Hopp til innhold

Iversen vrakes fra tremilslaget: – De fire som er her, er vurdert sterkere

Selv om Simen Hegstad Krüger ikke er disponibel for OL etter koronasmitte, er det slik NRK kunne melde onsdag kveld ikke funnet plass til Emil Iversen på søndagens lag på 30 kilometer med skibytte.

pkWzObAP94U

FORBEREDTE SEG: Emil Iversen, her under trening i OL-løypene i Kina onsdag morgen.

Foto: Heiko Junge / NTB

Det ble bekreftet på pressemøte torsdag morgen Beijing-tid.

– De fire som er her, er vurdert sterkere enn Emil på denne distansen i år. Emil har hatt en litt berg-og-dal-bane-sesong til nå, og det vet han godt selv, begrunner herretrener Eirik Myhr Nossum vrakingen.

Det norske laget til søndagens åpningsdistanse består av Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Sjur Røthe og Pål Golberg.

Nosusm vil ikke garantere at alle herrene får stille til start i OL, slik kvinnetrener Ole Morten Iversen har gjort.

NRK-ekspert Fredrik Aukland vurderer den avgjørelsen fra landslagsledelsen slik:

Fredrik Aukland i mixed-sone

NRK-EKSPERT: Fredrik Aukland.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Emil har resultater på denne distansen tidligere, men denne sesongen har han ikke det og er langt bak det han har vist før, sier han, og fortsetter:

– Han har ikke funnet formen. Han prøvde under Tour de Ski, men ikke vært i nærheten av nivået for å kjempe om OL-medaljer.

– Ikke mange som kan leve på gamle resultater

Tidligere landslagsløper Niklas Dyrhaug mener at avgjørelsen er helt rettferdig.

– Emil har en vanvittig god statistikk på 30 kilometer med skibytte de siste årene, sier han, og viser blant annet til at Iversen både har NM-gull og verdenscupseier på øvelsen for nesten nøyaktig ett år siden.

– Men han har ikke overbevist så langt i år. Emil har ikke vist resultater siden verdenscupåpningen (i slutten av november) og det begynner å bli ganske lenge siden. Det finnes ikke mange som kan leve på gamle resultater. Unntakene er Johannes (Klæbo) Petter (Northug) og litt Martin (Johsnrud Sundby), sier Dyrhaug.

UGe

EKSPERT FOR VIAPLAY: Niklas Dyrhaug, her i samtale med Didrik Tønseth under årets utgave av Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Fikk beskjed på siste høydesamling

Johannes Høsflot Klæbo og Hans Christer Holund er selvskrevne på to av de fire plassene på den første OL-distansen. Det hadde Simen Hegstad Krüger også vært dersom han hadde vært i OL i Beijing, men han er i stedet i isolasjon i Italia.

Dermed har det ikke vært åpenbart hvem landslagsledelsen ville gi tillit på de to siste plassene. Den beskjeden skal etter det NRK forstår ha blitt gitt under landslagets siste høydesamling i italienske Seiser Alm.

Sjur Røthe har imponert med jevnt gode resultater de før jul, men slo seg inn på tremilslaget etter pallplass i Tour de Ski.

Den fjerde og siste plassen har det vært knyttet spenning rundt. Men på den siste hardøkten på landslagets høydeopphold for en uke siden, trente Pål Golberg på nettopp skibytte-øvelsen. Den skal ha blitt avgjørende.

– Må nok tre-fire forfall til

NRK intervjuet Iversen om hans sjanser til å gå 30 kilometeren med skibytte da han sist lørdag forlot landslagets høydeopphold.

– Det må nok være tre-fire forfall til før jeg er aktuell til tremila, sa Iversen.

Golberg og Iversen har vidt forskjellige formkurver på årets sesong. Mens Iversen leverte sterkt de to første konkurransehelgene, ble Tour de Ski et mareritt for 30-åringen.

Pål Golberg hadde en svak start på sesongen, men løftet seg i likhet med Røthe voldsomt under Tour de Ski. 31-åringen tok en pallplass i klassisk og har jevnt over bedre fristilresultater enn Iversen.

– Kan ende med å bli reserve

NRK-ekspert Aukland er nå spent på om Iversen i det hele tatt får gå noen øvelser i OL. Den neste distansen på programmet er 15 kilometer klassisk fredag 11. Februar.

– Får han ikke gå 15 kilometer klassisk så er sannsynligheten liten for at han får gå stafett. Det er dårlig nytt for Emil Iversen. Han kan fort ende opp med å bli en reserve på tur.

PS: Lagene for 30 kilometer med skibytte for menn og 15 kilometer med skibytte for kvinner presenteres på en pressekonferanse i natt norsk tid.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal