NRK Meny
Normal

Northug vurderer VM-øvelsene: – Her kan jeg like gjerne bli nr. 54

VAL DI FIEMME (NRK.no): Petter Northug skal gå hver eneste øvelse under VM i Val di Fiemme. Her er hans vurdering av alle. Han avslører også hvilke han har planer om å vinne.

SKI-NORDIC-ITA
Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

21. februar: Sprint

marcus

Den svenske erkerivalen Marcus Hellner var blek under Tour de Ski, men er fortsatt en av løperne Northug ser for seg kan vinne et par distanser.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Her er jeg en outsider til å vinne. Jeg er medaljekandidat, og kan ta gull dersom jeg har en god dag. Jeg vet det er noen som på papiret er bedre enn meg i denne typen sprint, men dersom jeg er i slaget skal jeg nok klare å avslutte bra på stakingen.

Det var lenge usikkert om Northug skulle gå denne distansen, men til slutt bestemte han seg for at han rett og slett vil gå alt i VM.

– Jeg legger ikke skjul på at også denne er en øvelse jeg har lyst å vinne, sier han.

23. februar: Skiatlon, 15 km klassisk + 15 km fri

– Her tror jeg det står mellom Dario Cologna, Maxim Vylegzjanin, Alexander Legkov, Marcus Hellner ... og meg.

Legkov får ikke gå stafett for Russland, og er derfor ventet å sette inn fullt trykk på akkurat denne øvelsen.

– Det kommer til å bli stor fart i de to siste rundene. Da blir det viktig for meg å unngå uhell, og passe på at jeg er med helt fremme, mener Northug.

24. februar: Sprintstafett, fri

– Her blir Sverige og Russland våre argeste konkurrenter, men vi bør ha en god sjanse til gull her, spår Northug.

– Det er en løype som passer meg bra. Jeg ønsker å få gå den siste etappen og avslutte. Jeg mener oppløpet passer meg bra.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NORDIC-SKIING/ Russia's Vylegzhanin celebrates during medal ceremony after winning men's World Cup cross-country skiing classic pursuit race in Oberhof

Maxim Vylegzjanin er en av løperne Northug frykter mest av alle. Spesielt på femmila regner man med at russeren vil gjøre det skarpt – den samme øvelsen Northug aller helst vil vinne.

Foto: THOMAS PETER / Reuters

27. februar: 15 km fri

– Dette er en øvelse der det fort kan komme overraskelser. Også blant oss norske er det flere som kan gjøre det bra. Da tenker jeg spesielt på Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby. Mange har siktet seg inn mot denne, sier Northug.

Denne øvelsen er nemlig spesielt populær blant herrene, hvor mange har peilet den inn som sin viktigste. De fleste spår at å få medalje her blir svært vanskelig.

– Her kan jeg like gjerne bli nummer 54 som å vinne, fastslår Northug.

1. mars: Stafett 4 x 10 km menn

– Norge er favoritter. Utfordrerne blir Russland og Sverige. Men jeg tror vi blir vanskelige å gå fra – og jeg vil gjerne avgjøre denne, fastslår Northug.

3. mars: Femmila

– Denne har ligget lengst fremme i hodet mitt, innrømmer Northug.

Det er denne øvelsen han virkelig drømmer om å vinne.

– Det er en hard løype med mange bratte bakker. Det blir seigt. Jeg tipper feltet kommer til å sprekke opp tidlig. Medaljene kan være delt ut allerede når det gjenstår ti kilometer, spår Northug.

– På denne distansen, som er så lang, gjelder det å være sulten og ha «trua» hele veien. Her ser jeg på Vylegzhanin som min argeste konkurrent.

Siste nytt

 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games: Skateboard, street