NRK Meny
Normal

Northugs svenskegaranti røk i første forsøk

Petter Northug uttalte at han skulle vinne alle renn i Sverige denne sesongen, men allerede i første forsøk måtte han bite ordene i seg.

Se innspurten til Petter Northug her.

Petter Northug tråkket til inn på oppløpet i Gällivare, men måtte ta til takke med en skuffende syvendeplass.

– I Sverige skal jeg vinne alle konkurranser. Det er nesten det viktigste, sa Northug til den den svenske avisen Expressen i september.

Senere gjentok han overfor NRK at planen hans var å slå Marcus Hellner og å vinne sesongpremieren i svenske Gällivare. Slik gikk det imidlertid ikke:

Martin Johnsrud Sundby stakk av meg seieren, Marcus Hellner slo Northug, og «skikongen» feilet med det allerede i første forsøk på gjøre storeslem hos «Söta bror».

– Jeg kunne egentlig ikke forvente bedre enn dette ut ifra hvordan jeg kjente meg etter den første runden, sa Northug til NRK etter den skuffende syvendeplassen lørdag.

Ikke i sin beste form

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby kunne juble over seier i Gällivare.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / Ap

Marcus Hellner gikk 24,3 sekunder raskere enn Northug. Da var det godt for «skikongen» at en annen nordmann satte svenskene på plass.

– Det er artig at det ble norsk seier her i Sverige. Det er fint at Martin fikk ut sitt beste i konkurranse. Han har vært bra på trening i det siste, roste Northug.

Selv er han ikke helt i toppslag ennå.

– Jeg mangler litt på toppfarten og formen. Da blir det vanskelig å dra til skikkelig på sisterunden. Jeg taper nødvendige sekunder over bakketoppene, forklarer Northug.

– Blir glad om jeg går mot Hellner

Han er allikevel svært optimistisk før stafetten i Gällivare søndag.

– Jeg gleder meg til i morra. Jeg tror vi er sterke. Sjur gikk bra i dag, Martin er i bra form, og Eldar Rønning har ladet opp til stafetten, sier Northug.

FIS har før denne sesongen gjort endringer på herrestafetten. Det innebærer at hver etappe nå er 7,5 km lang, mot 10 km tidligere. Det åpner for enda tettere dueller.

– Det virker som om FIS vil at det skal være mange lag som skal kjempe om seieren helt inn. Dermed får vi nok se Northug-Hellner-duellen i morgen, sier «skikongen».

Om det blir Marcus Hellner som går svenskenes sisteetappe, da.

– Har de satt Hellner på sisteetappen, så er vi glad for det vi, sier Northug selvsikkert.

 • Se hele intervjuet med Petter Northug i videovinduet under
Petter Northug ble nummer sju på 15 km fri teknikk i Gällivare. Se intervjuet etter løpet her.

Northug: – Mangler litt på toppfarten og formen

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Curling, finale
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang