NRK-ekspert kritisk til Bjørndalens knallharde opplegg

Ola Lunde mener at Ole Einar Bjørndalen (42) bør vurdere å endre sesongopplegget, men kongen av skiskyting står knallhardt på sitt.

Ola Lunde mener Ole Einar Bjørndalen bør revurdere sesongopplegget.

Sesongåpningen har ikke vært all verden for den seiersvante 42-åringen, som står med en femteplass som beste plassering når verdenscupen tar juleferie. Han er nummer fire i verdenscupen, men opp til Martin Fourcade er det 210 poeng.

Bjørndalen har planer om å kjøre samtlige verdenscuprenn i år, men etter sesongstarten er Ola Lunde skeptisk.

– Kanskje blir det litt tøft. Han er snart 43, så kanskje han burde plukket ut noen renn, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

Skal ikke toppe formen

Lunde møter motbør hos landslagstrener Egil Kristiansen.

– Når sesong er som den er, så synes jeg han bør gå alle renn. Med en litt annen oppkjøring tror jeg han trenger det, sier han.

Han er ikke bekymret, og stoler på Bjørndalens opplegg. Han påpeker at veteranen har hatt en annerledes oppkjøring til årets sesong.

– Det er mange ting som spiller inn her. Han har ny livssituasjon, og har ikke fått trent akkurat det han hadde tenkt eller håpet, sier Kristiansen til NRK.

Bjørndalen selv står fast på å følge opplegget, selv om han slet med sykdom i oktober. Tålmodighet er nøkkelen, mener han.

– I år skal jeg ikke toppe formen, jeg skal være bra med hele sesongen. Jeg skal være sterk til å gå løp, og få til en bra sesong. Og da tror jeg at jeg skal få til noen gode løp, sier Bjørndalen.

Mangler høydeopphold

Veteranen, som er inne i sin 25. sesong i verdenscupen, med erkjenner at han fortsatt ikke har fått ut et toppløp. Det kommer forhåpentligvis etter jul.

– I år har jeg vært bra fysisk, men da har ikke skiene stemt. Så har jeg hatt bra ski, men da har ikke det fysiske stemt. Jeg har ikke fått til et toppløp, men det håper jeg kommer i januar.

Ola Lunde peker dog på en viktig mangel: Ole Einar Bjørndalen har ikke kjørt høydeopphold i år.

– Ole har alltid respondert veldig bra på høyde, og kan gå 20 sekunder kjappere på en sprint. Hadde han gjort det nå, så hadde han vært i toppen, sier Lunde.

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal