Hopp til innhold

Northug: – Det har ikke stemt for meg i Kollen siden 2011

Petter Northug har ikke lyktes i Holmenkollen på fem år. Nå ønsker han revansje. Men da må han slå verdens beste langrennsløper.

Northug og Sundby

KLAR FOR BLODSLIT: Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby er de to store favorittene før lørdagens femmil i Holmenkollen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby har vært overlegen denne sesongen, men den siste tiden har også Petter Northug vist at han er i ferd med å finne storformen.

– Kommer til å gå fort

Lørdag er det duket for den tradisjonsrike femmila i Holmenkollen - da er det nettopp de to mange forventer skal kjempe om seieren.

– Det er ikke noe tvil om at femmila her er stort. Jeg gleder meg, sier Northug til de fremmøtte.

Petter Northug

KOLLEN-KONGE: Petter Northug var den ubestridte kongen under VM i Oslo i 2011. Her går han inn til seier på femmila. Men etter det har det gått tyngre på hjemmebane.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Side ved side med Sundby møtte han fredag pressen - under et døgn før startskuddet går i Kollen.

– Jeg tror ikke det kommer til å være så mange igjen til slutt. Man må forberede seg på at det kommer til å gå fort hele veien, sier Northug.

En som har hatt lite problemer med at det har gått for fort denne sesongen er Sundby. Han forventer ikke mye hjelp av Northug lørdag.

– Det er ganske vanskelig å spå et løp som dette. Jeg tipper det er en del som vil sette fart, og så er det mange som bare vil henge med. Og Petter hører vel til den siste kategorien, sier han.

– Har ikke lyktes i Kollen siden 2011

Men for Northug begynner det å bli en stund siden han lyktes i Holmenkollen. Han vant femmila under prøve-VM i 2010, og kopierte bragden ett år senere da han gikk inn til seier på samme distanse under selve VM.

Men siden har det gått tyngre. I fjor havnet han på 39.plass i Kollen. Det hører til historien at rennet gikk bare to uker etter at han hadde røsket med seg fire VM-gull i Falun - deriblant femmilsgullet på mesterskapets siste dag.

– Det har ikke stemt helt for meg her i siden 2011, så jeg får håpe kroppen spiller på lag i morgen, sier Northug.

– Kan dukke opp overraskelser

Selv om Sundby er den store favoritten, virker det som om Northug har gått på seg selvtillit etter seieren i Drammen tidligere i uken.

– Femmila i kollen vil alltid leve sitt eget liv. Martin har vært stabil her de siste årene. Jeg føler også at denne løypen er hard, men jeg blir ikke skremt av det, forsikrer han de fremmøtte.

Han tror også det kan dukke opp overraskelser.

– Det kan dukke opp nye navn. Det er en måned siden Tour de ski, og folk har trent. Vi vet lite om hvor konkurrenter står nå. Det er mange som har forberedt seg til akkurat dette løpet, sier han.

Siste nytt

 • Bodø/Glimt møter Dinamo Zagreb i playoff til mesterligaen

  Dinamo Zagreb blir Bodø/Glimts motstander i kampen om en plass i Champions League. Kroatene vant 6-3 sammenlagt over Ludogorets.

  Kroatene hadde med seg 2-1-ledelse fra den første kampen, og på hjemmebane ble det 4-2-seier. (NTB)

  Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Zalgiris Vilnius (5-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Medier: Børven på vei til Vålerenga

  Angrepsspiller Torgeir Børven (30) er på vei tilbake til sin gamle klubb Vålerenga, melder flere norske medier.

  Varden erfarte først at Børven hadde bestemt seg for sin nye klubb. Nettavisen har i likhet med skiensavisen kilder på at Børvens tyrkiske klubb har gått med på å slippe ham.

  Ifølge VG er det snakk om en 2,5 års avtale i Oslo-klubben hvor han spilte i to år.

  Vålerenga er i medvind om dagen og sikret seg sist uke landslagsstopper Stefan Strandberg. VIF har vunnet fem strake kamper i Eliteserien.

  Børven har siden i fjor vært under kontrakt med Gaziantep. (NTB)

  Eliteserien fotball 2020: Strømsgodset - Rosenborg (3-3)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Vos til topps i åpningen av Tour of Scandinavia

  Syklist Marianne Vos vant den første etappen av Tour of Scandinavia etter en jevn spurt i Helsingør.

  Nederlandske Vos (Jumbo-Visma) vant foran Megan Jastrab (DSM) og Shari Bossuyt (Canyon) i den 145 kilometer lange etappen fra København til Helsingør.

  – Det gikk veldig veldig fort. Jeg var veldig nervøs. Alle ønsker å være langt framme, men jeg er veldig glad for å kunne ta det, sa Vos til TV 2 etter seieren.

  Det norske håpet Susanne Andersen kom seg aldri i en god posisjon i massespurten og havnet utenfor topp ti. (NTB)

  First stage of the women's Tour of Scandinavia
  Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste