Northugs vinneroppskrift: – Snøen må smelte

TOBLACH (NRK): Petter Northug har ingen planer om å dra lasset på torsdagens jaktstart. Han mener han uansett er sjanseløs i Tour de Ski.

Petter Northug

Petter Northug, her på onsdagens 10 kilometer, har ingen store planer om å dra mye på torsdagens jaktstart.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Snøen i Alper Cermis må smelte.

Det svarer Petter Northug på NRKs spørsmål om hva som må til for at han skal vinne Tour de Ski sammenlagt.

Han leder fortsatt touren etter sjuendeplass på den fjerde etappen (10 km klassisk). Men forspranget er bare 1,5 sekunder til Martin Johnsrud Sundby. Russiske Jevgeni Belov er 6,4 sekunder bak, mens svenske Calle Halfvarsson er 13,6 sekunder bak.

Det betyr at disse fire kommer til å gå ut sammen på torsdagens 25 km jaktstart i skøyting.

Skal være med toget

Martin Johnsrud Sundby håper at firkløveret sammen kan riste av seg jegerne som kommer opp bakfra, for eksempel Dario Cologna. Det håper også Petter Northug.

– Det kan det være mulig å øke luka. Belov har vist styrke, Calle har sine styrker her og Martin har det. Hvis de tre går bra, kan det gå fort.

Northug har imidlertid ingen store planer om å bidra mye.

– Jeg skal prøve å være med toget til neste stasjon, sier han til NRK.

Martin Johnsrud Sundby svarer med et skuldertrekk når han blir spurt om hvilke forventninger han har til Northugs bidrag for fellesskapet i teten.

– Jeg forventer ingenting. Jeg forbereder meg på å gjøre den jobben jeg må gjøre, og så tror jeg at jeg går med noen løpere som tenker mye det samme som meg, sier Sundby.

Se video: Målgangen til Petter Northug på 10-kilometeren

(Les videre under videoen.)

Petter Northug

SE VIDEO: Målgangen til Petter Northug. Før start ledet 29-åringen med 25 sekunder i Tour de Ski-sammendraget. Etter onsdagens 10 kilomter var forspranget til Martin Johnsrud Sundby på andreplass kuttet ned til bare 1,5 sekund.

– Skulle gjerne ha staket

Sundby framstår nå som den største favoritten i sammendraget, fjorårsseieren tatt i betraktning. Northug er på papiret den svakeste av de fire i tet opp den avsluttende monsterbakken i Val di Fiemme.

Så gjør Northug også alt han kan for å snakke ned egne muligheter.

Onsdagens løpsopplegg vitner imidlertid om at ikke håpet hel er ute. Mens mange valgte å stake, valgte Northug å gå med feste – selv om han innrømmer at han isolert sett kunne fått et bedre etapperesultat på blanke ski.

– Jeg skulle gjerne ha staket, men det kan jeg ikke gjøre når det er så langt løp i morgen. Det koster å stake, det merket jeg i Davos. Så det var greit å spare kruttet i armene til i morgen og ikke minst Val di Fiemme, sier Northug.

Den uttalelsen vitner i hvert fall om at han har tenkt seg til mål.

Siste nytt

 • Kings Bournemouth nær nedrykk

  Joshua King og hans Bournemouth tapte 2-1 borte mot Manchester City i Premier League onsdag.

  Dermed nærmer nordmannens lag seg nedrykk. De har nå tre poeng opp til sikker plass, men har en kamp mer spilt. Bournemouth har to kamper igjen.

  Premier League - Manchester City v AFC Bournemouth
  Foto: Peter Powell / Reuters
 • Vålerenga med sliteseier

  Benjamin Stokkes sene scoring var forskjellen på lagene da Vålerenga slo Haugesund 1-0 på hjemmebane onsdag kveld. – Vi ligger der oppe og er med og kjemper om de gjeve plassene, sier matchvinneren til NRK etter kampen.

  Vålerengas Benjamin Stokke (t.v) og Christian Dahle Borchgrevink jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Haugesund på Intility Arena i Oslo onsdag.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
 • Krisestarten fortsetter for AAfk

  Aalesund tapte onsdag mot Sandefjord i eliteserien. Klubben er fortsatt uten seier på de første åtte serierundene, og ligger dermed sist på tabellen med sine tre poeng.

  Sander Moen Foss scoret for Sandefjord i 1-0-seieren.

  Eliteserien i fotball 2020: Sandefjord - Aalesund
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal