Northugs gamle rival: – En djevel med glimt i øyet

Petter Northugs svenske motstandere hyller skistjernen. Emil Jönsson Haag mener Northug kanskje er den største stjernen langrenn har hatt på herresiden.

Northug og Jönsson

GAMLE RIVALER: Petter Northug og Emil Jönsson Haag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Petter Northug holdt pressekonferanse kl. 12 i Trondheim i dag. Der fortalte han at han gir seg som toppløper etter en lang og suksessrik karriere.

En av hans gamle rivaler både i og utenfor skisporet, Emil Jönsson Haag, sender følgende hilsen til skistjernen etter at nyheten kom i går kveld:

– Han var en djevel med glimt i øyet, og når han var på sitt beste, var han vanskelig å slå. Takk for alt Petter, sier han til Aftonbladet.

Northug og Jönsson har ertet hverandre utallige ganger i løpet av sine karrierer og som regel er det nordmannen som har slengt med leppa. Northug har blant annet omtalt svensken som «Emil Treigson» ved en anledning.

Les også: Gråtkvalt Northug bekrefter at han legger opp: – Det har vært et eventyr

Langrenn Beitostølen

Northug har slitt med formen og har ennå ikke gått renn i verdenscupen denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hadde foto i garasjen

Så hard var rivaliseringen at Jönsson hadde ett foto av Petter Northug i garasjen. Det skulle gi energi og inspirasjon for å trene hardere. Det bildet blir nå værende, forteller han til avisen.

– Petter er en stjerne, med 20 medaljer fra OL og VM må han betraktes som kanskje den største stjernen som idretten noensinne har hatt på herresiden, mener svensken, som selv la opp etter forrige sesong.

En annen svensk skiløper, Anders Södergren, tar imot nyheten om at Petter Northug legger opp med blandede følelser. Da Södergren selv la opp etter femmila i VM i 2015, var Northug raskt fremme og ga svensken en klem.

– Jeg hadde håpet at han ville komme tilbake til et nivå der han kunne gjøre seg selv rettferdighet. Han har vært den store stjernen på ski i ti år og har selvfølgelig betydd mye. Han er en fargerik profil, sier Södergren, som legger til:

– Jeg håper han føler seg fornøyd med alt han har oppnådd.

Aftonbladet har for øvrig opprettet en nettavstemning der de spør om leserne vil savne Petter Northug. I skrivende stund har 63 prosent av avisens lesere svart at de vil savne nordmannen.

Petter Northug

Petter Northug med det norske flagget. Det har vært mange slike scener med nordmannen.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

– Han overrasker

SVTs langrennsekspert Anders Blomquist har fulgt Northugs karriere. Han har følgende kommentar:

– Er det noe jeg har lært meg når det gjelder Petter, så er det at han overrasker, sier han om dagens pressekonferanse.

Blomquist er forbauset over at nordmannen gir seg nå.

– Men på den andre siden, Petter har overrasket tidligere. Han slo gjennom med brask og bram og det er mulig at han legger opp på samme måte også, sa han til SVT før onsdagens pressekonferanse.

– Jeg tror han har betydd mye for langrenn generelt og også svensk langrenn. Northug har skapt større interesse, forteller langrennseksperten videre til NRK.

Lest denne? NRK-ekspert mener Northug burde kjempet videre om VM-plass

Northug legger opp
Laster nettmøte, vennligst vent...

Siste nytt

 • X-games -sølv til Røisland

  Mons Røisland tok sølv på snøbrett i slopestyle i X-games i Aspen i kveld.

  Mons Røisland klinte til i X Games Aspen og vant sølv i snøbrett slopestyle.
 • Historisk EM-bronse til Noreg

  Dei norske handballherrene gjekk på eit knapt tap mot Kroatia i semifinalen i handball-EM, men viste at dei verkeleg ville vinne medalje og vann 20-28 mot Slovenia i bronsefinalen. Det er Noregs første EM-medalje.

  Torbjørn Bergerud stod ein strålande kamp i mål. Magnus Jøndal spelte også ein god kamp, fekk sju mål og vart kåra til banens beste.

  LtdTpYTk0Ug
  Foto: Anders Wiklund
 • Barcelona tapte

  Barcelona tapte 2-0 for Valencia i La Liga, og gjekk på sitt første ligatap sidan 2. november. Eit sjølvmål og ei scoring av Maxi Gomez senka serieleiaren.

  Det betyr at Real Madrid kan gå til topps på tabellen om dei tek poeng mot Valladolid søndag.

  Valencia scorar mot Barcelona
  Foto: Alberto Saiz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal