Offensiv Northug: – Jeg blir vanskelig å slå på femmila

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no) Petter Northug kommer med en advarsel til konkurrentene: Nå tror han på både stafett- og 50 kilometer-gull.

Petter Northug

Petter Northug vant 15-kilometeren i VM.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

– Langrenn er livet mitt, og jeg brenner for å gå skirenn. Nå senker jeg skuldrene, og jeg blir vanskelig å ha med å gjøre på stafetten og femmila, sier Petter Northug på en pressekonferanse kun én time etter gulløpet.

– Første gullet er det vanskeligste

Han innrømmer at han hadde en meget god følese før gulløpet i dag.

– Jeg visste fra jaktstarten og lagsprinten at jeg var i god form. Jeg hadde en offensiv tankegang og bare gikk på. Jeg visste jeg hadde dagen i dag, sier Northug.

– Det første gullet er det vanskeligste. Får du det, klarer du å senke skuldrene og gjøre ting mer riktig, legger han til.

Hell i uhell

Søndag klarte ikke Norge og kvalifisere seg til finalen på lagsprinten etter Pål Golberg sprakk. Petter Northug trengte aldri å gå i kjelleren på søndag.

– Nå kan jeg være glad for at jeg ikke ble kvalifisert for lagsprinten, sier Northug.

Northug mener fadesen lagsprinten og den gode formen var helt avgjørende for seieren.

– Når du er i veldig god form, det er da du klarer å gå i kjelleren. I dag var formen bra, og da klarer du å ligge der og presse mot det du tåler, forklarer Northug.

– Ingen kan slå han

Petter Northug har tidligere gått svært få gode enkeltstartløp, men det bekrymret ikke Northug foran dagens VM-øvelse.

– Jeg har ikke mange gode løp på intervallstarter, men jeg kjente det i går og på oppvarmingen at dette kunne gå veldig bra, sier Northug.

Johan Olsson

Johan Olsson fra Sverige tok sølv på 15-kilometeren.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

Sølvinner Johan Olsson var ikke overrasket over gullet til Petter Northug.

– Jeg forventet et bra løp fra Northug i dag. Når han er på sitt beste som i dag, er det ingen som kan slå han, mener Olsson.

Ledet hele løpet

Northug gikk hardt ut og allerede ved første passering var Northug i ledelsen. Denne ledelsen beholdt løpet ut og det var kun svenske Johan Olsson som truet gullet.

På siste runden tapte Northug tid i oppoverpartiet, men greide å ta seg sammen fra toppen og ned. Han innrømmer likevel at avslutningen kostet krefter.

– Slik følelsen var på slutten, klarte jeg ikke å gå teknisk riktig. Jeg var helt ferdig, sier Northug.

Northug vant til slutt 11 sekunder foran Johan Olsson. Tord Asle Gjerdalen imponerte alle og tok bronsemedaljen.

Siste nytt

 • Quintero-perle sikret River trofeet

  Det har vært mye bråk rundt årets Copa Libertadores-finale. Søndag ble den endelig spilt, i Madrid. Kampen gikk til ekstraomganger etter Benedetto- og Pratto-scoringer, og der fikk Boca rødt kort. Da klinket Juan Quintero til med strak vrist. Ballen smalt via tverrliggeren og i mål. Boca kastet keeperen frem, og Martinez scoret 3-1 i åpent nett. River Plate er årets Libertadores-mestere.

  Quintero
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Elverum med sjokktap mot bunnlag

  Elverum gikk på en skikkelig håndballmine med 29-30-smellen borte mot Nærbø. Søndagens seriekamp bød på hele tre røde kort. – Vi er for dårlige, rett og slett, sa trener Michael Apelgren til Østlendingen.

  Mesterligaen i håndball : Elverum - Orlen Wisla Plock (Polen)(28-30)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Real slo tabelljumboen 1-0

  Real Madrid imponerte ikke i 1-0-seieren over lilleputten Huesca. Bare en tidlig scoring fra Gareth Bale holdt liv i gulldrømmen for giganten fra hovedstaden. Han klemte til med en volley etter åtte minutter, og det holdt så vidt mot tabelljumboen.

  Gareth Bale
  Foto: Alvaro Barrientos / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal