NRK Meny

Northug: – Feigt å fjerne bildet

VAL MÜSTAIR/OSLO: Petter Northug mener Chris Jespersen ikke burde fjernet Instagram-bildet av ham selv bak rattet på en bil.

Italy Cross Country Tour de Ski

Petter Northug og Chris Jespersen. Til venstre er et utsnitt av Jespersens Instagram-bilde av Northug.

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Det var på Chris Jespersens Instagram-profil at bildet av Petter Northug ble publisert tirsdag. Bildet viser en smilende Northug bak rattet på en bil mens han holder tommelen opp. Ved siden av sitter Jespersen selv.

Bildet ble fjernet senere på dagen, og Chris Jespersen beklaget overfor NRK at han publiserte det. Det likte ikke Northug.

– Jeg var med å designe det sjøl. Jeg synes han er ei «kjerring» som fjernet det. Det forteller litt om Chris. Han feiger ut hver gang, sier han til NRK.

Petter Northug jr. er ikke imponert over at Chris Jespersen fjernet et provoserende Instagram-bilde.

Se Northug uttale seg om bildet Chris Jespersen la ut.

Mener at det ikke er over streken

Bildet ble publisert med emneknagger som «veientilførerkortet», «redbull», «politimundal», «fullgass» og «bleiikketatt».

– Du skjønner ikke de som mener at dette er over streken?

– Nei, hvis det der er over kanten, da kan de ikke være mange minutter sammen med meg og Chris Jespersen, svarer han på sedvanlig Northug-vis.

Jespersen beklaget likevel at bildet ble publisert.

– Det var nok litt over grensen, og det er ikke alltid lett å vite hvor grensen går. Jeg tror de fleste tar spøken, men ikke alle, sier Jespersen til NRK.

– Jeg måtte ta det bort, for det var en del som reagerte. Jeg stusset på det før jeg la det ut, men jeg tenkte at det bare var morsomt, forklarte han.

Mina Gerhardsen

Generalsekretær i rusfeltets samarbeidsorgan Actis, Mina Gerhardsen.

Foto: Kulturdepartementet

– Viste dårlig dømmekraft

Petter Northug er dømt for fyllekjøring etter at han og en medpassasjer krasjet i autovernet mai 2014. Han ble dømt til 50 dagers fengsel og 180.000 kroner i bot, samt at han mistet retten til førerkort på livstid.

Etter fyllekjøringen la Northug seg langflat og beklaget sin oppførsel.

Landslagssjef Vidar Løfshus reagerte på Jespersens Instagram-bilde.

– Bildet er nå fjernet. Det var ment som en spøk på Petters bursdag (han fyller 29 år i dag, journ. anm.). Men det er dessverre sånn at de har litt dårlig dømmekraft, sier han til NRK.

– Dårlig humor

Andre som reagerte på bildebruken er Mina Gerhardsen.

Som generalsekretær i rusfeltets samarbeidsorgan Actis synes hun ikke Instagram-spøken til Jespersen og Northug er morsom.

– Dette er ment som humor, men jeg synes det er ganske dårlig humor. I fjor var det 152 mennesker som døde på norske veier, og alkohol var en del av bildet i 1 av 5 av disse ulykkene. Dette er ikke noe å spøke med, sier hun.

– Det var en veldig alvorlig ulykke Petter Northug var involvert i. Det kunne gått mye verre enn det gikk. Han har fremstått som en veldig angrende synder, men her er han med på en spøk der det virker som om han ikke tar det så veldig alvorlig likevel.

– Har de ikke forstått alvoret?

– Når Petter Northug og Chris Jespersen tuller med dette på denne måten, ser det ikke slik ut. De har et stort ansvar som forbilder og idrettshelter for mange unge, mener Gerhardsen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Strømsgodset - Molde
Eliteserien: Strømsgodset - Molde