Northug: – Jeg ønsker ingen særbehandling

RÅDHUSPLASSEN (NRK): Petter Northug håper han og Skiforbundet kan bli enige om å finne en løsning.

Petter Northug forklarte at han gjerne vil gjenoppta samtalene med Norges skiforbund og han sier at han ikke vil ha noen særbehandling.

UTTALELSE: Petter Northug møtte onsdag pressen for første gang etter at det ble kjent at han nektes å gå verdenscup.

Petter Northug var kortfattet da han møtte pressen onsdag kveld.

– Jeg har fått med meg at Skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper at de tar imot invitasjon til å gå i dialog om å finne en løsning. Jeg ønsker ingen særbehandling, sier Petter Northug.

Skulle det bli en ny dialog mellom partene, starter man på nytt. Tidligere onsdag gjorde Skiforbundet det klart at tilbudet Northug fikk tidligere i sommer ikke lenger er gjeldende.

– Det var et tilbud fra langrennskomiteen, som har jobbet med dette i tre måneder. De har ikke nådd fram. I øyeblikket står ikke tilbudet ved lag. Skulle det komme en ny henvendelse, må styret ta stilling til det, sa generalsekretær i Skiforbundet, Stein Opsal, til NRK onsdag.

Ønsker en langsiktig avtale

– Jeg ønsker en avtale på lik linje med alle andre utenfor landslag når jeg representerer Norge i verdenscup og mesterskap, understreker Northug som sier han ble forespeilet dette i 2013.

Mandag sendte Norges Skiforbund ut en pressemelding om at Petter Northug ikke hadde akseptert tilbudet om kontrakt for kommende sesong. Som en konsekvens av det vil Northug ikke kunne representere Norge i verdenscupen, kommende vinter.

– Nå har jeg vært tre uker i høyden. Der har jeg ikke vært uten grunn. Jeg har vært der for å trene slik at jeg kan gå fort på ski. Jeg ønsker å gå fort på ski i mesterskap de kommende årene. Derfor trenger jeg en langsiktig avtale, sier Northug.

– Dialog er viktig

Petter Northug ville ikke svare på noen spørsmål utover sin uttalelse onsdag kveld.

Northugs manager Are Sørum Langås sier de ønsker en bedre forståelse.

– Vi har hele tiden sagt hele tiden at vi ønsker en dialog. Vi ønsker en bedre forståelse hos begge parter, for begge parters standpunkt. Da er det viktig å innlede den med dialog, sier Sørum Langås til NRK.

Petter Northug sin manager Are Sørum Langås bekrefter at Northug vil møte Norges skiforbund, han sier også at de ikke har bedt om at han skal møte selv.

SE VIDEO: Intervju med Petter Northugs manager Are Sørum Langås.

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Bayern-stjerne brøt virusregler

  Bayern München-profilen Jérôme Boateng må punge ut etter at han nylig brøt klubbens interne strenge smittevernregler.

  Boateng skal uten tillatelse fra klubben ha reist ut av München. Det er brudd på den tyske fotballgigantens interne restriksjoner under koronakrisen.

  Bayern bekrefter episoden og boten forsvarsprofilen er ilagt på sine nettsider.

  Tyske medier skriver at Boateng reiste ut av byen for å besøke sønnen sin. Sistnevnte hadde kommet lettere til skade i en trafikkulykke.

  – Jeg vet at det var en feil å ikke informere klubben om reisen min, men på det tidspunktet tenkte jeg kun på sønnen min. Han hadde det ikke bra, sier Boateng til avisen Bild.

  -
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Hevder kvinne-EM utsettes til 2022

  Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022.

  Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag.

  Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn.

  – Det er trist å se at det ikke virker mulig med herre- og kvinne-EM samtidig, men vi har gjort det vi kan for å få det til, sa NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB onsdag. (NTB)

  Her jubler det norske kvinnelandslaget etter seier under VM i 2019. Nå kan det bli lenge til neste EM.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Wimbledon-turneringen avlyst

  Den tradisjonelle tennisturneringen blir avlyst for første gang siden andre verdenskrig, grunnet viruspandemien.

  Arrangørene i The All England Club i London offentliggjorde selv avlysningen etter et krisemøte onsdag.

  De fleste hadde allerede skjønt at turneringen i London ikke kunne avvikles på sine opprinnelig oppsatte datoer fra 29. juni til 12. juli, men det ble vurdert å flytte turneringen til senere i år. Til slutt kom man til at det var for mye som talte mot en slik løsning. (NTB)

  Roger Federer har vunnet turneringen rekordmange åtte ganger, men får ikke sjansen til en ny seier i sommer.
  Foto: Will Oliver / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal