NRK Meny
Normal

NRK har sikret rettighetene til europeisk idrettsfest

I august 2018 kan du få med deg europamesterskapet i svømming, friidrett, landeveissykling, golf og mye mer på 12 dager.

European Championship

STJERNEGALLERI: Dette er noen av utøverne du kan komme til å se under mesterskapet i 2018.

Foto: NTB Scanpix

– Dette blir en stor europeisk idrettsfest som vi er veldig glade for å vise det norske folk, sier NRKs sportsredaktør Rune Haug etter å ha sikret rettighetene til European Championship i 2018.

Samler idrettene

Rune Haug, sportsdredaktør i NRK

FORNØYD: Sportsredaktør Rune Haug er veldig fornøyd med å sikre rettighetene til

Foto: NRK

Dette er et nytt konsept der flere europeiske særforbund har gått sammen. Mesterskapet vil bli arrangert fra 1. til 12. august 2018 og vil inkludere EM i friidrett, EM i svømming (inkl. stup og synkron), EM i turn, EM i sykling (landevei, terreng, BMX, bane), EM i roing, EM i triathlon og EM i golf.

– Fordelen med å samle disse idrettene er at hver enkelt idrett vil få større oppmerksomhet. Det vil bli en større oppmerksomhet rundt selve arrangementet når sykkel, friidrett, roing, golf går inn i samme arrangement, sier Haug.

Vil ha med de største stjernene

2018 vil bli første gang European Championship blir arrangert.

Mesterskapet arrangeres i Glasgow, med unntak av friidretten som er i Berlin. Og alt dette kan du altså få med deg på NRK.

– Dette er noe sykkelsporten har ventet på lenge. Det har jo ikke vært europeiske mesterskap på dette nivået. Så dette har vi faktisk store forventninger til. Vi håper dette skal komme inn som et av de solide mesterskapene på kalenderen for de store stjernene både på herresiden og på damesiden, sier sykkelpresident i Norges Cykleforbund, Harald Tidemann Hansen, til NRK.

– Hvilke ryttere kan vi se her?

– Vi kan få Kristoff, Edvald og alle de beste på start, legger Hansen til.

Edvald Boasson Hagen

UNIKT: Dette er første gangen det vil bli arrangert EM i landevei på dette nivået.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Avhengig av å øke interessen til idrettene

Målet med å arrangere denne formen for et europeisk mesterskap er å øke interessen rundt de ulike idrettene. Det er også et av kriteriene for å fortsette med mesterskapet i 2020, forklarer president i det europeiske idrettsforbundet, Svein Arne Hansen.

– Vi har allerede hørt fra vertsbyer som er interessert i å arrangere mesterskapet fremover, sier han.

– Er dette mesterskapet en konkurrent til European Games som vi så i Baku i 2015?

– Det er jo det når det kommer til TV-seere, sponsorer og alt slikt. Men det er et annet opplegg fordi det arrangeres av de olympiske komiteene rundt omkring. I European Games måtte man så vidt jeg vet stille i olympiske uniformer, slik har ikke vi det, sier idrettspresidenten.

Siste nytt

 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP
 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal