NRK Meny
Normal

Northug vil unngå lillebror Even i Stockholm-sprinten

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Petter Northug (30) vil ikke legge press på lillebror Even (20) før Stockholm-sprinten.

I morgen konkurrerer de mot hverandre

SAMMEN I VERDEN: For første gang går Petter Northug og lillebror Even en verdenscuprenn sammen i utlandet.

– Det er blitt en sånn forbannelse at jeg må ha med et familiemedlem når jeg går i Sverige. Sist gang Tomas og jeg var her, så gikk vi til finalen sammen. Jeg skal ikke legge noe press på minstemann her, men det funket bra da, sier Petter Northug når NRK møter ham og broren Even på hotellet i Stockholm.

Første verdenscup i utlandet

Petter Northug vinner skisprinten i Drammen 2016

I FORM: Petter Northug vant sprinten i Drammen forrige uke.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Han vant sprinten i Drammen forrige uke, men fikk det trått på femmila i Holmenkollen og ble nummer seks. Det var derfor en stund usikkert om han ville stille på bysprinten i Sveriges hovedstad.

– Jeg håper femmila er ute av kroppen, men formen føles bra. Utfordringen blir å klare prologen, mot friske og sterke sprintere. Prolog er ikke min styrke, men går jeg videre blir det en helt annen øvelse, forteller Northug.

For førsteårssenior Even Northug blir det den første verdenscupsprinten utenfor Norges grenser. Han imponerte da han ble nummer åtte i Drammen.

– Jeg får prøve å bite fra meg. Jeg har jo lyst til å gjøre det bedre, for jeg vet at det er mulig. Det må klaffe fra start for å gå videre, men når heatene starter er det mann mot mann, og da kan alt skje, mener han.

Unngår hverandre

Petter og Even Northug

PÅ LAG: Petter Northug sender lillebror Even ut på siste etappe av NM-stafetten i Tromsø.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

De to brødrene Northug har sine respektive planer klare. Eldstemann satser på å gå på blanke ski, mens lillebror vil helst vil unngå å stake. Det som er sikkert, er at de vil unngå hverandre i finaleheatene.

– Vi velger heat her og da skjer det ikke. De gangene vi ikke velger, havner jeg alltid sammen med Tomas. Men vi velger ikke det samme, forsikrer Petter Northug, som slo broren Tomas i sprintfinalen i VM i Falun i fjor.

– Tror du brødrene dine får lide i Sverige fordi du har vært stor i kjeften tidligere?

– Det er ikke så ille. Jeg får høre det mer. Men Tomas har satt sine spor her, og nå kommer det enda en ny. Så vi får se om også han klarer å bite fra seg på det svenske kartet, flirer Northug.

Siste nytt

 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix
 • Gjersem videre i EM

  Anne Line Gjersem er klar for friløpet i EM lørdag. Hun fikk 48,70 poeng for kortprogrammet torsdag, og er dermed kvalifisert som nummer 17.

   Anne Line Gjersem
  Foto: Yuri Kadobnov / AFP
 • Kvalifiseringen utsatt til i morgen

  Dårlig vær utsetter kvalifiseringen i VM i skyflygning. Starten er nå flyttet til fredag 14:30. Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper for Norge.

  Tande etter siste rennet
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Kroatia - Hviterussland