Hopp til innhold

Northug vurderer VM-øvelsene: – Her kan jeg like gjerne bli nr. 54

VAL DI FIEMME (NRK.no): Petter Northug skal gå hver eneste øvelse under VM i Val di Fiemme. Her er hans vurdering av alle. Han avslører også hvilke han har planer om å vinne.

SKI-NORDIC-ITA
Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

21. februar: Sprint

marcus

Den svenske erkerivalen Marcus Hellner var blek under Tour de Ski, men er fortsatt en av løperne Northug ser for seg kan vinne et par distanser.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Her er jeg en outsider til å vinne. Jeg er medaljekandidat, og kan ta gull dersom jeg har en god dag. Jeg vet det er noen som på papiret er bedre enn meg i denne typen sprint, men dersom jeg er i slaget skal jeg nok klare å avslutte bra på stakingen.

Det var lenge usikkert om Northug skulle gå denne distansen, men til slutt bestemte han seg for at han rett og slett vil gå alt i VM.

– Jeg legger ikke skjul på at også denne er en øvelse jeg har lyst å vinne, sier han.

23. februar: Skiatlon, 15 km klassisk + 15 km fri

– Her tror jeg det står mellom Dario Cologna, Maxim Vylegzjanin, Alexander Legkov, Marcus Hellner ... og meg.

Legkov får ikke gå stafett for Russland, og er derfor ventet å sette inn fullt trykk på akkurat denne øvelsen.

– Det kommer til å bli stor fart i de to siste rundene. Da blir det viktig for meg å unngå uhell, og passe på at jeg er med helt fremme, mener Northug.

24. februar: Sprintstafett, fri

– Her blir Sverige og Russland våre argeste konkurrenter, men vi bør ha en god sjanse til gull her, spår Northug.

– Det er en løype som passer meg bra. Jeg ønsker å få gå den siste etappen og avslutte. Jeg mener oppløpet passer meg bra.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NORDIC-SKIING/ Russia's Vylegzhanin celebrates during medal ceremony after winning men's World Cup cross-country skiing classic pursuit race in Oberhof

Maxim Vylegzjanin er en av løperne Northug frykter mest av alle. Spesielt på femmila regner man med at russeren vil gjøre det skarpt – den samme øvelsen Northug aller helst vil vinne.

Foto: THOMAS PETER / Reuters

27. februar: 15 km fri

– Dette er en øvelse der det fort kan komme overraskelser. Også blant oss norske er det flere som kan gjøre det bra. Da tenker jeg spesielt på Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby. Mange har siktet seg inn mot denne, sier Northug.

Denne øvelsen er nemlig spesielt populær blant herrene, hvor mange har peilet den inn som sin viktigste. De fleste spår at å få medalje her blir svært vanskelig.

– Her kan jeg like gjerne bli nummer 54 som å vinne, fastslår Northug.

1. mars: Stafett 4 x 10 km menn

– Norge er favoritter. Utfordrerne blir Russland og Sverige. Men jeg tror vi blir vanskelige å gå fra – og jeg vil gjerne avgjøre denne, fastslår Northug.

3. mars: Femmila

– Denne har ligget lengst fremme i hodet mitt, innrømmer Northug.

Det er denne øvelsen han virkelig drømmer om å vinne.

– Det er en hard løype med mange bratte bakker. Det blir seigt. Jeg tipper feltet kommer til å sprekke opp tidlig. Medaljene kan være delt ut allerede når det gjenstår ti kilometer, spår Northug.

– På denne distansen, som er så lang, gjelder det å være sulten og ha «trua» hele veien. Her ser jeg på Vylegzhanin som min argeste konkurrent.

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal