NRK Meny
Normal

Northug vil unngå lillebror Even i Stockholm-sprinten

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Petter Northug (30) vil ikke legge press på lillebror Even (20) før Stockholm-sprinten.

I morgen konkurrerer de mot hverandre

SAMMEN I VERDEN: For første gang går Petter Northug og lillebror Even en verdenscuprenn sammen i utlandet.

– Det er blitt en sånn forbannelse at jeg må ha med et familiemedlem når jeg går i Sverige. Sist gang Tomas og jeg var her, så gikk vi til finalen sammen. Jeg skal ikke legge noe press på minstemann her, men det funket bra da, sier Petter Northug når NRK møter ham og broren Even på hotellet i Stockholm.

Første verdenscup i utlandet

Petter Northug vinner skisprinten i Drammen 2016

I FORM: Petter Northug vant sprinten i Drammen forrige uke.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Han vant sprinten i Drammen forrige uke, men fikk det trått på femmila i Holmenkollen og ble nummer seks. Det var derfor en stund usikkert om han ville stille på bysprinten i Sveriges hovedstad.

– Jeg håper femmila er ute av kroppen, men formen føles bra. Utfordringen blir å klare prologen, mot friske og sterke sprintere. Prolog er ikke min styrke, men går jeg videre blir det en helt annen øvelse, forteller Northug.

For førsteårssenior Even Northug blir det den første verdenscupsprinten utenfor Norges grenser. Han imponerte da han ble nummer åtte i Drammen.

– Jeg får prøve å bite fra meg. Jeg har jo lyst til å gjøre det bedre, for jeg vet at det er mulig. Det må klaffe fra start for å gå videre, men når heatene starter er det mann mot mann, og da kan alt skje, mener han.

Unngår hverandre

Petter og Even Northug

PÅ LAG: Petter Northug sender lillebror Even ut på siste etappe av NM-stafetten i Tromsø.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

De to brødrene Northug har sine respektive planer klare. Eldstemann satser på å gå på blanke ski, mens lillebror vil helst vil unngå å stake. Det som er sikkert, er at de vil unngå hverandre i finaleheatene.

– Vi velger heat her og da skjer det ikke. De gangene vi ikke velger, havner jeg alltid sammen med Tomas. Men vi velger ikke det samme, forsikrer Petter Northug, som slo broren Tomas i sprintfinalen i VM i Falun i fjor.

– Tror du brødrene dine får lide i Sverige fordi du har vært stor i kjeften tidligere?

– Det er ikke så ille. Jeg får høre det mer. Men Tomas har satt sine spor her, og nå kommer det enda en ny. Så vi får se om også han klarer å bite fra seg på det svenske kartet, flirer Northug.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street