Northugs gamle rival: – En djevel med glimt i øyet

Petter Northugs svenske motstandere hyller skistjernen. Emil Jönsson Haag mener Northug kanskje er den største stjernen langrenn har hatt på herresiden.

Northug og Jönsson

GAMLE RIVALER: Petter Northug og Emil Jönsson Haag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Petter Northug holdt pressekonferanse kl. 12 i Trondheim i dag. Der fortalte han at han gir seg som toppløper etter en lang og suksessrik karriere.

En av hans gamle rivaler både i og utenfor skisporet, Emil Jönsson Haag, sender følgende hilsen til skistjernen etter at nyheten kom i går kveld:

– Han var en djevel med glimt i øyet, og når han var på sitt beste, var han vanskelig å slå. Takk for alt Petter, sier han til Aftonbladet.

Northug og Jönsson har ertet hverandre utallige ganger i løpet av sine karrierer og som regel er det nordmannen som har slengt med leppa. Northug har blant annet omtalt svensken som «Emil Treigson» ved en anledning.

Les også: Gråtkvalt Northug bekrefter at han legger opp: – Det har vært et eventyr

Langrenn Beitostølen

Northug har slitt med formen og har ennå ikke gått renn i verdenscupen denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hadde foto i garasjen

Så hard var rivaliseringen at Jönsson hadde ett foto av Petter Northug i garasjen. Det skulle gi energi og inspirasjon for å trene hardere. Det bildet blir nå værende, forteller han til avisen.

– Petter er en stjerne, med 20 medaljer fra OL og VM må han betraktes som kanskje den største stjernen som idretten noensinne har hatt på herresiden, mener svensken, som selv la opp etter forrige sesong.

En annen svensk skiløper, Anders Södergren, tar imot nyheten om at Petter Northug legger opp med blandede følelser. Da Södergren selv la opp etter femmila i VM i 2015, var Northug raskt fremme og ga svensken en klem.

– Jeg hadde håpet at han ville komme tilbake til et nivå der han kunne gjøre seg selv rettferdighet. Han har vært den store stjernen på ski i ti år og har selvfølgelig betydd mye. Han er en fargerik profil, sier Södergren, som legger til:

– Jeg håper han føler seg fornøyd med alt han har oppnådd.

Aftonbladet har for øvrig opprettet en nettavstemning der de spør om leserne vil savne Petter Northug. I skrivende stund har 63 prosent av avisens lesere svart at de vil savne nordmannen.

Petter Northug

Petter Northug med det norske flagget. Det har vært mange slike scener med nordmannen.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

– Han overrasker

SVTs langrennsekspert Anders Blomquist har fulgt Northugs karriere. Han har følgende kommentar:

– Er det noe jeg har lært meg når det gjelder Petter, så er det at han overrasker, sier han om dagens pressekonferanse.

Blomquist er forbauset over at nordmannen gir seg nå.

– Men på den andre siden, Petter har overrasket tidligere. Han slo gjennom med brask og bram og det er mulig at han legger opp på samme måte også, sa han til SVT før onsdagens pressekonferanse.

– Jeg tror han har betydd mye for langrenn generelt og også svensk langrenn. Northug har skapt større interesse, forteller langrennseksperten videre til NRK.

Lest denne? NRK-ekspert mener Northug burde kjempet videre om VM-plass

Northug legger opp
Laster nettmøte, vennligst vent...

Siste nytt

 • VIF slått i «utvisningsbonanza»

  Storhamar slo Vålerenga 5–3 i et heseblesende og intenst eliteserieoppgjør. Så hett ble det at lagene brukte til sammen 54 minutter i utvisningsboksen. I alt ble det delt ut 22 tominuttere og én timinutter. Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5–3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0–3. Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.

  YzCrlFegl_k
  Foto: Fredrik Hagen
 • Haslum klar for NM-finale

  Haslums håndballherrer er klar for NM-finale i romjulen etter å ha banket FyllingenBergen 27–16 på bortebane i tirsdagens semifinale. I en målfattig affære, som på mange måter ble keepernes kamp, var Haslum hele veien et lite hakk foran vertene. I finalen skal Haslum møte enten Halden eller Elverum. NM-finalen spilles 29. desember.

  dv0Io1R8UeM
  Foto: Fredrik Hagen
 • Knudsen gir seg som hovedtrener

  Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerenga, får NRK opplyst. Knudsen er for tiden sykmeldt på grunn av helsemessige årsaker. Hun hadde egentlig kontrakt som hovedtrener for klubben ut 2020, men trer nå inn i stillingen som utviklingssjef. Eli Landsem blir Knudsens stedfortreder ut sesongen. Vålerenga møter Lillestrøm i cupenfinalen 23. november.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal