– Jeg ble helt stum og så i veggen i ti minutter

Petter Northug trodde ikke det han hørte da nyheten om Alexander Dale Oens bortgang nådde ham. Det tragiske dødsfallet var det store samtaleemnet da flere av Norges beste utøvere møttes til treningssamling tirsdag.

Petter Northug

Petter Northug hadde problemer med å tro at Alexander Dale Oen faktisk hadde gått bort. Det fortalte han pressen på en samling med Olympiatoppen tirsdag. Her er han på samling med Olympiatoppen på Lillehammer tirsdag.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Han var selve bildet på toppidrett, sier Petter Northug om Alexander Dale Oen.

NRK.no og resten av presse-Norge møter skistjernen og flere av Norges beste vinteridrettsutøvere på Lillehammer. De er alle på Olympiatoppens samling for utholdenhetsidretter.

– Hadde mye energi

Det tragiske dødsfallet til Alxeander Dale Oen forrige tirsdag har preget idretts-Norge i en uke og er det store temaet denne tirsdagen.

– Han (Dale Oen) var veldig trivelig de gangene jeg møtte ham. Han hadde alltid masse energi og var postitiv, sier Northug og ser ned.

– Mange utøvere hadde et godt forhold til Alexander, de reagerte nok med sjokk.

Preget

Video 8184deda-397e-4610-8aa4-8b148c0e7c85.gif

Alexander Dale Oens bortgang har satt en støkk i Idretts-Norge. Her fra minnestunden på Olympiatoppen forrige uke.

I utgangspunktet er pressen her for å snakke om Northugs sesongoppkjøring. Hvordan han skal bli bedre enn Dario Cologna, om hvordan han skal vinne Tour de Ski og VM neste sesong.

Men først kommer spørsmålene om Dale Oen. Petter Northug er tydelig preget når han svarer.

– Jeg trodde ikke det var sant, sier han.

– Jeg ble stum og satt bare å så i veggen i ti minutter. Jeg hadde ingen svar, jeg bare satt og lurte.

Vurderer hjertetest

26-åringen trener selv ekstreme mengder i løpet av et år og innrømmer at han etter hjertestansen til Dale Oen har tenkt en ekstra gang over belastningen han utsetter hjertet for.

– Jeg er ikke redd når jeg trener, men jeg gjør meg en ekstra tanke nå.

Langrennsløperen har aldri testet hjertet.

Det er vanskelig å forutse at slikt (hjertestans, journ. anm.) kan skje, selv med en hjertetest. Jeg har ikke tatt det og har heller ikke tidligere tenkt på om jeg skal gjøre det, men jeg kommer til å vurdere det en ekstra gang nå, sier Petter Northug.

Petter Northug

Petter Northug var som vanlig den alle ville snakke med. På Olympiatoppens treningssamling på Lillehammer var Alexander Dale Oens tragiske bortgang det store samtaleemnet.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Siste nytt

 • Inn til 11.-plass i sykkel-VM

  Johannes Staune-Mittet ble beste norske på 11.-plass i temporittet for juniorer i sykkel-VM i England. Han kom i mål 1.14,30 minutter bak vinneren Antonio Tiberi fra Italia. Nederlenderen Enzo Leijnse tok sølvet og tyske Marco Brenner sikret bronsen.

 • Russland forblir utestengt

  Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) opprettholder utestengelsen av Russland. Det betyr at Russland ikke får stille i friidretts-VM i Qatar.

  Russiske utøvere som har fått klarsignal til å være med VM i Doha må stille under nøytralt flagg slik praksis har vært de siste årene. Det er kun utøvere uten dopinghistorikk som får lov til å stille under nøytralt flagg. Totalt 29 russere skal konkurrere under nøytralt flagg i Doha-VM.

  Russlands friidrettsforbund har vært suspendert av IAAF siden november 2015.

  Nordmannen Rune Andersen har ledet IAAFs inspeksjonsgruppe. Han sier at Russland ikke har oppfylt kravene til å bli tatt inn i varmen igjen.

  – Styret i IAAF har mottatt den sterkeste oppmodningen vi kanskje har fått noen gang fra innssatstyrken mot doping. Derfor forblir Russland suspendert, sier IAAF-president Sebastian Coe. (NTB)

  IAAF Testosterone Rules
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Hareide tilbake etter sykdom

  Åge Hareide var mandag tilbake på jobb som Danmarks landslagssjef i fotball etter å ha vært sykmeldt i én og én halv måned. Han pådro seg en infeksjon i kneet som gjorde at han måtte melde forfall til de siste landskampene mot Gibraltar og Georgia.

  Åge Hareide
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal