Northug: – Har jobbet for å få Tomas på laget

Brødrene Northug satser sammen mot VM i Lathi neste år, og tror samarbeidet vil gjøre dem sterkere og bedre.

brødrene northug

Tomas og Petter Northug skal trenes av Stig Rune Kveen. – Det blir artig å ha to gutter på trening nå, sier treneren.

Foto: Johannes Børstad

– Jeg og Petter utfordrer hverandre bra. Jeg tror faktisk dette kan bli j***** bra, sier Tomas Northug med et smil.

Han ble i dag presentert som det nyeste medlemmet av Coops langrennsteam. Han og Petter danner med andre ord lag, og satser sammen mot VM til vinteren.

– Bra team

Tomas Northug ble vraket fra sprintlandslaget for den kommende sesongen. Etter å ha hatt sin store gjennombruddssesong året før, greide han ikke å prestere like godt denne vinteren.

Da det gikk mot landslagsvraking, begynte storebroren å jobbe for å få ham inn på sitt privatlag.

– Jeg har nevnt det for de rundt meg, og jeg har jobbet for å få ham med hos Coop. Jeg er glad både for å ha forlenget avtalen og for å ha fått med Tomas. Jeg tror vi kommer til å bli et veldig bra team frem mot Lathi, sier Petter Northug.

Brødrene har alltid trent mye sammen hjemme, men den store forskjellen blir at nå blir Tomas med på treningssamlinger. Stig Rune Kveen får treneransvaret for begge.

brødrene

Brødrene har pleid å gå NM-stafett sammen for Strindheim, og nå danner de også lag resten av året.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Topp motiverte

Tomas Northug kommer fortsatt til å satse mest på sprint, og da spesielt i klassisk stil.

– Jeg ser veldig frem til å komme i gang med treningen. Det blir artig å ha to gutter på trening nå. De virker begge topp motiverte. Tomas er et stortalent, og bare en sesong tilbake var han den alle snakket om innen klassisk sprint. Det kommer mange fine løp for ham fremover, sier Kveen.

Tomas Northug går langt i å si at han neppe blir å se på landslaget mer, også selv om resultatene skulle bli gode nok til det igjen.

– Jeg føler det blir feil å komme tilbake dit hvis jeg begynner å presetere under Coop. Da føler jeg at jeg må gi tilbake, sier han.

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal