Hopp til innhold

Treneren om Vedviks skade: – Ingenting bra skjer etter midnatt

Kåre Vedvik ble natt til lørdag sendt til sykehus med hodeskader. Det kan koste ham muligheten til å oppfylle NFL-drømmen.

Kåre Vedvik

BLE OVERFALT: Kåre Vedvik ble brutalt overfalt før helga, men skadene er mindre enn fryktet, og Vedvik får trolig reise fra sykehuset i dag

Foto: Baltimore Ravens

– Det var skuffende for ham, for det kan ha kostet han en mulighet til å sparke i denne ligaen i år, sa John Harbaugh, hovedtrener i Baltimore Ravens, på en pressekonferanse mandag, ifølge Aftenposten.no.

Stavanger-gutten Kåre Vedvik har denne sommeren spilt treningskamper for NFL-laget Baltimore Ravens. 24-åringen imponerte såpass mye at det var forventet at han enten skulle ta en av plassene på laget til Ravens, eller at et annet NFL-lag skulle plukke han opp.

Det var dermed en stor overraskelse da Ravens lørdag kveld skrev at Vedvik var plassert på skadelisten for spillere som har blitt skadet utenfor fotballbanen. Noen timer senere kom nyheten om at nordmannen hadde blitt overfalt og ranet på gata i Baltimore kvelden i forveien.

Skrives trolig ut i dag

24-åringen ble sendt til R Adams Cowley Shock Trauma Center i Baltimore, og har vært på sykehuset siden.

NRK har vært i kontakt med familien til Vedvik, som bekrefter at han mest sannsynlig blir skrevet ut fra sykehuset mandag.

Han skal ha fått fire tenner slått ut, og blitt frastjålet mobil og andre verdisaker, men det går etter forholdene bra med 24-åringen.

– Flere lag fulgte med på Vedvik

Sykehusbesøket kom på verst tenkelig tidspunkt sportslig sett.

Mens Vedvik har vært innlagt på sykehuset har nemlig NFL-lagene hatt sin årlige runde der de plukker opp spillere som ble frigitt fra andre lag. Ettersom Vedvik ble plassert på NFI-listen, og ikke frigitt, var det ingen lag som fikk mulighet til å plukke opp nordmannen.

ESPNs erfarne NFL-journalist Adam Schefter antydet tidligere denne uken at flere NFL-lag hadde tatt kontakt med Ravens for å høre om mulighetene for å skaffe seg den talentfulle kickeren fra Stavanger.

– Flere lag følger nøye med på kicker-situasjonen i Ravens, for å se hva som skjer med Kåre Vedvik, en kicker og punter som har imponert, skrev han.

Laster Twitter-innhold

Usikker NFL-framtid

Det er usikkert hva helgens hendelse har å si for fremtiden hans. På pressekonferansen mandag lot trener John Harbaugh det altså skinne igjennom at muligehetene i hvert fall ikke er styrket.

– Det er som faren min pleide å si, «ingenting bra skjer etter midnatt». Det er en viktig lærepenge for unge spillere. Man må være obs på omgivelsene rundt seg og vite at noen har onde hensikter, selv om du er en Ravens-spiller, sa han på pressekonferansen mandag.

Det positive er at det går bra med vedvik etter overfallet.

– Vi er takknemlige for at han er OK. Han kommer til å bli bra igjen og det er det viktigste. Han kan være med oss og trene seg opp igjen, sa Harbaugh ifølge Aftenposten.no.

Hvis Vedvik får sjansen i NFL vil han være første nordmann som spiller i en offisiell NFL-kamp siden Leif Dolonen Larsen i 2001, og bare den tredje totalt etter nevnte Dolonen Larsen og NFL-legenden Jan Stenerud.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal