Norge banket Tyskland

Tyskland-kampen var Norges siste mulighet til å ta poeng i hovedrunden i håndball-VM. Den tok de godt vare på.

Robert Hedin

60. Slutt!

En fantastisk avslutning på hovedrunden for Norge. Slår tidligere verdensmester Tyskland med ti mål!

60. 25-35. Norge kontrer likevel inn til ny timålsledelse like etter.

59. Mamelund misser alene med keeper.

58. 25-34.

58. 24-34.

56. 23-34! Håvard Tvedten scorer sitt andre fra distanse. Det er ikke hver kamp, akkurat.

56. 23-33. Sprenger skrur inn et flott mål fra høyrekanten.

55. 22-33. Paulsen scoerer sitt fjerde.

55. 22-32. Christoffer Rambo!

55. 22-32.

54. 21-31! Kristian Kjelling kommer i full fart og sender Norge ti mål foran! Med drøyt seks minutter igjen ser dette ut til å gå veien.

52. 21-30!

51. 21-29. Bjarte Myrhol og Christoffer Rambo i flott samspill.

51. Hedin tar time out.

- Ingen jævla panikk nå! Hold bredde i angrepsspillet, sier Hedin.

50. 21-28. Tvedten kontrer inn sjumålsledelse for Norge.

49. 21-27. Kampens sjette for Rambo!

48. 21-27. Kraus har vært god i angrep, og finner igjen veien til nettmaskene.

48. 20-27. Christoffer Rambo igjen! Unggutten har spilt på seg selvtillit, later det som. Fem mål nå, og en sint tysk trener tar time out.

47. 20-26. Kraus scorer sitt fjerde for Tyskland.

47. 19-26. Christoffer Rambo setter sitt fjerde mål. Flott langskudd.

46. 19-25. Kristian Kjelling setter inn et fabelaktig underarmsskudd.

45. 19-24. Kraus på straffe.

43. 18-24. Erlend Mamelund banker inn sitt første mål!

43. Om det er all ventingen eller ikke - Håvard Tvedten misser på straffen.

42. Bjarte Myrhol er råsterk på strek, og skaffer Norge straffe. Preiss får sin andre utvisning og rødt kort - noe som er feil. Det røde kortet skal komme etter tre utvisninger, og dommerne får etter mye om og men talt opp riktig. Dermed trekkes det røde kortet tilbake.

41. 18-23. Sand Koren svorer etter glimrende pasning fra Håvard Tvedten.

39. 18-22. Kaufmann.

38. 17-22. Bjarte Myrhol scorer nærmest liggende.

38. 17-21.

37. 16-21. Sondre Paulsen! Steinar Ege sender pasningen over alle tyskerne. På andre siden venter Paulsen, som er sikker mot keeper.

36. 16-20. Pfahl lurer alt og alle med en fin underarmsfinte, og kan enkelt score alene med Ege.

35. 15-20. Bjarte Myrhol for Norge.

34. Preiss er i overkant tøff mot Bjarte Myrhol, og belønnes med utvisning.

33. 15-19. Espen Lie Hansen scorer sitt tredje!

33. 15-18. Pfahl reduserer.

32. 14-18. Men tyskerne får svar. Norge tar tilbake firemålsledelsen.

31. 14-17. Tyskland går rett i strupen på Norge i andre omgang.

30. Pause.

- Jeg er veldig fornøyd. Og Steinar Ege har jo spikra igjen bak der, smiler Robert Hedin til TV 2 i pausen.

30. 13-17. Håvard Tvedten kroner en god norsk førsteomgang. Scorer to sekunder før pausesignalet runger.

29. 13-16. Kraus reduserer.

28. Kristian Kjelling pådrar seg en utvisning, og Norge går rett inn i en ny undertallsperiode.

27. Håvard Tvedten klarer ikke sette sin tredje straffe. Reservekeeper Bitter er på den.

27. 12-16.

27. 11-16. Kristian Kjelling med en kanonkule av et skudd, helt oppe i krysset.

26. 11-15. Pascal Hens reduserer for Tyskland.

25. 10-15. Effektiv kontring av Norge! Tvedten er sikker alene gjennom.

24. 10-14. Sondre Paulsen setter sitt andre! Tyskland, som nå ligger fire mål etter, tar time out.

24. Steinar Ege redder to nye forsøk fra tyskerne.

23. 10-13. Rambo!

22. 10-12.

22. 9-12. VM-debutant Paulsen setter sitt første etter fin norsk kontring.

21. 9-11. Christoffer Rambo kommer bakfra i full fart, og hamrer inn sitt andre for kvelden.

21. 9-10. Tyskland reduserer umiddelbart.

20. 8-10. Håvard Tvedten lar seg ikke be to ganger. Tysklands målvakt er borti ballen, men det holder ikke.

20. Godt, norsk undertallspill gir straffekast.

19. Kristian Kjelling, som har kommet inn for Lie Hansen, får det som kan se ut som en nokså strengt idømt utvisning.

19. 8-9. Bjarte Myrhol sender Norge tilbake i ledelsen.

18. 8-8. Tyskland utligner, og Norge tar time out.

18. 7-8. Pfahl.

16. Steinar Ege har reddet 10 av 16 skudd så langt. Fantastisk av den norske målvakten.

16. 6-8. Lie Hansen kontrer selv denne gangen - og er sikker alene med keeper!

15. Lie Hansen forsøker å sende Tvedten alene gjennom på kontring, men pasningen blir for høy.

13. 5-6. Glandorf skyter over det norske forsvaret.

12. 5-7. Espen Lie Hansen åpner målkontoen!

11. 5-6. Kaufmann.

10. 4-5. Myrhol setter sitt tredje for kampen! Ege starter angrepet med redning, og Lie Hansen setter fart framover.

9. 4-5. Glandorf scorer igjen for Tyskland. Setter ballen rundt forsvaret og ned til venstre for Ege.

8. 3-5. Myrhol for Norge! Fint av Lie Hansen i forkant.

8. 3-4. Preiss reduserer fra strek.

7. 2-4. Håvard Tvedten er sikker på straffen Myrhol skaffer. Setter ballen over hodet på keeper.

6. Steinar Ege har startet denne kampen veldig bra, og redder forsøket fra Glandorf.

6. 2-3. Bjarte Myrhol er sterk og sender Norge i ny ledelse.

5. 2-2. Glandorf finter seg forbi et ubalansert norsk forsvar.

4. 2-1! Håvard Tvedten scorer sikkert fra kanten.

4. 1-1. Kaufmann utligner for Tyskland.

3. Espen Lie Hansen med enkel feilpasning. Løper selv opp kontringen, men får gult kort for taklingen.

1. 1-0! Christoffer Rambo setter kampens første mål.

** - Det hadde vært deilig med en seier her, og spiller vi som de to siste kampene har vi gode muligheter til det, sier Robert Hedin til TV 2 før avkast.

** Norge starter med følgende sjuer:

Steinar Ege - Sondre Paulsen, Erlend Mamelund, Børge Lund, Bjarte Myrhol, Espen Lie Hansen, Håvard Tvedten.

21-årige Lie Hansen holder dermed Kristian Kjelling utenfor laget etter storspillet mot Frankrike. Robert Hedin har også gitt Bjørnsen-erstatter Sondre Paulsen tillit fra start.

Viktige poeng

Etter Frankrike-tapet i går ligger Norge fortsatt på siste plass i hovedrundens gruppe 1, to poeng bak nettopp Tyskland.

Med seier i ettermiddag unngår de norske gutta sisteplassen.

Det vil gi spill om 9.-plassen (som i forrige VM) samt bety samme seedingsnivå som nå.

Havner Norge sist, venter en kamp mot enten Serbia eller Argentina. I potten der ligger en lite imponerende 11. plass.

Lie Hansen imponerte

Det var imidlertid verken sisteplassen eller tapet som stjal overskriftene mandag.

Espen Lie Hansen fulgte nemlig opp det gode innhoppet mot Spania med en kjempekamp mot Frankrike, og ble belønnet med internasjonal anerkjennelse og proffspekulasjoner lenge før han hadde kommet seg i garderoben.

Les:

- Han har jeg aldri sett før. Det er en kommende storstjerne. Han skyter godt og er meget sterk fysisk. Etter hvert kommer nok forsvarsspillet også, sa tidligere Frankrike-trener Daniel Constantini til NTB under kampen.

• VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

– Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

cLJZ5U40J_M
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

– Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)