Hopp til innhold

Offensiv Northug: – Jeg blir vanskelig å slå på femmila

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no) Petter Northug kommer med en advarsel til konkurrentene: Nå tror han på både stafett- og 50 kilometer-gull.

Petter Northug

Petter Northug vant 15-kilometeren i VM.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

– Langrenn er livet mitt, og jeg brenner for å gå skirenn. Nå senker jeg skuldrene, og jeg blir vanskelig å ha med å gjøre på stafetten og femmila, sier Petter Northug på en pressekonferanse kun én time etter gulløpet.

– Første gullet er det vanskeligste

Han innrømmer at han hadde en meget god følese før gulløpet i dag.

– Jeg visste fra jaktstarten og lagsprinten at jeg var i god form. Jeg hadde en offensiv tankegang og bare gikk på. Jeg visste jeg hadde dagen i dag, sier Northug.

– Det første gullet er det vanskeligste. Får du det, klarer du å senke skuldrene og gjøre ting mer riktig, legger han til.

Hell i uhell

Søndag klarte ikke Norge og kvalifisere seg til finalen på lagsprinten etter Pål Golberg sprakk. Petter Northug trengte aldri å gå i kjelleren på søndag.

– Nå kan jeg være glad for at jeg ikke ble kvalifisert for lagsprinten, sier Northug.

Northug mener fadesen lagsprinten og den gode formen var helt avgjørende for seieren.

– Når du er i veldig god form, det er da du klarer å gå i kjelleren. I dag var formen bra, og da klarer du å ligge der og presse mot det du tåler, forklarer Northug.

– Ingen kan slå han

Petter Northug har tidligere gått svært få gode enkeltstartløp, men det bekrymret ikke Northug foran dagens VM-øvelse.

– Jeg har ikke mange gode løp på intervallstarter, men jeg kjente det i går og på oppvarmingen at dette kunne gå veldig bra, sier Northug.

Johan Olsson

Johan Olsson fra Sverige tok sølv på 15-kilometeren.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

Sølvinner Johan Olsson var ikke overrasket over gullet til Petter Northug.

– Jeg forventet et bra løp fra Northug i dag. Når han er på sitt beste som i dag, er det ingen som kan slå han, mener Olsson.

Ledet hele løpet

Northug gikk hardt ut og allerede ved første passering var Northug i ledelsen. Denne ledelsen beholdt løpet ut og det var kun svenske Johan Olsson som truet gullet.

På siste runden tapte Northug tid i oppoverpartiet, men greide å ta seg sammen fra toppen og ned. Han innrømmer likevel at avslutningen kostet krefter.

– Slik følelsen var på slutten, klarte jeg ikke å gå teknisk riktig. Jeg var helt ferdig, sier Northug.

Northug vant til slutt 11 sekunder foran Johan Olsson. Tord Asle Gjerdalen imponerte alle og tok bronsemedaljen.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal