Northug: – Det var helt rått det han gjorde

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Selv med fire norske gutter i sprintfinalen, slo russiske Nikita Krjukov knockout på dem alle i Stockholm.

Kriukov slo Hattestad i spurten

VANT: Sergej Kriukov viste enorme stakeferdigheter de siste 150 meterne og vant foran Ola Vigen Hattestad og Petter Northug.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Fire norske herrer tok seg til finalen i bysprinten i Stockholm - Ola Vigen Hattestad, Sondre Turvoll Fossli, Finn Hågen Krogh og Petter Northug.

Men det hjalp ikke, for russiske Nikita Krjukov slo knockout på alle nordmennene, da han satt inn en imponerende sluttspurt.

Hattestad, Northug og Krjukov

GLADE GUTTER: Nikita Krjukov på toppen av pallen. Ola Vigen Hattestad og Petter Northug fulgte på plassene bak.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

– Hattestad sa til meg, så Nikita er tilbake? Ja, jeg er tilbake, er svaret. Jeg er veldig glad, sier Krjukov.

– Når han først er i en finale, er han en veldig vanskelig mann å ha med å gjøre. I Falun i fjor trodde jeg det nesten var umulig å slå ham, men det gikk da. Det han gjorde på slutten i dag, var helt rått, sier Northug til NRK.

– Trodde jeg hadde det

Prologtoer Hattestad klarte ikke følge med de siste 150 meterne og ble nummer to, foran Northug, som tok en sterk seier i Drammen forrige uke.

– Da jeg kom halvveis opp i bakken, og ikke hørte noen som utfordret meg, så trodde jeg egentlig jeg hadde det. Men så stivnet jeg litt, og da kom Nikita i en vanvittig fart, forteller Hattestad.

Krogh, franske Baptiste Gros og Fossli ble nummer fire, fem og seks.

Ola Vigen Hattestad kom inn på oppløpet med en strålende posisjon, men Petter Northug lurte like bak. Bak de igjen kom russiske Nikita Kriukov med en strålende innspurt og slo de norske håpene.

Se innspurten av bysprinten i Stockholm.

Seig Northug

Russiske Aleksandr Panzjinskij vant prologen, foran Hattestad og Sergej Justjugov. Alle de ti norske herrene tok seg videre til finale heatene, blant annet begge brødrene Northug - som tydeligvis fulgte planen de hadde lagt på forhånd. Men Even Northug klarte ikke å revansjere åttendeplassen fra Drammen, og røk ut i kvartfinalen.

Hattestad viste gode takter hele veien og føler at formen endelig er tilbake.

– Jeg føler at jeg er litt tilbake. Det er klart at slike stakesprinter passer meg bedre enn to minutter skøytesprinter. Men når jeg er i form, så skal det funke i skøyting også. Så jeg får prøve igjen i Lahti, sier Hattestad.

Northug innrømmer at han følte femmila i beina og var glad det holdt til en tredjeplass - på blanke ski.

– Jeg er overrasket over at jeg faktisk er på pallen, for jeg var såpass seig i semien. Jeg hadde ikke den «punsjen» jeg hadde i Drammen. Men det var artig å være tilbake her. Det er spesielt å gå her rundt slottet, innrømmer 30-åringen.

Siste nytt

 • Dårlig nytt for Liverpool

  Liverpools Trent Alexander-Arnold og Thiago blir ikke klare til ligacupkampen mot Norwich tirsdag. Thiago har en leggskade som setter ham ut av spill også mot Brentford i Premier League til lørdag.

  Det opplyste Liverpools assistenttrener Pep Lijnders på en pressekonferanse dagen før kampen mot Norwich.

  Alexander-Arnold sto ellers over helgens kamp mot Crystal Palace med sykdom.

  – Han føler seg fortsatt ikke 100 prosent. Han vil jogge litt, men kommer ikke til å være med troppen i morgen. Han har ingen covid-19-symptomer, men vi har testet likevel. Forhåpentligvis er han tilbake til helgen, sa Lijnders.

  Også Roberto Firmino er utilgjengelig mot Norwich. Han pådro seg en lårskade før landslagspausen i slutten av august.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Wærenskjold i sekunddrama i VM

  Norske Søren Wærenskjold var nær en medalje på tempoetappen i U23-VM mandag, men endte til slutt på en 4.-plass. Danske Johan Price Pejtersen tok gullet.

  Nordmannen syklet i mål 13,4 sekunder bak gullet. Avstanden opp til sølv var bare 3,2 sekunder.

  Lucas Plapp tok sølvet foran Florian Vermeersch, som sikret VM-bronsen.

  Wærenskjold tok nylig EM-sølv på tempo i U23-klassen. I sommer ble det samme valør under NM-tempoen bak Tobias Foss.

  – Det er dritt. Jeg tror jeg kjørte min beste tempo i år. Jeg vet at jeg er litt mindre tempospesialist enn de foran meg, men jeg hadde som mål å kjempe om gullet, sa Wærenskjold til TV 2.

  Sykkel-NM 2021. Søren Wærenskjold.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Portugiser til Stabæk

  Den portugisiske midtbanespilleren Tomás Podstawski har signert en kontrakt med Stabæk ut sesongen. 26-åringen har vært klubbløs den siste tiden, men har de siste tre årene spilt for Pogon Szeczecin i polsk toppfotball.

  – Han kommer inn for å skape enda mer konkurranse om midtbaneplassene. Han er en godt skolert fotballspiller som er smart, ballsikker og har bra fysikk, sier Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann.

  Tomas Podstawski
  Foto: Eraldo Peres / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal