrian Games

Jessica Phoenix fra Canada i 2010-utgaven.

Foto: James Crisp / Ap

World Equestrian Games regnes som det største internasjonale mesterskapet innen ryttersporten, og er blitt arrangert hvert fjerde år siden 1990. Det er første gang NRK sender arrangementet på tv.

Totalt skal det konkurreres i åtte grener.

– Det er et fantastisk arrangement, med alle grener og mer til. Det er alt fra kjerrekjøring til nesten cowboykjøring, det vi kaller reining. Jeg mener dette er en gavepakke til alle norske hestejenter og hestegutter i alle aldere, sier NRKs hestesportskommentator Rita Morvik.

Største noensinne

I årets utgave blir trolig 72 nasjoner representert under mesterskapet, som i år har Normandie i Frankrike som vertsby. Det blir i så fall den største utgaven av mesterskapet noensinne.

Ifølge arrangøren forventer de at 400.000 personer vil være innom arrangementet i løpet av de to ukene det varer.

Åpningsseremonien er 23. august, mens første konkurranse arrangeres to dager etter.

Storbritannia er den mestvinnende nasjonen i World Equestrian Games-historien. Norge har tatt én bronsemedalje.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal