NRK Meny
Normal

Northugs svenskegaranti røk i første forsøk

Petter Northug uttalte at han skulle vinne alle renn i Sverige denne sesongen, men allerede i første forsøk måtte han bite ordene i seg.

Se innspurten til Petter Northug her.

Petter Northug tråkket til inn på oppløpet i Gällivare, men måtte ta til takke med en skuffende syvendeplass.

– I Sverige skal jeg vinne alle konkurranser. Det er nesten det viktigste, sa Northug til den den svenske avisen Expressen i september.

Senere gjentok han overfor NRK at planen hans var å slå Marcus Hellner og å vinne sesongpremieren i svenske Gällivare. Slik gikk det imidlertid ikke:

Martin Johnsrud Sundby stakk av meg seieren, Marcus Hellner slo Northug, og «skikongen» feilet med det allerede i første forsøk på gjøre storeslem hos «Söta bror».

– Jeg kunne egentlig ikke forvente bedre enn dette ut ifra hvordan jeg kjente meg etter den første runden, sa Northug til NRK etter den skuffende syvendeplassen lørdag.

Ikke i sin beste form

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby kunne juble over seier i Gällivare.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / Ap

Marcus Hellner gikk 24,3 sekunder raskere enn Northug. Da var det godt for «skikongen» at en annen nordmann satte svenskene på plass.

– Det er artig at det ble norsk seier her i Sverige. Det er fint at Martin fikk ut sitt beste i konkurranse. Han har vært bra på trening i det siste, roste Northug.

Selv er han ikke helt i toppslag ennå.

– Jeg mangler litt på toppfarten og formen. Da blir det vanskelig å dra til skikkelig på sisterunden. Jeg taper nødvendige sekunder over bakketoppene, forklarer Northug.

– Blir glad om jeg går mot Hellner

Han er allikevel svært optimistisk før stafetten i Gällivare søndag.

– Jeg gleder meg til i morra. Jeg tror vi er sterke. Sjur gikk bra i dag, Martin er i bra form, og Eldar Rønning har ladet opp til stafetten, sier Northug.

FIS har før denne sesongen gjort endringer på herrestafetten. Det innebærer at hver etappe nå er 7,5 km lang, mot 10 km tidligere. Det åpner for enda tettere dueller.

– Det virker som om FIS vil at det skal være mange lag som skal kjempe om seieren helt inn. Dermed får vi nok se Northug-Hellner-duellen i morgen, sier «skikongen».

Om det blir Marcus Hellner som går svenskenes sisteetappe, da.

– Har de satt Hellner på sisteetappen, så er vi glad for det vi, sier Northug selvsikkert.

 • Se hele intervjuet med Petter Northug i videovinduet under
Petter Northug ble nummer sju på 15 km fri teknikk i Gällivare. Se intervjuet etter løpet her.

Northug: – Mangler litt på toppfarten og formen

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street