NRK Meny
Normal

Northug: – Det var helt rått det han gjorde

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Selv med fire norske gutter i sprintfinalen, slo russiske Nikita Krjukov knockout på dem alle i Stockholm.

Kriukov slo Hattestad i spurten

VANT: Sergej Kriukov viste enorme stakeferdigheter de siste 150 meterne og vant foran Ola Vigen Hattestad og Petter Northug.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Fire norske herrer tok seg til finalen i bysprinten i Stockholm - Ola Vigen Hattestad, Sondre Turvoll Fossli, Finn Hågen Krogh og Petter Northug.

Men det hjalp ikke, for russiske Nikita Krjukov slo knockout på alle nordmennene, da han satt inn en imponerende sluttspurt.

Hattestad, Northug og Krjukov

GLADE GUTTER: Nikita Krjukov på toppen av pallen. Ola Vigen Hattestad og Petter Northug fulgte på plassene bak.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

– Hattestad sa til meg, så Nikita er tilbake? Ja, jeg er tilbake, er svaret. Jeg er veldig glad, sier Krjukov.

– Når han først er i en finale, er han en veldig vanskelig mann å ha med å gjøre. I Falun i fjor trodde jeg det nesten var umulig å slå ham, men det gikk da. Det han gjorde på slutten i dag, var helt rått, sier Northug til NRK.

– Trodde jeg hadde det

Prologtoer Hattestad klarte ikke følge med de siste 150 meterne og ble nummer to, foran Northug, som tok en sterk seier i Drammen forrige uke.

– Da jeg kom halvveis opp i bakken, og ikke hørte noen som utfordret meg, så trodde jeg egentlig jeg hadde det. Men så stivnet jeg litt, og da kom Nikita i en vanvittig fart, forteller Hattestad.

Krogh, franske Baptiste Gros og Fossli ble nummer fire, fem og seks.

Ola Vigen Hattestad kom inn på oppløpet med en strålende posisjon, men Petter Northug lurte like bak. Bak de igjen kom russiske Nikita Kriukov med en strålende innspurt og slo de norske håpene.

Se innspurten av bysprinten i Stockholm.

Seig Northug

Russiske Aleksandr Panzjinskij vant prologen, foran Hattestad og Sergej Justjugov. Alle de ti norske herrene tok seg videre til finale heatene, blant annet begge brødrene Northug - som tydeligvis fulgte planen de hadde lagt på forhånd. Men Even Northug klarte ikke å revansjere åttendeplassen fra Drammen, og røk ut i kvartfinalen.

Hattestad viste gode takter hele veien og føler at formen endelig er tilbake.

– Jeg føler at jeg er litt tilbake. Det er klart at slike stakesprinter passer meg bedre enn to minutter skøytesprinter. Men når jeg er i form, så skal det funke i skøyting også. Så jeg får prøve igjen i Lahti, sier Hattestad.

Northug innrømmer at han følte femmila i beina og var glad det holdt til en tredjeplass - på blanke ski.

– Jeg er overrasket over at jeg faktisk er på pallen, for jeg var såpass seig i semien. Jeg hadde ikke den «punsjen» jeg hadde i Drammen. Men det var artig å være tilbake her. Det er spesielt å gå her rundt slottet, innrømmer 30-åringen.

Siste nytt

 • Jarstein skadd før kamp

  Rune Almenning Jarstein skadet seg på oppvarmingen før fredagens Hertha Berlin-kamp, melder NTB. han kunne ikke vokte buret da hovedstadslaget spilte 1–1 mot Borussia Dortmund.

  Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Andreplass på Pedersen

  Sverre Lunde Pedersen ble nummer to på 1500-meteren i Erfurt fredag. Han gikk inn til 1,45,76, og var 43 hundredeler bak russiske Denis Juskov, som vant.

  Sindre Henriksen og Allan Dahl Johansson ble henholdsvis nummer fem og seks på distansen.

  World cup skøyter i Stavanger.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • To poeng for Danmark

  Lasse Svan scoret 11 mål da Danmark slo Slovenia 31-28, og tok to poeng i mellomspillet fredag kveld.

  Seieren gjør at danskene leder gruppen foran Tyskland.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Antonio Bronic / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal