Hopp til innhold

Northugs nye trener: – Kan ikke ta seg råd til ny smell

Høydeopphold har vært med på å spolere Petter Northugs sesong to år på rad. Nå er Arild Monsen trygg på at han unngår nok en «smell» i høyden.

Petter Northug jr.

TILBAKE: Petter Northug avbildet på mandagens pressekonferanse.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Hverken i år og i fjor fikk Northug lønn for strevet etter høydetrening. Etter oppholdet ble han syk, og høydeoppholdene som tidligere ga suksess har endt opp med å spolere sesongen. På mandagens pressetreff innrømmet Northug at han kanskje har tøyd strikken litt for langt.

– Det er ikke noe tvil om at det har vært kjørt hardt i høyden. Jeg har kanskje kjørt litt for tøft. Da tar det lang tid før kroppen henter seg inn. Det har utsatt formen man ønsker å få, fortalte Northug.

– Skal ikke skje i år

Sprintlandslagstrener Arild Monsen mener Northug har vært dumdristig.

– Petter må ha en fornuftig oppskrift på sin forhåndstrening og ikke være altfor ivrig og tro at alt skal skje fra mai. Han må være fornuftig og trene godt. Han kan ikke ta seg råd til en smell i høyden for tredje året på rad, sier treneren til NRK.

 Arild Monsen

LANDSLAGSTRENER: Arild Monsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Har han vært dumdristig?

– Ja, jeg har sett det selv, jeg så det med egne øye i fjor. Det skal ikke skje i år. Petter hadde harde treningsøkter i høyden som vi på landslaget ikke var i nærheten av. En ting er selve treningen, men det er restitusjonen du kommer bakpå med, forteller han.

Retur til landslaget betyr at Monsen tar over som Northugs trener. Stig Rune Kveen, som har fulgt Northug tett i en årrekke, er ferdig som trener.

– Jeg har pratet litt med Arild (Monsen, red.anm.) selv, og jeg kommer til å være åpen for henvendelser fra Monsen om han ønsker erfaringer fra de siste fire årene sammen med Petter. Jeg skal være behjelpelig hvis han lurer på noe, sier Kveen.

Kveen: – Enormt med erfaring

Han er ellers enig i at noe må endres.

– Når det gjelder trening og hvile er det viktig at man ikke tøyer strikken for langt. Man må balansere på riktig side av streken.

– Petter har enormt mye erfaring og har opplevd på både kropp og sjel hvordan det er å tippe over. Og ikke minst hvordan det er å lykkes. De må sette seg ned å ta med seg det han har lært og prøve å få gjort de riktige tingene, sier han til NRK.

Kveen

FERDIG: Stig Rune Kveen har ikke lenger ansvaret som trener for Petter Northug.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sportsnyheter

Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg

Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.

Siste nytt

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Blodige scener i serieliga-finalen: Fiorentina-spiller truffet av gjenstand

  Serieliga-finalen mellom Fiorentina og West Ham ble stoppet da Fiorentinas Cristiano Biraghi ble truffet i hodet av en gjenstand like før pause. TV-bildene viser at Biraghi fikk et stort kutt i hodet og begynte å blø.

  – Dette er bare trist. Bare trist, sa Viasat-kommentator Roar Stokke underveis i kampen.

  TV-bildene viste at det lå en rekke ølglass på gresset rundt Biraghi etter hendelsen.

  Det var til slutt West Ham som vant finalen 2-1 og sikret sin første tittel siden 1980.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Europa Conference League - Final - Fiorentina v West Ham United
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters
 • Haugesund røk for 2.-divisjonslag

  Haugesund så ut til å gå mot en forventet seier i cupen, men så snudde David Sissoko kampen for Brattvåg og sikret 2-1-seier for 2.-divisjonsklubben.

  Forrige runde sto Brattvåg også for en ørliten cupbombe da de slo ut 1.-divisjonsklubben Hødd.

  Haugesund ligger på 13. plass i Eliteserien med ni poeng på ni kamper. Brattvåg er nummer ti i sin 2. divisjonsavdeling.

  Eliteserien i fotball 2023: Strømsgodset - Haugesund (1-2)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste