Hopp til innhold

DIREKTE: Carlsen tapte - ble reddet av rivalen

Magnus Carlsen tapte sitt parti på mandag, men vant VM-kvalifiseringen i London fordi også motstanderen Vladimir Kramnik tapte.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen vet at hvis han vinner i dag, får han tittelkamp mot verdensmesteren til høsten

Foto: MORTEN RAKKE / NTB scanpix

SISTE I CARLSEN MOT SVIDLER: Magnus Carlsen har kastet inn håndkleet mot Peter Svidler! Han går dermed på sitt andre overraskende tap i turneringen. Tidligere i partiet måtte Carlsen ta seks trekk på ti sekunder for å legge til mer tid på klokka. 22-åringen greide det akkurat, men i kaoset endte han med en svært vanskelig posisjon mot Peter Svidler.

SISTE I KRAMNIK MOT IVANTSJUK: Carlsen blir reddet av Vassili Ivantsjuk! Hovedkonkurrenten Vladimir Kramnik måtte akkurat gi seg mot Ivantsjuk, og dermed ble det null poeng også på Kramnik. Carlsen vant dermed sammenlagt på høyere antall seire.

Les fyldig oppsummering av partiene med reaksjoner her. Magnus Carlsens egne reaksjoner kan du lese her.

Klokka 15 norsk tid åpnet Magnus Carlsen sitt aller siste parti i kandidatturneringen i sjakk i London. Vinner han over russeren Peter Svidler, er han klar for tittelkamp seinere i år mot regjerende verdensmester Vishy Anand. Se videoen fra kampen. Foto: Dan Shiells, redigering: Hilda Klaveness

Videobilder fra åpningen av partiet mellom Carlsen og Svidler. Partiet kommer trolig til å vare utover kvelden.

Vinner turneringen med seier i dag

Klokka 15 norsk tid åpnet Magnus Carlsen sitt aller siste parti i kandidatturneringen i sjakk i London.

Vinner han over russeren Peter Svidler, er han klar for tittelkamp seinere i år mot regjerende verdensmester Vishy Anand. Den kampen kan være verdt et titalls millioner kroner for Carlsen, enda mer med seier.

– Han sover ennå, og forhåpentligvis har han sovet godt når han står opp en stund før kampen, sier manager Espen Agdestein til NRK.no.

Carlsen slo sterkt tilbake søndag etter sjokktapet langfredag . Nå ligger han likt i poeng med Vladimir Kramnik før siste runde. Men Carlsen har én seier mer enn russeren, og det blir avgjørende hvis de to ender på samme poengsum.

– Magnus vil gå for seier

Det betyr kort og godt at hvis Carlsen gjør det like godt som Kramnik i dag, er det nordmannen som får møte den indiske verdensmesteren i tittelkamp i høst.

– Magnus kan ikke stole på at Kramnik ikke vinner. Derfor vil han gi alt for å slå Svidler i dag. Det er mye som står på spill, sier Agdestein.

Svidler ligger på tredjeplass i turneringen i London, men han er for langt bat til at han kan true de to i teten. Kramnik skal møte Vassili Ivantsjuk fra Ukraina i sin siste kamp.

Tok av 20 kg i forberedelsene

– Hvordan vil du vurdere Carlsens motstander?

– Svidler er en god spiller som har forberedt seg godt til denne turneringen. Så godt at han tok av 20 kilo under forberedelsene, sier Agdestein.

– Men Magnus slo ham i første kamp mellom de to her i London, legger han til. Turneringen er lagt opp slik at alle møter hverandre to ganger.

– Det blir helt sikker ingen lett match, det er det ingen i denne turneringen som er. Men Magnus vil bruke all sin erfaring på å gå for seier, det er det eneste som helt sikkert gir ham topplassen i denne kandidatturneringen, sier Espen Agdestein.

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal