NRK Meny
Normal

NRK-kommentator hasteoperert etter prolaps

I stedet for å kommentere hopprenn endte NRK-kommentator Ingrid Sørli Glomnes på sykehus søndag. Men først måtte Johan Remen Evensen dirke opp låsen til hotellrommet hennes.

Ingrid Sørli Glomnes

OPERERT: Ingrid Glomnes er ved godt mot etter operasjonen for prolaps i ryggen.

Foto: Johan Remen Evensen / NRK

Søndag formiddag var Glomnes i ferd med å komme seg ut da brannalarmen gikk på hotellet NRK bor på utenfor VM-byen Lahti.

Da gikk det galt.

– Jeg måtte ned for å ta på meg sko. Da smeller det bare i ryggen og jeg skjønner at enten detter jeg ned på gulvet eller så må jeg ta to steg mot sengen før jeg faller sammen, forteller Glomnes.

– Der ble jeg liggende uten å være i stand til å bevege noe. Ikke hodet en gang.

Ingrid Sørli Glomnes i sykesenga

IKKE PLANLAGT: Det var ikke slik hoppkommentator Ingrid Sørli Glomnes så for seg at VM skulle bli. Men etter en vellykket prolapsoperasjon håper hun å rekke lørdagens lagkonkurranse.

Foto: Johan Remen Evensen / NRK

«Du må hjelpe meg»

Brannalarmen fortsatte å ule, mens hun lå hjelpeløs i sengen. Heldigvis fikk hun tak i NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

– Først våknet jeg av brannalarmen og hastet ut av rommet. På veien får jeg SMS fra Ingrid, som skriver: «Du må hjelpe meg». Hun sender meg koden til rommet, men så har hun satt på sikringslåsen, forteller NRKs hoppekspert, og utdyper:

– Mens brannalarmen går, kommer jeg ikke inn. Hun roper at hun ikke kan bevege seg, og da blir jeg veldig stresset. Etter hvert får vi tak i et blad og hekter av låsen.

– Følte meg veldig dum

Inne på rommet finner han Glomnes liggende med hodet ned i dynen. NRKs hoppekspert hjelper henne med å få i seg smertestillende. Etter å ha ligget i sengen en stund ønsker Glomnes å se hvordan formen er. Hun bestemmer seg for å gå litt rundt i hotellgangen.

– Det var ikke så smart. Jeg besvimte i gangen, forteller NRKs radiokommentator.

Johan Remen Evensen

HJELP: Johan Remen Evensen måtte hjelpe til da kollegaen fikk vondt i ryggen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Da måtte Evensen trå til igjen.

– Hun svartnet og gikk rett i bakken. Da fikk vi henne tilbake i sengen og ba henne hvile, sier Evensen.

Mistet følelsen

Evensen reiste etter hvert til hoppbakken for å kommentere søndagens mixed lagkonkurranse på tv sammen med Christian Nilssen, men på hotellet merker Glomnes etter hvert at hun ikke har følelsen i det venstre beinet.

– Etter å ha kommentert rennet, får vi melding om at hun ikke kan røre venstre bein. Da tar vi avgjørelsen om å ringe ambulanse, forteller Evensen.

– Jeg følte meg veldig dum, forteller Glomnes, om det å bli hentet i ambulanse.

Vil kommentere til lørdag

På sykehuset fikk hun så beskjed om at hun hadde pådratt seg en prolaps. Da bestemte hun seg for å operere i Lahti.

– Nå er jeg her på sykehuset da. Det var en vellykket operasjon, forteller Glomnes.

Til nå har hun gått glipp av mixed-konkurransen søndag, men Glomnes er superoptimistisk og håper å være tilbake i kommentatorstolen senest under lørdagens lagkonkurranse.

– Jeg har lyst til å avslutte VM med stil jeg også, sier NRK-kommentatoren.

I mellomtiden stepper langrennskommentator Jann Post inn som hoppkommentator på radio under torsdagens storbakkerenn, sammen med ekspert Anders Jacobsen.

På TV kommenterer Christian Nilssen og Johan Remen Evensen som planlagt.

Siste nytt

 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland
 • Juventus-kamp utsatt etter snøvær

  Et banedekke bedre egnet til langrenn enn fotball gjorde at Juventus' hjemmekamp mot Atalanta ikke ble spilt søndag. Ny dato for Serie A-duellen er ikke satt. Etter at spillerne hadde varmet opp ble det besluttet at kampen flyttes til en annen dag.

  SOCCER-ITALY-JUV-ATA/
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial