– Jeg ble helt stum og så i veggen i ti minutter

Petter Northug trodde ikke det han hørte da nyheten om Alexander Dale Oens bortgang nådde ham. Det tragiske dødsfallet var det store samtaleemnet da flere av Norges beste utøvere møttes til treningssamling tirsdag.

Petter Northug

Petter Northug hadde problemer med å tro at Alexander Dale Oen faktisk hadde gått bort. Det fortalte han pressen på en samling med Olympiatoppen tirsdag. Her er han på samling med Olympiatoppen på Lillehammer tirsdag.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Han var selve bildet på toppidrett, sier Petter Northug om Alexander Dale Oen.

NRK.no og resten av presse-Norge møter skistjernen og flere av Norges beste vinteridrettsutøvere på Lillehammer. De er alle på Olympiatoppens samling for utholdenhetsidretter.

– Hadde mye energi

Det tragiske dødsfallet til Alxeander Dale Oen forrige tirsdag har preget idretts-Norge i en uke og er det store temaet denne tirsdagen.

– Han (Dale Oen) var veldig trivelig de gangene jeg møtte ham. Han hadde alltid masse energi og var postitiv, sier Northug og ser ned.

– Mange utøvere hadde et godt forhold til Alexander, de reagerte nok med sjokk.

Preget

Video 8184deda-397e-4610-8aa4-8b148c0e7c85.gif

Alexander Dale Oens bortgang har satt en støkk i Idretts-Norge. Her fra minnestunden på Olympiatoppen forrige uke.

I utgangspunktet er pressen her for å snakke om Northugs sesongoppkjøring. Hvordan han skal bli bedre enn Dario Cologna, om hvordan han skal vinne Tour de Ski og VM neste sesong.

Men først kommer spørsmålene om Dale Oen. Petter Northug er tydelig preget når han svarer.

– Jeg trodde ikke det var sant, sier han.

– Jeg ble stum og satt bare å så i veggen i ti minutter. Jeg hadde ingen svar, jeg bare satt og lurte.

Vurderer hjertetest

26-åringen trener selv ekstreme mengder i løpet av et år og innrømmer at han etter hjertestansen til Dale Oen har tenkt en ekstra gang over belastningen han utsetter hjertet for.

– Jeg er ikke redd når jeg trener, men jeg gjør meg en ekstra tanke nå.

Langrennsløperen har aldri testet hjertet.

Det er vanskelig å forutse at slikt (hjertestans, journ. anm.) kan skje, selv med en hjertetest. Jeg har ikke tatt det og har heller ikke tidligere tenkt på om jeg skal gjøre det, men jeg kommer til å vurdere det en ekstra gang nå, sier Petter Northug.

Petter Northug

Petter Northug var som vanlig den alle ville snakke med. På Olympiatoppens treningssamling på Lillehammer var Alexander Dale Oens tragiske bortgang det store samtaleemnet.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Siste nytt

 • Støtter Tvedt

  Norges Svømmeforbund stiller seg bak Tom Tvedt i kampen for å få fortsette som president i Norges Idrettsforbund, melder NTB. Tvedt ble ikke innstilt på gjenvalg av valgkomiteen.

  Åpen time etter idrettsstyremøte i Norges Idrettsforbund.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Forfall fra syk Pedersen

  Isabelle Pedersen er blitt syk og stiller ikke på 100 meter hekk under Trond Mohn Games i Bergen onsdag kveld, bekrefter arrangøren overfor NRK. I løpet av det siste døgnet har dermed tre av stevnets største profiler forsvunnet fra startlistene. Heller ikke Jakob Ingbrigtsen eller Karoline Bjerkeli Grøvdal stiller til start.

  Isabelle Pedersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Grøvdal utsetter sesongstarten

  Karoline Bjerkeli Grøvdal er fremdeles ikke hundre prosent skadefri, og sier til NRK at hun dropper Trond Mohn Games i Bergen. – Det går fremover med skaden og jeg er i god trening, men løper ikke i Bergen, sier hun. Planen er i utgangspunktet å løpe 5000 meter i Stockholm neste torsdag.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal