NRK Meny
Normal

NRK-ekspert kritisk til Bjørndalens knallharde opplegg

Ola Lunde mener at Ole Einar Bjørndalen (42) bør vurdere å endre sesongopplegget, men kongen av skiskyting står knallhardt på sitt.

Ola Lunde mener Ole Einar Bjørndalen bør revurdere sesongopplegget.

Sesongåpningen har ikke vært all verden for den seiersvante 42-åringen, som står med en femteplass som beste plassering når verdenscupen tar juleferie. Han er nummer fire i verdenscupen, men opp til Martin Fourcade er det 210 poeng.

Bjørndalen har planer om å kjøre samtlige verdenscuprenn i år, men etter sesongstarten er Ola Lunde skeptisk.

– Kanskje blir det litt tøft. Han er snart 43, så kanskje han burde plukket ut noen renn, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

Skal ikke toppe formen

Lunde møter motbør hos landslagstrener Egil Kristiansen.

– Når sesong er som den er, så synes jeg han bør gå alle renn. Med en litt annen oppkjøring tror jeg han trenger det, sier han.

Han er ikke bekymret, og stoler på Bjørndalens opplegg. Han påpeker at veteranen har hatt en annerledes oppkjøring til årets sesong.

– Det er mange ting som spiller inn her. Han har ny livssituasjon, og har ikke fått trent akkurat det han hadde tenkt eller håpet, sier Kristiansen til NRK.

Bjørndalen selv står fast på å følge opplegget, selv om han slet med sykdom i oktober. Tålmodighet er nøkkelen, mener han.

– I år skal jeg ikke toppe formen, jeg skal være bra med hele sesongen. Jeg skal være sterk til å gå løp, og få til en bra sesong. Og da tror jeg at jeg skal få til noen gode løp, sier Bjørndalen.

Mangler høydeopphold

Veteranen, som er inne i sin 25. sesong i verdenscupen, med erkjenner at han fortsatt ikke har fått ut et toppløp. Det kommer forhåpentligvis etter jul.

– I år har jeg vært bra fysisk, men da har ikke skiene stemt. Så har jeg hatt bra ski, men da har ikke det fysiske stemt. Jeg har ikke fått til et toppløp, men det håper jeg kommer i januar.

Ola Lunde peker dog på en viktig mangel: Ole Einar Bjørndalen har ikke kjørt høydeopphold i år.

– Ole har alltid respondert veldig bra på høyde, og kan gå 20 sekunder kjappere på en sprint. Hadde han gjort det nå, så hadde han vært i toppen, sier Lunde.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal