Hopp til innhold

Northug: – Nå er det game over

Petter Northug gir opp sammenlagtseieren i Tour de Ski etter sprekken i jaktstarten.

Video Northug slipper på Cologna

VIDEO: Her slipper Northug Cologna.

– Ja, nå er det «game over». Dario og er i form, og han gjør ikke noen feil. Jeg må konsentrere meg om å gjøre det bra og sikre en bra plassering, sier Petter Northug til NRK.

Les også: Svenskene antyder forskjellsbehandling

Northug åpnet offensivt på torsdagens 30 kilometer og hentet inn 13 sekunder på Dario Cologna allerede etter noen få kilometer.

Mye tyder imidlertid på at det tappet langrennsstjernen for krefter. Da sveitseren satte inn et rykk i motbakkene i Toblach, hadde Northug ingenting å svare med.

Etter 7,7 kilometer var også trønderen tatt igjen av russiske Alexander Legkov.

Saken fortsetter under bildet

Northug gikk feil

Her gikk Northug feil inn mot mål. Svenskene har nå bedt juryen se nærmere på opptaket.

Petter Northug kan dermed ha mistet sammenlagtseieren i Tour de Ski etter totalsprekken.

– Planen var å være med Dario inn. Det er surt. Bedre å slippe litt for tidlig enn å få det enda mer senere, sier han.

Cologna forteller at han fremdeles merket sprinten onsdag i beina.

– Jeg hadde ikke helt rå bein. Da tar man det som regel med seg det i et løp dagen etter. Da blir det veldig viktig å gjøre de rette tingene på hviledagen.

Åpnet knallhardt

Cologna gikk ensom i tet gjennom hele løpet, og endte til slutt 1,15 foran Petter Northug, som til slutt hentet frem krefter og spurtet inn til en 2. plass - 1.15 minutt bak Cologna. Alexander Legkov kom på 3. plass.

– Det kostet ikke så mye å ta inn de 13 sekundene. Det var lett terreng. Men Dario var gira på å få opp stor fart, og det var ikke kroppen min så klar for, sier Northug, og legger til:

– Jeg var vel ikke helt rå i kroppen. Dario var sikkert sterk, og da klarte jeg ikke å være med der. Jeg måtte vente på Legkov. Det er ikke noe artig, sier han.

Saken fortsetter under video

Video Northug etter sprekken

VIDEO: Se intervjuet med Northug etter løpet.

Cologna: – Jeg ble overrasket

Cologna, som også sikret flest bonussekunder, leder med nærmere halvannet minutt på Northug.

Han er dermed soleklar favoritt til sammenlagtseieren i Tour de Ski. Han var overrasket over at Northug ikke greide å holde følge.

– Jeg følte meg bra, og han var nok sliten. Jeg er fornøyd med utfallet, sier Cologna.

– Ingenting er avgjort når det gjelder sammendraget, påpeker han.

Marcus Hellner trodde heller ikke sine egne øyne da han oppdaget ryggen til Petter Northug i løypa.

– Jeg så en rød drakt. Trodde det var en funksjonær.

Dario Cologna

Dario Cologna ble for sterk både for Northug og konkurrentene torsdag.

Foto: Armando Trovati / Ap

Merker nok kjøret

Sportssjef Vidar Løfshus forteller til NRK at det ikke var noe som tydet på at Northug var syk før dagens etappe.

– Han merker nok kjøret. Det skal i utgangspunktet ikke koste så mye for Petter å ta inn de 31 sekundene slik han gjorde i starten. Men på en dårlig dag, så kan syra sette seg, sier Løfshus til NRK.

Sportssjefen ser ingen grunn til at Northug har dårlige ski. Han tror rett og slett forklaringen er at Northug har en dårlig dag på jobben.

Løfshus er naturlig nok skuffet over at Norges store Tour de Ski-håp står i fare for å ryke ut av gullkampen. Likevel gir han ikke helt opp.

– Det er en ny etappe på lørdag. Da kan det være at Petter har en kjempedag og at det er noen andre som har en dårlig dag, sier Løfshus.

Landslagstrener Trond Nystad er imidlertid ikke veldig optimistisk med tanke på sammendraget.

– Det ser ikke så lyst ut akkurat nå. Dario er nok superfavoritt, men vi skal ikke gi opp med en gang. Vi børster av oss støvet og prøver igjen om to dager.

– Noe som ikke stemte

John Northug enset at noe var galt med sønnen under løpet.

– Det er noe som ikke er helt som det skal være, sa pappa Northug til NRK.

– Det handler nok litt om sprinten i går, og opphentingen av Cologna i begynnelsen av løpet, sa han.

Petter Northug, som har to etappeseirer hittil i år, er blitt nummer to sammenlagt i Tour de Ski de siste tre årene på rad.

Cologna vant etapperennet i fjor og i 2009. Cologna vant årets første etappeseier i rennet.

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste