NRK Meny
Normal

Northugs nye trener: – Kan ikke ta seg råd til ny smell

Høydeopphold har vært med på å spolere Petter Northugs sesong to år på rad. Nå er Arild Monsen trygg på at han unngår nok en «smell» i høyden.

Petter Northug jr.

TILBAKE: Petter Northug avbildet på mandagens pressekonferanse.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Hverken i år og i fjor fikk Northug lønn for strevet etter høydetrening. Etter oppholdet ble han syk, og høydeoppholdene som tidligere ga suksess har endt opp med å spolere sesongen. På mandagens pressetreff innrømmet Northug at han kanskje har tøyd strikken litt for langt.

– Det er ikke noe tvil om at det har vært kjørt hardt i høyden. Jeg har kanskje kjørt litt for tøft. Da tar det lang tid før kroppen henter seg inn. Det har utsatt formen man ønsker å få, fortalte Northug.

– Skal ikke skje i år

Sprintlandslagstrener Arild Monsen mener Northug har vært dumdristig.

– Petter må ha en fornuftig oppskrift på sin forhåndstrening og ikke være altfor ivrig og tro at alt skal skje fra mai. Han må være fornuftig og trene godt. Han kan ikke ta seg råd til en smell i høyden for tredje året på rad, sier treneren til NRK.

 Arild Monsen

LANDSLAGSTRENER: Arild Monsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Har han vært dumdristig?

– Ja, jeg har sett det selv, jeg så det med egne øye i fjor. Det skal ikke skje i år. Petter hadde harde treningsøkter i høyden som vi på landslaget ikke var i nærheten av. En ting er selve treningen, men det er restitusjonen du kommer bakpå med, forteller han.

Retur til landslaget betyr at Monsen tar over som Northugs trener. Stig Rune Kveen, som har fulgt Northug tett i en årrekke, er ferdig som trener.

– Jeg har pratet litt med Arild (Monsen, red.anm.) selv, og jeg kommer til å være åpen for henvendelser fra Monsen om han ønsker erfaringer fra de siste fire årene sammen med Petter. Jeg skal være behjelpelig hvis han lurer på noe, sier Kveen.

Kveen: – Enormt med erfaring

Han er ellers enig i at noe må endres.

– Når det gjelder trening og hvile er det viktig at man ikke tøyer strikken for langt. Man må balansere på riktig side av streken.

– Petter har enormt mye erfaring og har opplevd på både kropp og sjel hvordan det er å tippe over. Og ikke minst hvordan det er å lykkes. De må sette seg ned å ta med seg det han har lært og prøve å få gjort de riktige tingene, sier han til NRK.

Kveen

FERDIG: Stig Rune Kveen har ikke lenger ansvaret som trener for Petter Northug.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal