NRK Meny
Normal

Northugs nye trener: – Kan ikke ta seg råd til ny smell

Høydeopphold har vært med på å spolere Petter Northugs sesong to år på rad. Nå er Arild Monsen trygg på at han unngår nok en «smell» i høyden.

Petter Northug jr.

TILBAKE: Petter Northug avbildet på mandagens pressekonferanse.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Hverken i år og i fjor fikk Northug lønn for strevet etter høydetrening. Etter oppholdet ble han syk, og høydeoppholdene som tidligere ga suksess har endt opp med å spolere sesongen. På mandagens pressetreff innrømmet Northug at han kanskje har tøyd strikken litt for langt.

– Det er ikke noe tvil om at det har vært kjørt hardt i høyden. Jeg har kanskje kjørt litt for tøft. Da tar det lang tid før kroppen henter seg inn. Det har utsatt formen man ønsker å få, fortalte Northug.

– Skal ikke skje i år

Sprintlandslagstrener Arild Monsen mener Northug har vært dumdristig.

– Petter må ha en fornuftig oppskrift på sin forhåndstrening og ikke være altfor ivrig og tro at alt skal skje fra mai. Han må være fornuftig og trene godt. Han kan ikke ta seg råd til en smell i høyden for tredje året på rad, sier treneren til NRK.

 Arild Monsen

LANDSLAGSTRENER: Arild Monsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Har han vært dumdristig?

– Ja, jeg har sett det selv, jeg så det med egne øye i fjor. Det skal ikke skje i år. Petter hadde harde treningsøkter i høyden som vi på landslaget ikke var i nærheten av. En ting er selve treningen, men det er restitusjonen du kommer bakpå med, forteller han.

Retur til landslaget betyr at Monsen tar over som Northugs trener. Stig Rune Kveen, som har fulgt Northug tett i en årrekke, er ferdig som trener.

– Jeg har pratet litt med Arild (Monsen, red.anm.) selv, og jeg kommer til å være åpen for henvendelser fra Monsen om han ønsker erfaringer fra de siste fire årene sammen med Petter. Jeg skal være behjelpelig hvis han lurer på noe, sier Kveen.

Kveen: – Enormt med erfaring

Han er ellers enig i at noe må endres.

– Når det gjelder trening og hvile er det viktig at man ikke tøyer strikken for langt. Man må balansere på riktig side av streken.

– Petter har enormt mye erfaring og har opplevd på både kropp og sjel hvordan det er å tippe over. Og ikke minst hvordan det er å lykkes. De må sette seg ned å ta med seg det han har lært og prøve å få gjort de riktige tingene, sier han til NRK.

Kveen

FERDIG: Stig Rune Kveen har ikke lenger ansvaret som trener for Petter Northug.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Langløp
Toppidrettsveka
NM-veka: NM-kveld