NRK har sikret rettighetene til europeisk idrettsfest

I august 2018 kan du få med deg europamesterskapet i svømming, friidrett, landeveissykling, golf og mye mer på 12 dager.

European Championship

STJERNEGALLERI: Dette er noen av utøverne du kan komme til å se under mesterskapet i 2018.

Foto: NTB Scanpix

– Dette blir en stor europeisk idrettsfest som vi er veldig glade for å vise det norske folk, sier NRKs sportsredaktør Rune Haug etter å ha sikret rettighetene til European Championship i 2018.

Samler idrettene

Rune Haug, sportsdredaktør i NRK

FORNØYD: Sportsredaktør Rune Haug er veldig fornøyd med å sikre rettighetene til

Foto: NRK

Dette er et nytt konsept der flere europeiske særforbund har gått sammen. Mesterskapet vil bli arrangert fra 1. til 12. august 2018 og vil inkludere EM i friidrett, EM i svømming (inkl. stup og synkron), EM i turn, EM i sykling (landevei, terreng, BMX, bane), EM i roing, EM i triathlon og EM i golf.

– Fordelen med å samle disse idrettene er at hver enkelt idrett vil få større oppmerksomhet. Det vil bli en større oppmerksomhet rundt selve arrangementet når sykkel, friidrett, roing, golf går inn i samme arrangement, sier Haug.

Vil ha med de største stjernene

2018 vil bli første gang European Championship blir arrangert.

Mesterskapet arrangeres i Glasgow, med unntak av friidretten som er i Berlin. Og alt dette kan du altså få med deg på NRK.

– Dette er noe sykkelsporten har ventet på lenge. Det har jo ikke vært europeiske mesterskap på dette nivået. Så dette har vi faktisk store forventninger til. Vi håper dette skal komme inn som et av de solide mesterskapene på kalenderen for de store stjernene både på herresiden og på damesiden, sier sykkelpresident i Norges Cykleforbund, Harald Tidemann Hansen, til NRK.

– Hvilke ryttere kan vi se her?

– Vi kan få Kristoff, Edvald og alle de beste på start, legger Hansen til.

Edvald Boasson Hagen

UNIKT: Dette er første gangen det vil bli arrangert EM i landevei på dette nivået.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Avhengig av å øke interessen til idrettene

Målet med å arrangere denne formen for et europeisk mesterskap er å øke interessen rundt de ulike idrettene. Det er også et av kriteriene for å fortsette med mesterskapet i 2020, forklarer president i det europeiske idrettsforbundet, Svein Arne Hansen.

– Vi har allerede hørt fra vertsbyer som er interessert i å arrangere mesterskapet fremover, sier han.

– Er dette mesterskapet en konkurrent til European Games som vi så i Baku i 2015?

– Det er jo det når det kommer til TV-seere, sponsorer og alt slikt. Men det er et annet opplegg fordi det arrangeres av de olympiske komiteene rundt omkring. I European Games måtte man så vidt jeg vet stille i olympiske uniformer, slik har ikke vi det, sier idrettspresidenten.

Siste nytt

 • Johaug-rival bryt Ski Tour

  Russiske Natalja Neprjajeva, Therese Johaugs tøffeste konkurrent i verdenscupsammendraget, bryter Ski Tour 2020. Det bekrefter trener Jurij Borodavko overfor NRK. Neprjajeva ble syk etter at hun måtte reise til Moskva for å søke om visum til USA. Hun lå på 12.-plass i Ski Tour 2020.

  Natalia Nepryaeva
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Klæbo stiller til start

  Legeundersøkelse ga Johannes Høsflot Klæbo grønt lys til å gå Ski Tour-sprinten i Åre tirsdag. Klæbo fikk søndag undersøkt sin trøblete finger i Trondheim. Mandag opplyser Norges Skiforbund at bruddet er uendret, hvilket betyr at Klæbo fortsetter Ski Tour. – Jeg ønsker ikke å fokusere på bruddet ved fingeren. Nå har jeg fokus på de løp som gjenstår i Ski Tour, sier langrennsstjernen i en uttalelse. Klæbo har ikke hatt noen heldig åpning av skitouren. Etter to etapper er han hele 2.15 minutter bak ledende Pål Golberg.

  Johannes Høsflot Klæbo Ski Tour
  Foto: Bjørn Steinar Gundersen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal