Hopp til innhold

NRK og TV 2 sikret nye rettigheter – skal vise fotball-EM til 2028

ULLEVAAL STADION (NRK): Mandag ble det klart at NRK og TV 2 sammen kjøper rettighetene til fotball-EM for menn i 2024 og 2028. Avtalen ble skrevet under i ettermiddag.

Thor Gjermund Eriksen og Olav T. Sandnes

MEGET FORNØYDE: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes er glad for å fortsettes samarbeidet om store fotballmesterskap.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

I tillegg har TV 2 kjøpt rettighetene til å vise EM-kvaliken og UEFA Nations League fra 2022 til 2028.

– Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

– Både NRK og TV 2 har en klar ambisjon om å formidle idrettsøyeblikkene som samler Norge, slik de store mesterskapene gjør. Dette er en avtale som sikrer det norske folk tilgang til topp internasjonal fotball på de to største allmennkringkasterne i Norge, utdyper de to toppsjefene.

– En del av oppgaven vår

NRK og TV2 har allerede rettighetene til EM i fotball for herrer i 2021 og EM i fotball for kvinner i England i 2022, samt fotball VM-for herrer i Qatar i 2022.

– Det er en knalltøff konkurranse om de mest attraktive sportsrettighetene, og da er det ekstra gledelig å få en slik avtale i havn. Denne avtalen sikrer at NRK fortsatt kan samle og engasjere publikum rundt de største fotball-mesterskapene i mange år fremover, sier Thor Gjermund Eriksen.

– Hvor viktig er det for NRK å få en sånn rettighet?

– Det er en del av oppgaven vår å kunne samle folk. Det står i oppdraget vårt at vi skal kunne tilby store begivenheter. Og vi vet at det er ikke alle som er interessert i fotball hele tiden, men vi vet at når det blir VM og EM er nesten alle er interessert i det.

EIUf1v4Ltqg

FOTBALL TIL FOLKET:Hvis Erling Braut Haaland og Norge kvalifiserer seg til et av de tre neste europamesterskapene, blir kampene å se på NRK og TV2.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han håper naturligvis at Norge blir en del av disse mesterskapene.

– Vi har stor på at det norske laget kan utvikle seg og kjempe om å både være med og gjøre det veldig bra i disse turneringene, sier kringkastningssjefen.

– Treffer alle

– Fotball treffer alle, ikke minst de unge, og vi gleder oss til å fortelle de gode historiene i årene fremover, forhåpentligvis med det norske landslaget som del av det hele, sier NRKs sportsredaktør i NRK Egil Sundvor.

– Med den konkurransen vi nå opplever i rettighetsmarkedet, så er det enormt tilfredstillende å ha klart å sikre oss disse attraktive EM-rettighetene, sier rettighetssjef i NRK, Runar Østmo.

TV 2 har i tillegg andre fotballrettigheter som inkluderer UEFA Champions League til 2024, La Liga til 2026, Premier League til 2022, og UEFA Europa League til 2021.

EM 2024 spilles i Tyskland 14. juni til 14. juli. 24 nasjoner deltar.

Det er ikke avgjort hvor EM 2028 spilles, men mesterskapet skal etter planen spilles i juni og juli. 24 nasjoner deltar.

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland, Manchester City

Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Presset var enormt, men Erling Braut Haaland (22) fikk en drømmedebut for Manchester City. Etterpå ble han irrettesatt for banning.

Siste nytt

 • The Athletic: Barcelona truer med rettslige skritt mot De Jong-kontrakt

  Barcelona-styret skal ha bedt Frenkie de Jong om å annullere hans kontrakt fra 2020. De mener den inneholder ulovlige detaljer, skriver The Athletic.

  De Jong ble i 2019 klar for den spanske storklubben fra Ajax, men i 2020 forlenget han den kontrakten med ytterligere to år til 2026. Den kontrakten ble signert av det tidligere styret i klubben som var ledet av Josep Bartomeu, før de gikk av i oktober 2020.

  Det nåværende Barcelona-styret mener det gamle styret involverte ulovlige detaljer i den kontrakten, og har bedt nederlenderen om å annullere den for å gå tilbake til de opprinnelige betingelsene fra kontrakten i 2019, opplyser The Athletic. (NTB)

  Frenkie de Jong
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Rettssaken mot Giggs i gang – risikerer fengselsstraff for vold

  Rettssaken mot den tidligere fotballstjernen Ryan Giggs startet i Manchester mandag. 48-åringen er tiltalt for blant annet vold mot en tidligere kjæreste.

  I tillegg til voldsbruk mot ekskjæresten og hennes søster, er han også tiltalt for kontrollerende eller tvangsmessig oppførsel mot sin daværende kjæreste mellom august 2017 og november 2020. Han ble arrestert 1. november 2020 etter at han skal ha skallet til henne.

  Giggs har hele veien avvist alle anklager. (NTB)

  Ryan Giggs i retten
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Frykter EM-hetebølge påvirker utøvernes helse

  Det ventes høye temperaturer i friidretts-EM i München, og det har fått flere løpere til å be arrangøren om å flytte fram starttidspunktet for maratondistansen.

  EM arrangeres i perioden 15.-21. august, og maratonøvelsen løpes allerede første dag både for kvinner og menn. Over 50 utøvere har signert et åpent brev med krav om å få starte tidligere på dagen, ifølge utøverorganisasjonen Athleten Deutschland.

  Det er meldt temperaturer opp mot 30 grader i München mandag 15. august. Etter planen skal kvinnenes maratonløp starte 10.30, mens herrene går i gang en time senere.

  Ifølge DPA ligger det an til at EM-arrangøren framskynder starten dersom værmeldingen tilsier en helserisiko for utøverne.

  – Det er arrangørens oppgave å ivareta utøvernes helse, sier maratonløper og styremedlem i Athleten Deutschland, Fabienne Königstein.

  Norge har fire deltakere i maraton i EM: Runa Skrove Falch (Vidar), Maria Sagnes Wågan (Tjalve), Pernilla Eugenie Epland (Stord) og Weldu Negash Gebretsadik (BUL). (NTB)

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste