Hopp til innhold

Northugs gamle rival: – En djevel med glimt i øyet

Petter Northugs svenske motstandere hyller skistjernen. Emil Jönsson Haag mener Northug kanskje er den største stjernen langrenn har hatt på herresiden.

Northug og Jönsson

GAMLE RIVALER: Petter Northug og Emil Jönsson Haag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Petter Northug holdt pressekonferanse kl. 12 i Trondheim i dag. Der fortalte han at han gir seg som toppløper etter en lang og suksessrik karriere.

En av hans gamle rivaler både i og utenfor skisporet, Emil Jönsson Haag, sender følgende hilsen til skistjernen etter at nyheten kom i går kveld:

– Han var en djevel med glimt i øyet, og når han var på sitt beste, var han vanskelig å slå. Takk for alt Petter, sier han til Aftonbladet.

Northug og Jönsson har ertet hverandre utallige ganger i løpet av sine karrierer og som regel er det nordmannen som har slengt med leppa. Northug har blant annet omtalt svensken som «Emil Treigson» ved en anledning.

Les også: Gråtkvalt Northug bekrefter at han legger opp: – Det har vært et eventyr

Langrenn Beitostølen

Northug har slitt med formen og har ennå ikke gått renn i verdenscupen denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hadde foto i garasjen

Så hard var rivaliseringen at Jönsson hadde ett foto av Petter Northug i garasjen. Det skulle gi energi og inspirasjon for å trene hardere. Det bildet blir nå værende, forteller han til avisen.

– Petter er en stjerne, med 20 medaljer fra OL og VM må han betraktes som kanskje den største stjernen som idretten noensinne har hatt på herresiden, mener svensken, som selv la opp etter forrige sesong.

En annen svensk skiløper, Anders Södergren, tar imot nyheten om at Petter Northug legger opp med blandede følelser. Da Södergren selv la opp etter femmila i VM i 2015, var Northug raskt fremme og ga svensken en klem.

– Jeg hadde håpet at han ville komme tilbake til et nivå der han kunne gjøre seg selv rettferdighet. Han har vært den store stjernen på ski i ti år og har selvfølgelig betydd mye. Han er en fargerik profil, sier Södergren, som legger til:

– Jeg håper han føler seg fornøyd med alt han har oppnådd.

Aftonbladet har for øvrig opprettet en nettavstemning der de spør om leserne vil savne Petter Northug. I skrivende stund har 63 prosent av avisens lesere svart at de vil savne nordmannen.

Petter Northug

Petter Northug med det norske flagget. Det har vært mange slike scener med nordmannen.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

– Han overrasker

SVTs langrennsekspert Anders Blomquist har fulgt Northugs karriere. Han har følgende kommentar:

– Er det noe jeg har lært meg når det gjelder Petter, så er det at han overrasker, sier han om dagens pressekonferanse.

Blomquist er forbauset over at nordmannen gir seg nå.

– Men på den andre siden, Petter har overrasket tidligere. Han slo gjennom med brask og bram og det er mulig at han legger opp på samme måte også, sa han til SVT før onsdagens pressekonferanse.

– Jeg tror han har betydd mye for langrenn generelt og også svensk langrenn. Northug har skapt større interesse, forteller langrennseksperten videre til NRK.

Lest denne? NRK-ekspert mener Northug burde kjempet videre om VM-plass

Northug legger opp
Innholdet som lå her kan ikke vises.

Siste nytt

 • Solberg vant WRC2-klassen i Rally Chile

  Oliver Solberg var raskest av samtlige WRC2-førere under Rally Chile i Concepción i helgen. Den norsk-svenske bilkjøreren ble sekser sammenlagt.

  Han vant WRC2-klassen et snaut halvminutt foran briten Gus Greensmith. Solberg kriget med finske Sami Pajari om ledelsen i innledningen før han overtok ledelsen på den siste fartsprøven lørdag.

  Overtaket hadde Solberg også etter søndagens fire siste fartsprøver og tok seieren i WRC2-klassen. Det skilte drøyt åtte minutter opp til estiske Ott Tänak som vant toppklassen.

  Solberg har vunnet WRC2-klassen tre ganger denne sesongen. De to første skjedde i Sverige og Finland.

  Andreas Mikkelsen kjørte ikke i Chile. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: MICKE FRANSSON / AFP
 • McIlroy la seg flat etter raseriutbrudd: – På feil sted til feil tid

  Både oppførselen til den amerikanske caddien Joe LaCava og den europeiske spilleren Rory McIlroy skapte store overskrifter lørdag kveld.

  På pressekonferansen etter at Ryder Cup-seieren var sikret ble McIlroy spurt om hendelsen.

  Der forteller han at han ikke har møtt LaCava, men at de to utvekslet tekstmeldinger lørdag kveld og McIlroy forteller at tiden leger det meste.

  Ute ved parkeringsplassen var McIlroy helt fra seg og sa klart ifra til en annen amerikanske caddie, Jim Mackay. Da grep iren Shane Lowry inn og sørget for at McIlroy satt seg i bilen.

  Årsaken til McIlroys raseri var at han mente at LaCava forstyrret ham før en avgjørende putt. McIlroy forteller at han lot raseriet gå utover Mackay, noe han angrer på.

  – Han var den første amerikaneren jeg så etter at jeg kom ut fra garderoben, så det var han som tok støyten for det. Han var bare på feil sted til feil tid. Jeg sendte han en melding i dag tidlig og beklaget for det.

  På spørsmål om han er irritert eller lettet for at Lowry brøt inn, svarer McIlroy:

  – Jeg er lettet. Veldig lettet. Vi snakket om det som et lag i går (lørdag) kveld. Vi følte at det var respektløst. Det var ikke bare respektløst mot meg og «Fitz» (Matt Fitzpatrick), det var respektløst mot hele laget, sier McIlroy.

  McIlroy
  Foto: Sky Sports
 • Vålerenga skaffet seg pusterom i nedrykksstriden

  Før søndagens kamp mellom Sandefjord og Vålerenga lå begge de to lagene med 21 poeng, samme antall poeng som Haugesund på kvalikplass.

  Dermed var det en svært viktig kamp i Sandefjord søndag kveld, og det som viste seg å bli en kamp hvor Vålerenga tok et godt steg bort fra den verste nedrykkstriden.

  Den nyinnkjøpte spissen Andrej Ilic har vært en stor suksess i Vålerenga-trøya de siste ukene og serberen headet Vålerenga i ledelsen mot slutten av den første omgangen.

  Ti minutter ut i den andre omgangen økte Vålerenga ledelsen etter et straffespark fra Stefan Strandberg og de så ut til å ha full kontroll på seieren. Spenning ble det likevel etter at Sandefjord reduserte med Danilo Al-Saed halvveis i omgangen, men flere mål ble det ikke.

  Dermed var det Vålerenga som tok en viktig 2-1-seier og har et lite pusterom med syv runder igjen av Eliteserien. Vålerenga ligger nå på en ellevteplass, med Sandefjord to plasser bak.

  – Uansett om det er Sandefjord vi møter, så er det ekstremt viktig (å ta tre poeng). At det er et lag som ligger rundt oss på tabellen, det gjør ingenting. Vi må nok ha ti poeng til, så det er bare å jobbe på, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til NRK.

  Eliteserien i fotball 2023: Sandefjord - Vålerenga
  Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste