Pinot vant den knallharde etappen

 

Viktige hendelser:

 • Umiddelbart etter den offisielle starten på dagens etappe, prøvde Jens Voigt å gå i brudd. For mange ryttere hengte seg på, slik at hovedfeltet ikke ville la bruddet gå.
 • Ved 35 km var det en stygg velt. Samuel Sanchez måtte bryte rittet. Han ble hentet i ambulanse, og det er mistanke om kragebeinsbrudd.
 • Fire ryttere kom seg etter hvert i brudd. Mellom dem og hovedfeltet lå en gruppe på omtrent 20 ryttere.
 • Etter hvert klarte svenske Fredrik Kessiakoff å rive seg løs fra de øvrige, og gikk alene i brudd.
 • Han ble innhentet av Pinot i siste, bratte stigning og franskmannen holdt unna for konkurrentne helt til mål. Han tok med det sin første etappeseier i Tour de France.

OL i fare for Sanchez

Euskaltel-rytteren gikk hardt i bakken med skulderen først og kan ha pådratt seg et kragebeinsbrudd.

Sánchez ble undersøkt av leger før det ble klart at han ikke kunne fortsatte årets Tour de France.

34-åringen tok gull på fellesstarten i Beijing-OL for fire år siden. I årets OL går den i London 28. juli, seks dager etter siste Tour-etappe.

Siste nytt

 • Fjerde strake for Shiffrin

  Mikaela Shiffrin vant kvinnenes slalåmrenn i Åre, og tok med det sitt fjerde strake VM-gull i disiplinen. Amerikaneren lå som nummer tre etter den første omgangen, men kjørte en forrykende finaleomgang, og klatret opp på det øverste trinnet av pallen. Hjemmehåpet Anna Swenn-Larsson tok sølvmedaljen, og Petra Vlhová tok bronsen.

  ALPINE-WORLD/
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • Ashley Cole-scoring var ikke nok

  Ashley Cole (38) har en spinnvill statistikk i FA-cupen. I sin karriere har han vunnet turneringen sju ganger. Det var det Derby håpet å utnytte da de hentet veteranen, og mot Brighton leverte han også scoring. Det var dog ikke nok. Brighton vant 2-1.

  FA Cup Fifth Round - Brighton & Hove Albion v Derby County
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters
 • Lundby sikra seg ny siger

  Maren Lundby held fram sigersekka og sikra seg den åttande sigeren i tyske Oberstdorf. Katharina Althaus hoppa lengst i fianleomgangen, men fekk trekk for vindforholda. – Det var utruleg atmosfære her og ein ny flott dag, oppsumerar Lundby. Silje Opseth tok ein 7.-plass, medan Anna Odine Strøm kom på tiande.

  Maren Lundby
  Foto: Jure Makovec / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal