Northugs gullski sporløst forsvunnet

– Ingen av oss vet hvor det har blitt av de skiene, sier servicemann Eirik Myhr Nossum om skiene Petter Northug tok VM-gull med i Holmenkollen for to år siden.

Northug

Petter Northug er en krystallkule rikere etter seieren i den totale verdenscupen, men skikongen er også ett par gullski fattigere.

Eirik Myhr Nossum

Servicemann Eirik Myhr Nossum har ingen anelse om hvor gullskiene til Petter Northug har tatt veien.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Sesongen endte på best mulig måte for Petter Northug. Skikongen gikk til topps i minitouren i svenske Falun, og sikret seg med det også krystallkulen som bevis på at han er sammenlagtvinner i verdenscupen.

Likevel er ikke alt som det skal være for Northug. Nordmannen så ut til å ha svakere ski enn konkurrentene på lørdagens fellesstart, og erkjenner overfor NRK at han og støtteapparatet må se etter bedre ski før OL-sesongen neste år.

– Jeg har mange gode skipar, men vi har en jobb å gjøre til våren, sier Northug.

Mistet gullskiene

For ett av Northugs gullski er søkk vekk. Skiparet han ble verdensmester på i VM i Holmenkollen i 2011 er ikke å oppdrive.

Mannen som skal ha kontroll på alt rundt Northug, servicemann Eirik Myhr Nossum, skjønner ikke hva som kan ha skjedd med gullparet.

Petter Northug

Petter Northug kunne juble for seier i verdenscupen sammenlagt, til tross for at et av hans beste skipar er forsvunnet.

Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix

– Dette er selvfølgelig kjedelig. Hvor det har blitt av skiene er det ingen av oss som vet, sier Myhr Nossum til NRK.

Tar grep

Han legger ikke skjul på at Northug-teamet må bli flinkere til å passe på skiutstyret.

– Vi må bare bli enda bedre på å sikre de skiene som det er mulig å vinne et OL-gull på neste år, sier Northugs servicemann.

Til tross for at Northug manglet et av sine beste skipar i Falun, var seieren i den totale verdenscupen aldri truet. Derfor tok han ikke skipar-savnet så altfor tungt.

– Det er sånt som skjer. Vi ønsker at det skal komme inn nye par som kan danke ut de gamle gode parene uansett, sier skikongen.

Siste nytt

 • Russisk siger i VM-generalprøven

  Aleksandr Bolsjunov viste musklar på 15-kilometer klassisk i Cogne. Han vinn 43,7 sekund føre Iivo Niskanen. Beste norske blir Martin Løwstrøm Nyenget på ein 7.-plass. Hans Christer Holund går i mål til ein 8.-plass, 1,27 bak russaren. Didrik Tønseth får ingen draumeoppkøyring til VM og endar på ein 18.-plass. – Det var tungt. Eg merka tidleg i første runde at dette blir strabasiøst, sa Tønseth til NRK etter målgang.

  Bolshunov
  Foto: Karl-josef Hildenbrand / AFP
 • Norsk skuffelse i Cogne

  De norske var ikke i nærheten på 10 km klassisk i Cogne i dag. Finske Kerttu Niskanen viste VM-form og vant søndagens løp, mens Anna Svendsen ble beste norske på 11. plass. Det svenske stortalentet Frida Karlsson verdenscupdebuterte med 7. plass.

  FIS Nordic Junior and U23 Cross Country World Ski Championships 2019
  Foto: Jussi Nukari / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal