Northug slaktet egen form etter å ha spurtslått Klæbo

HAMAR/OSLO (NRK): Petter Northug (32) imponerte da han slo Johannes Høsflot Klæbo (21) i et realt spurtoppgjør på rulleski. Deretter var han meget kritisk til egen form.

DUELL: Petter Northug tok seieren foran Johannes Høsflot Klæbo i Kirkebakken rulleskirenn på Hamar.

– Det var hardt, mye hardere enn jeg trodde. Men det blir nok flere tøffe dager i år, så det er bare å grue seg. Det blir nok vondt utover, sier Petter Northug, mens han jobber med å få igjen pusten.

Flere av landslagsstjernene var samlet til rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix på Hamar onsdag kveld. Og i den første sprintfinalen ble det som mange ønsket: Årets første skikkelige spurtoppgjør mellom Northug og Johannes Høsflot Klæbo.

Northug: – Feit og utrent

På siste runde av mixed stafetten slapp overraskende nok Klæbo Northug forbi seg. Veteranen lot aldri unggutten få igjen overtaket, og vant spurten med kun få centimeter.

– Når du er feit og utrent, men får med deg fart nedover kan til og med død fisk svømme, sier Northug på sedvanlig vis til NRK etter seieren.

Dermed gikk dagens første seier til Northug, som gikk på lag sammen med Maiken Caspersen Falla. Klæbo og Ingvild Flugstad Østberg gikk sammen på det andre laget.

– Jeg føler ikke så mye på «duellen» jeg, men det er vel noe som er blitt hausset opp. Det kommer til å bli noen flere dueller utover på trening denne sommeren tenker jeg, mener Klæbo.

Klæbo og Northug

STJERNELAG: Johannes Høsflot Klæbo (t.v.) og Petter Northug er godt i gang med sesongforberedelsene på sprintlandslaget.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Glad for «hypen»

Dette var bare første duell mellom de to skistjernene. Det ble også gått individuelle finaler i rulleskirennet i Hamar sentrum.

Men der klarte hverken Northug eller Klæbo å ta seieren, som i stedet gikk til lokale Stian Berg. Klæbo ble nummer to.

– Da er det vel 1-1, men vi blir jo slått på slutten. Det er ikke godt nok, men det var en artig konkurranse, sier Klæbo.

– Det er jo all grunn til å «hype» denne duellen. Det er artig å være på lag med Johannes, for vi er like på mange måter selv om vi er forskjellige også. Vi er på et sterkt lag også, som kan gjøre meg sterkere i hvert fall, for han trenger ikke bli så mye sterkere, sier Northug og flirer.

– Jeg er klar til å gå i krigen. Det blir hardt, men jeg er motivert til å gjøre jobben, understreker 32-åringen.

Maiken Caspersen Falla vant kvinnefinalen, foran Ingvild Flugstad Østberg og finske Krista Pärmäkoski.

– Jeg løp Birken på lørdag, og trente litt rulleski for første gang søndag, så å starte med sprint her, var brutalt, sier Falla til NRK.

 • Torsdag stiller langrennseliten til start i Oslo Skishow. Det vises på NRK1 kl. 19.55.

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal