Northugs OL-plan er klar

På nyttårsaften holdt landslagstrener Arild Monsen et møte med Petter Northug. Der fant de sammen en plan som skal gjøre han klar til OL.

Northug går skirenn igjen. Petter Northug stiller til start i Granåsen i Strindheimstafetten. Northug snakket ikke med pressen etter sin etappe. Her med pappa John(tv)

PLANEN KLAR: Petter Northug har i dag lagt planen frem mot OL i Pyeonchang.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Landslagstrener Arild Monsen og Petter Northugs trener Stig Rune Kveen har etter et møte på nyttårsaften, lagt planen for Northug frem mot OL.

Det har vært snakk om Northug skulle gå skandinavisk cup i Piteå neste helg.

– Om Petter selv ønsker det går han i Piteå til helgen, men dette er ikke noe krav fra vår side, sier Arild Monsen i følge en pressemelding fra Skiforbundet.

Men selv har Northug via sin trener Stig Rune Kveen sagt at det er tvilsomt at han går der.

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland tror det hadde vært fornuftig av langrennsstjerna å stille opp i Skandinavisk cup.

– Det å gå løp er formutløsende, og Petter har ikke gått mange konkurranser, så jeg tror det er fornuftig å gå renn i den posisjonen han er i nå, sier Aukland.

Bør gå i NM

– Petter bør gå sprinten i NM på Gåsbu om han har mål om å gå OL-sprint, og i tillegg et distanserenn her, dvs enten 15-kilometer fri teknikk eller 30 kilometer skiathlon, sier Monsen.

Petter Northug har fått tilbud om å reise til Planica når verdenscupen går av stabelen der senere i januar.

– Etter NM har vi gitt Petter tilbud om plass til World Cup i Planica hvor han kan gå begge dager med klassisk sprint lørdag 20. januar og 15 km klassisk søndag 21. januar. Disse konkurransene vil da gi grunnlag for et evt OL-uttak, sier landslagstreneren.

Northug går skirenn igjen.

FØRSTE SKIRENN: Petter Northug gikk i dag første konkurranse siden fiasko-helgen på Lillehammer i starten av desember.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Må levere

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland mener dette er positivt for Petter Northug.

– Det er en veldig viktig beskjed for Petter Northug å få klarsignal om gå Planica. Da kan han fokusere på trening og slippe å måtte prestere i alle konkurransene han skal delta i. og fokusere på det som er riktig for å vise at han er i form i et verdenscup-renn.

Men Aukland er fortsatt usikker på skistjerna.

– Status Petter Northug er fortsatt uviss. Men Petter går renn og leverer bra ifølge han selv og treneren, og det er positivt. Nå må han levere i flere renn framover, og ikke minst et godt resultat resultater i Planica for å være aktuell.

Petter Northug selv ønsker sine omtrent 415 000 følgere på Instagram godt nyttår med dette bildet:

Laster Instagram-innhold

Northug nest-raskest

Tidligere på nyttårsaften gikk Northug Strindheimsstafetten, og der var det kun Johannes Høstflot Klæbo som hadde bedre etappetid enn han. Northug gikk andre etappe for Strindheim, og sammen med broren Even og Lars Ove Aunli tok de andreplassen bak Klæbos Byåsen.

– Den responsen og det jeg så der var betryggende. Han så veldig pigg ut da han dro til, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

Mens landslaget går tour de ski, gikk Northug Strindheim-stafetten

Petter Northug går endelig skirenn igjen.

Siste nytt

 • Ruud slått ut i semifinalen

  Casper Ruud gnistret tidvis i semifinalen mot australske toppseedede Jordan Thompson i challengerturneringen i Calgary lørdag, men tapte til slutt 2-1. Ruud tapte med settsifrene 7-6, 0-6, 6-7.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Mol og Sørum til finale

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum er klar for finale i verdensserieturneringen i Las Vegas. Duoen slo ut amerikanerne Trevor Crabb og Tri Bourne 2–0. Finalen spilles søndag mot den polske duoen Grzegorz Fijalek og Michal Bryl

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Messi ute i tre veker

  Lionel Messi er ute i tre veker etter armskaden han fekk i kampen mot Sevilla i kveld, melder Barcelona.

  Klubben opplyser at Messi har brote eit bein i høgre armen.

  Dermed mister han både meisterligakampen mot Inter onsdag og El Clasico mot Real Madrid neste søndag. Kanskje også returkampen mot Inter 6. november.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: med oppdatering fra norsk og internasjonal fotball
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Stabæk - Brann