NRK Meny
Normal

Northug: – Det var helt rått det han gjorde

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Selv med fire norske gutter i sprintfinalen, slo russiske Nikita Krjukov knockout på dem alle i Stockholm.

Kriukov slo Hattestad i spurten

VANT: Sergej Kriukov viste enorme stakeferdigheter de siste 150 meterne og vant foran Ola Vigen Hattestad og Petter Northug.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Fire norske herrer tok seg til finalen i bysprinten i Stockholm - Ola Vigen Hattestad, Sondre Turvoll Fossli, Finn Hågen Krogh og Petter Northug.

Men det hjalp ikke, for russiske Nikita Krjukov slo knockout på alle nordmennene, da han satt inn en imponerende sluttspurt.

Hattestad, Northug og Krjukov

GLADE GUTTER: Nikita Krjukov på toppen av pallen. Ola Vigen Hattestad og Petter Northug fulgte på plassene bak.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

– Hattestad sa til meg, så Nikita er tilbake? Ja, jeg er tilbake, er svaret. Jeg er veldig glad, sier Krjukov.

– Når han først er i en finale, er han en veldig vanskelig mann å ha med å gjøre. I Falun i fjor trodde jeg det nesten var umulig å slå ham, men det gikk da. Det han gjorde på slutten i dag, var helt rått, sier Northug til NRK.

– Trodde jeg hadde det

Prologtoer Hattestad klarte ikke følge med de siste 150 meterne og ble nummer to, foran Northug, som tok en sterk seier i Drammen forrige uke.

– Da jeg kom halvveis opp i bakken, og ikke hørte noen som utfordret meg, så trodde jeg egentlig jeg hadde det. Men så stivnet jeg litt, og da kom Nikita i en vanvittig fart, forteller Hattestad.

Krogh, franske Baptiste Gros og Fossli ble nummer fire, fem og seks.

Ola Vigen Hattestad kom inn på oppløpet med en strålende posisjon, men Petter Northug lurte like bak. Bak de igjen kom russiske Nikita Kriukov med en strålende innspurt og slo de norske håpene.

Se innspurten av bysprinten i Stockholm.

Seig Northug

Russiske Aleksandr Panzjinskij vant prologen, foran Hattestad og Sergej Justjugov. Alle de ti norske herrene tok seg videre til finale heatene, blant annet begge brødrene Northug - som tydeligvis fulgte planen de hadde lagt på forhånd. Men Even Northug klarte ikke å revansjere åttendeplassen fra Drammen, og røk ut i kvartfinalen.

Hattestad viste gode takter hele veien og føler at formen endelig er tilbake.

– Jeg føler at jeg er litt tilbake. Det er klart at slike stakesprinter passer meg bedre enn to minutter skøytesprinter. Men når jeg er i form, så skal det funke i skøyting også. Så jeg får prøve igjen i Lahti, sier Hattestad.

Northug innrømmer at han følte femmila i beina og var glad det holdt til en tredjeplass - på blanke ski.

– Jeg er overrasket over at jeg faktisk er på pallen, for jeg var såpass seig i semien. Jeg hadde ikke den «punsjen» jeg hadde i Drammen. Men det var artig å være tilbake her. Det er spesielt å gå her rundt slottet, innrømmer 30-åringen.

Siste nytt

 • Ruud faller på rankingen

  Casper Ruud faller ti plasser på verdensrankingen i tennis mandag og ligger nå på 147.-plass. Sveitsiske Roger Federer er tilbake på topp. Denne uken skal Casper Ruud i aksjon i Challengerturneringen i Poprad Tatry i Slovakia.

  Casper Ruud
  Foto: Carl Andreas Wold
 • Koepka vant US Open

  Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad. Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Landsmannen Dustin Johnson tok 3.-plassen.

  SPO-GLF-MAJ-USG-U.S.-OPEN---FINAL-ROUND
  Foto: STREETER LECKA / AFP
 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama