NRK Meny
Normal

Northug knuste alle: - Jeg har enda mer å gå på

OBERHOF (NRK.no): Petter Northug sender ut et skremmeskudd til konkurrentene: han kommer til å bli enda mer suveren senere i touren enn han var da han vant prologen lørdag.

petter

Petter Northug vant prologen i Tour de Ski, selv om han hadde tenkt å ta det rolig.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Formen kommer til å stige utover touren. Jeg har enda mer å gå på enn det jeg viste i dag, sier Petter Northug.

I så fall er det nok noen konkurrenter som bør begynne å grue seg.

– Jeg prøvde faktisk å holde igjen i starten i dag. Jeg tok ikke ut det aller siste, sa han da han møtte pressen etter rennet.

– Ikke noe rått løp av meg

I det Northug selv kaller et «helt greit løp» fremsto han som suverent sterk, og gikk i mål 6,1 sekunder foran Marcus Hellner på den korte prologen.

Men Northug understreker at han ikke brukte mer krefter enn nødvendig.

– Det var ikke noe rått løp av meg meg. Det var ingen høydare, men helt greit, sier han til NRK.

På forhånd uttalte 26-åringen at han skulle ta det rolig i de første løpene i Tour de Ski, og at han i alle fall ikke hadde planer om å vinne. Det mente han formen var for dårlig til.

Cologna: – Dumme aviser

Germany Cross Country Tour de Ski Dario Cologna

Dario Cologna forutså at Northug kom til å gå for seier i prologen, selv om nordmannen på forhånd uttalte at han skulle ta det med ro.

Foto: Jens Meyer / Ap

Regjerende tour-vinner Dario Cologna uttalte på forhånd at han ikke trodde Northug ville klare å ta det rolig, og tilsynelatende fikk han rett.

Etter prologen var sveitseren ikke overrasket over at Northug i stedet vant.

– Når Petter sier noe, er avisene dumme nok til å skrive det, sa Cologna kort, før han hastet videre. Selv ble han nummer fire.

Northug er i rute

Northug er mest glad for å få bekreftelse på at han er i rute etter flere uker uten konkurranse.

– Jeg hadde ikke den beste følelsen i dag, så det var godt å vinne og føle at formen er på vei. I tillegg fungerte planen min, noe som alltid er godt å få bekreftelse på, sier han.

Søndag er det jaktstart, og Northug starter først av alle etter prologseieren.

– Jeg tenker jeg skal ta det rolig i starten, og regner med å bli hentet inn av de bak ganske kjapt. Da blir det alle mot alle, og det blir tøff kamp om de første plassene, spår Northug.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal