NRK-kommentator hasteoperert etter prolaps

I stedet for å kommentere hopprenn endte NRK-kommentator Ingrid Sørli Glomnes på sykehus søndag. Men først måtte Johan Remen Evensen dirke opp låsen til hotellrommet hennes.

Ingrid Sørli Glomnes

OPERERT: Ingrid Glomnes er ved godt mot etter operasjonen for prolaps i ryggen.

Foto: Johan Remen Evensen / NRK

Søndag formiddag var Glomnes i ferd med å komme seg ut da brannalarmen gikk på hotellet NRK bor på utenfor VM-byen Lahti.

Da gikk det galt.

– Jeg måtte ned for å ta på meg sko. Da smeller det bare i ryggen og jeg skjønner at enten detter jeg ned på gulvet eller så må jeg ta to steg mot sengen før jeg faller sammen, forteller Glomnes.

– Der ble jeg liggende uten å være i stand til å bevege noe. Ikke hodet en gang.

Ingrid Sørli Glomnes i sykesenga

IKKE PLANLAGT: Det var ikke slik hoppkommentator Ingrid Sørli Glomnes så for seg at VM skulle bli. Men etter en vellykket prolapsoperasjon håper hun å rekke lørdagens lagkonkurranse.

Foto: Johan Remen Evensen / NRK

«Du må hjelpe meg»

Brannalarmen fortsatte å ule, mens hun lå hjelpeløs i sengen. Heldigvis fikk hun tak i NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

– Først våknet jeg av brannalarmen og hastet ut av rommet. På veien får jeg SMS fra Ingrid, som skriver: «Du må hjelpe meg». Hun sender meg koden til rommet, men så har hun satt på sikringslåsen, forteller NRKs hoppekspert, og utdyper:

– Mens brannalarmen går, kommer jeg ikke inn. Hun roper at hun ikke kan bevege seg, og da blir jeg veldig stresset. Etter hvert får vi tak i et blad og hekter av låsen.

– Følte meg veldig dum

Inne på rommet finner han Glomnes liggende med hodet ned i dynen. NRKs hoppekspert hjelper henne med å få i seg smertestillende. Etter å ha ligget i sengen en stund ønsker Glomnes å se hvordan formen er. Hun bestemmer seg for å gå litt rundt i hotellgangen.

– Det var ikke så smart. Jeg besvimte i gangen, forteller NRKs radiokommentator.

Johan Remen Evensen

HJELP: Johan Remen Evensen måtte hjelpe til da kollegaen fikk vondt i ryggen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Da måtte Evensen trå til igjen.

– Hun svartnet og gikk rett i bakken. Da fikk vi henne tilbake i sengen og ba henne hvile, sier Evensen.

Mistet følelsen

Evensen reiste etter hvert til hoppbakken for å kommentere søndagens mixed lagkonkurranse på tv sammen med Christian Nilssen, men på hotellet merker Glomnes etter hvert at hun ikke har følelsen i det venstre beinet.

– Etter å ha kommentert rennet, får vi melding om at hun ikke kan røre venstre bein. Da tar vi avgjørelsen om å ringe ambulanse, forteller Evensen.

– Jeg følte meg veldig dum, forteller Glomnes, om det å bli hentet i ambulanse.

Vil kommentere til lørdag

På sykehuset fikk hun så beskjed om at hun hadde pådratt seg en prolaps. Da bestemte hun seg for å operere i Lahti.

– Nå er jeg her på sykehuset da. Det var en vellykket operasjon, forteller Glomnes.

Til nå har hun gått glipp av mixed-konkurransen søndag, men Glomnes er superoptimistisk og håper å være tilbake i kommentatorstolen senest under lørdagens lagkonkurranse.

– Jeg har lyst til å avslutte VM med stil jeg også, sier NRK-kommentatoren.

I mellomtiden stepper langrennskommentator Jann Post inn som hoppkommentator på radio under torsdagens storbakkerenn, sammen med ekspert Anders Jacobsen.

På TV kommenterer Christian Nilssen og Johan Remen Evensen som planlagt.

Siste nytt

 • Martinsen scoret da Chicago vant

  Norske Andreas Martinsen sto for både scoring og assist da Blackhawks brøt tapsrekken og sikret seg 6–3 hjemme mot Penguins. Andreas Martinsen fikk bare litt over sju minutter på isen, men han brukte dem til gjengjeld svært godt.

  Andreas Martinsen
  Foto: Derek Leung / AFP
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gjekk på ein smell i Champions League kampen mot CSKA Moskva onsdag kveld. Laget tape heile 3–0 heime på Santiago Bernabéu. Islandske Arnor Sigurdsson punkterte kampen for gjestane då han sette inn det tredje målet etter 73 minutt.

  Arnor Sigurdsson
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Vinterstudio
NRK Sport Live: V-cup skiskyting
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
VM-minner