- Det er som en drøm

Petter Northug var sterkest i spurten og vant 30 km fellesstart i La Clusaz.

Petter Northug

Northug lå bak i gruppen store deler av rennet, og da løperne tok fatt på siste runde, passerte han på en 8. plass, den høyeste plasseringen så langt i rennet.

Overtok den gule trøya

Han klatret seg sakte, men sikkert opp i feltet, og da det ble et spurtoppgjør i det tette snøværet, var det ingen tvil om hvem som var sterkest.

- Med det kraftige snøværet var det fint å ligge bak i feltet, sier Petter Northug til NRK etter seieren.

Det ble likevel et tungt renn, og nordmannen var slett ikke sikker på at han skulle gå først over målstreken da det gikk mot et spurtoppgjør.

- Jeg var så sliten og svimmel at jeg ikke trodde jeg skulle greie å spurte. Jeg var kjempestiv, sier Northug.

Nett-TV: - Trodde ikke jeg skulle kjempe om seieren

Men han spurtslo konkurrentene og gikk i mål på 1.19.26,5, 0,3 sekunder før sveitsiske Dario Cologna.

Russlands Alexander Legkov gikk inn til 3. plass, 2 sekunder bak Northug. Tord Asle Gjerdalen ble nest beste nordmann og endte på 5. plass, 5,9 sekunder bak vinneren.

Sjekk resultatlisten her

Med dagens seier overtok Petter Northug også ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

- Det er som en drøm, jubler han til NRK.

Langrenn La Clusaz
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nådde ikke målet

Franske Vincent Vittoz ledet store deler av rennet klart. Han har uttalt at en seier på hjemstedet La Clusaz var sesongens store mål, men det ble for tøft, og Vittoz endte på 18. plass.

Det så lenge lyst ut også for svenske Anders Södergren. I forrige måned måtte han fjerne den ene testikkelen på grunn av en celleforandring av frykt for kreft. Men uken etter fikk han gladmeldingen om at han var friskmeldt, og i dag viste han god form.

Nett-TV: - Godt å kjenne at kroppen fungerer

Södergren ble imidlertid for svak i spurten og endte på 6. plass.