Hopp til innhold

NRK og TV 2 sikret nye rettigheter – skal vise fotball-EM til 2028

ULLEVAAL STADION (NRK): Mandag ble det klart at NRK og TV 2 sammen kjøper rettighetene til fotball-EM for menn i 2024 og 2028. Avtalen ble skrevet under i ettermiddag.

Thor Gjermund Eriksen og Olav T. Sandnes

MEGET FORNØYDE: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes er glad for å fortsettes samarbeidet om store fotballmesterskap.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

I tillegg har TV 2 kjøpt rettighetene til å vise EM-kvaliken og UEFA Nations League fra 2022 til 2028.

– Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

– Både NRK og TV 2 har en klar ambisjon om å formidle idrettsøyeblikkene som samler Norge, slik de store mesterskapene gjør. Dette er en avtale som sikrer det norske folk tilgang til topp internasjonal fotball på de to største allmennkringkasterne i Norge, utdyper de to toppsjefene.

– En del av oppgaven vår

NRK og TV2 har allerede rettighetene til EM i fotball for herrer i 2021 og EM i fotball for kvinner i England i 2022, samt fotball VM-for herrer i Qatar i 2022.

– Det er en knalltøff konkurranse om de mest attraktive sportsrettighetene, og da er det ekstra gledelig å få en slik avtale i havn. Denne avtalen sikrer at NRK fortsatt kan samle og engasjere publikum rundt de største fotball-mesterskapene i mange år fremover, sier Thor Gjermund Eriksen.

– Hvor viktig er det for NRK å få en sånn rettighet?

– Det er en del av oppgaven vår å kunne samle folk. Det står i oppdraget vårt at vi skal kunne tilby store begivenheter. Og vi vet at det er ikke alle som er interessert i fotball hele tiden, men vi vet at når det blir VM og EM er nesten alle er interessert i det.

EIUf1v4Ltqg

FOTBALL TIL FOLKET:Hvis Erling Braut Haaland og Norge kvalifiserer seg til et av de tre neste europamesterskapene, blir kampene å se på NRK og TV2.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han håper naturligvis at Norge blir en del av disse mesterskapene.

– Vi har stor på at det norske laget kan utvikle seg og kjempe om å både være med og gjøre det veldig bra i disse turneringene, sier kringkastningssjefen.

– Treffer alle

– Fotball treffer alle, ikke minst de unge, og vi gleder oss til å fortelle de gode historiene i årene fremover, forhåpentligvis med det norske landslaget som del av det hele, sier NRKs sportsredaktør i NRK Egil Sundvor.

– Med den konkurransen vi nå opplever i rettighetsmarkedet, så er det enormt tilfredstillende å ha klart å sikre oss disse attraktive EM-rettighetene, sier rettighetssjef i NRK, Runar Østmo.

TV 2 har i tillegg andre fotballrettigheter som inkluderer UEFA Champions League til 2024, La Liga til 2026, Premier League til 2022, og UEFA Europa League til 2021.

EM 2024 spilles i Tyskland 14. juni til 14. juli. 24 nasjoner deltar.

Det er ikke avgjort hvor EM 2028 spilles, men mesterskapet skal etter planen spilles i juni og juli. 24 nasjoner deltar.

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste