NRK Meny
Normal

DIREKTE: Carlsen tapte - ble reddet av rivalen

Magnus Carlsen tapte sitt parti på mandag, men vant VM-kvalifiseringen i London fordi også motstanderen Vladimir Kramnik tapte.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen vet at hvis han vinner i dag, får han tittelkamp mot verdensmesteren til høsten

Foto: MORTEN RAKKE / NTB scanpix

SISTE I CARLSEN MOT SVIDLER: Magnus Carlsen har kastet inn håndkleet mot Peter Svidler! Han går dermed på sitt andre overraskende tap i turneringen. Tidligere i partiet måtte Carlsen ta seks trekk på ti sekunder for å legge til mer tid på klokka. 22-åringen greide det akkurat, men i kaoset endte han med en svært vanskelig posisjon mot Peter Svidler.

SISTE I KRAMNIK MOT IVANTSJUK: Carlsen blir reddet av Vassili Ivantsjuk! Hovedkonkurrenten Vladimir Kramnik måtte akkurat gi seg mot Ivantsjuk, og dermed ble det null poeng også på Kramnik. Carlsen vant dermed sammenlagt på høyere antall seire.

Les fyldig oppsummering av partiene med reaksjoner her. Magnus Carlsens egne reaksjoner kan du lese her.

Klokka 15 norsk tid åpnet Magnus Carlsen sitt aller siste parti i kandidatturneringen i sjakk i London. Vinner han over russeren Peter Svidler, er han klar for tittelkamp seinere i år mot regjerende verdensmester Vishy Anand. Se videoen fra kampen. Foto: Dan Shiells, redigering: Hilda Klaveness

Videobilder fra åpningen av partiet mellom Carlsen og Svidler. Partiet kommer trolig til å vare utover kvelden.

Vinner turneringen med seier i dag

Klokka 15 norsk tid åpnet Magnus Carlsen sitt aller siste parti i kandidatturneringen i sjakk i London.

Vinner han over russeren Peter Svidler, er han klar for tittelkamp seinere i år mot regjerende verdensmester Vishy Anand. Den kampen kan være verdt et titalls millioner kroner for Carlsen, enda mer med seier.

– Han sover ennå, og forhåpentligvis har han sovet godt når han står opp en stund før kampen, sier manager Espen Agdestein til NRK.no.

Carlsen slo sterkt tilbake søndag etter sjokktapet langfredag . Nå ligger han likt i poeng med Vladimir Kramnik før siste runde. Men Carlsen har én seier mer enn russeren, og det blir avgjørende hvis de to ender på samme poengsum.

– Magnus vil gå for seier

Det betyr kort og godt at hvis Carlsen gjør det like godt som Kramnik i dag, er det nordmannen som får møte den indiske verdensmesteren i tittelkamp i høst.

– Magnus kan ikke stole på at Kramnik ikke vinner. Derfor vil han gi alt for å slå Svidler i dag. Det er mye som står på spill, sier Agdestein.

Svidler ligger på tredjeplass i turneringen i London, men han er for langt bat til at han kan true de to i teten. Kramnik skal møte Vassili Ivantsjuk fra Ukraina i sin siste kamp.

Tok av 20 kg i forberedelsene

– Hvordan vil du vurdere Carlsens motstander?

– Svidler er en god spiller som har forberedt seg godt til denne turneringen. Så godt at han tok av 20 kilo under forberedelsene, sier Agdestein.

– Men Magnus slo ham i første kamp mellom de to her i London, legger han til. Turneringen er lagt opp slik at alle møter hverandre to ganger.

– Det blir helt sikker ingen lett match, det er det ingen i denne turneringen som er. Men Magnus vil bruke all sin erfaring på å gå for seier, det er det eneste som helt sikkert gir ham topplassen i denne kandidatturneringen, sier Espen Agdestein.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal