NRK-ekspert kritisk til Bjørndalens knallharde opplegg

Ola Lunde mener at Ole Einar Bjørndalen (42) bør vurdere å endre sesongopplegget, men kongen av skiskyting står knallhardt på sitt.

Ola Lunde mener Ole Einar Bjørndalen bør revurdere sesongopplegget.

Sesongåpningen har ikke vært all verden for den seiersvante 42-åringen, som står med en femteplass som beste plassering når verdenscupen tar juleferie. Han er nummer fire i verdenscupen, men opp til Martin Fourcade er det 210 poeng.

Bjørndalen har planer om å kjøre samtlige verdenscuprenn i år, men etter sesongstarten er Ola Lunde skeptisk.

– Kanskje blir det litt tøft. Han er snart 43, så kanskje han burde plukket ut noen renn, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

Skal ikke toppe formen

Lunde møter motbør hos landslagstrener Egil Kristiansen.

– Når sesong er som den er, så synes jeg han bør gå alle renn. Med en litt annen oppkjøring tror jeg han trenger det, sier han.

Han er ikke bekymret, og stoler på Bjørndalens opplegg. Han påpeker at veteranen har hatt en annerledes oppkjøring til årets sesong.

– Det er mange ting som spiller inn her. Han har ny livssituasjon, og har ikke fått trent akkurat det han hadde tenkt eller håpet, sier Kristiansen til NRK.

Bjørndalen selv står fast på å følge opplegget, selv om han slet med sykdom i oktober. Tålmodighet er nøkkelen, mener han.

– I år skal jeg ikke toppe formen, jeg skal være bra med hele sesongen. Jeg skal være sterk til å gå løp, og få til en bra sesong. Og da tror jeg at jeg skal få til noen gode løp, sier Bjørndalen.

Mangler høydeopphold

Veteranen, som er inne i sin 25. sesong i verdenscupen, med erkjenner at han fortsatt ikke har fått ut et toppløp. Det kommer forhåpentligvis etter jul.

– I år har jeg vært bra fysisk, men da har ikke skiene stemt. Så har jeg hatt bra ski, men da har ikke det fysiske stemt. Jeg har ikke fått til et toppløp, men det håper jeg kommer i januar.

Ola Lunde peker dog på en viktig mangel: Ole Einar Bjørndalen har ikke kjørt høydeopphold i år.

– Ole har alltid respondert veldig bra på høyde, og kan gå 20 sekunder kjappere på en sprint. Hadde han gjort det nå, så hadde han vært i toppen, sier Lunde.

Siste nytt

 • Tuchel ny Chelsea-manager

  Thomas Tuchel er bekreftet som ny manager for Chelsea, det melder klubben på sine hjemmesider. Den tyske fotballtreneren har signert en 18-måneders kontrakt med mulighet for forlengelse.

  – Jeg kan ikke vente med å møte det nye laget mitt og konkurrere i den mest spennende ligaen. Jeg er takknemlig for å være en del av Chelsea-familien, det føles fantastisk, sier Tuchel i pressemeldingen.

  Tuchel fikk sparken av Paris Saint-Germain for drøyt én måned siden etter å ha vært trener for hovedstadslaget i over to og et halvt år.

  oFVHNRFwAc0
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Endrer tolkningen av offsideregelen

  I kjølvannet av Manchester Citys kontroversielle mål hjemme mot Aston Villa, endrer nå de dommeransvarlige i Premier League tolkningen av offsideregelen.

  Det skapte debatt da Bernardo Silva sendte Manchester City i ledelsen mot Villa. Det var situasjonen i forkant av da Silva fikk ballen som mange reagerte på. En offsideplassert Rodri gikk inn i en duell med Tyrone Mings rett etter at midtstopperen hadde mottatt ballen. Rodri stjal ballen og sendte den videre til Silva som scoret.

  Etter kampen henviste Premier League i en uttalelse til regeltolkningen og pekte på at dommernes avgjørelse var i tråd med gjeldende retningslinjer. Det førte til omfattende kritikk.

  Premier Leagues dommerorgan (PGMOL) har siden vært i samtaler med Fotballens internasjonale lovkomité (IFAB). Det har resultert i nye retningslinjer som innebærer at et tilsvarende mål i framtiden vil bli annullert for offside. (NTB)

  Premier League - Manchester City v Aston Villa
  Foto: Martin Rickett / Reuters
 • McMorris mister X-Games

  Snowboarder Mark McMorris skriver på sin egen Instagram at han har testet positivt for covid-19. Dermed mister han også X-Games. Kanadieren er en stor stjerne i snowboardmiljøet, og står med to OL-medaljer og 17 X-Games-medaljer. Han er også den andre i historien som har vunnet to X-Games-gull samme år.

  Mark McMorris
  Foto: Anna Stonehouse / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal