NRK Meny
Normal

Northug etter knusende sluttspurt: – Burde slått Legkov med mer enn ti meter

TOBLACH (NRK.no): Petter Northug knuste de nærmeste konkurrentene på oppløpet og har overtatt sammenlagtledelsen i Tour de Ski etter torsdagens etappe.

Petter Northug er fornøyd med seieren men mener han burde slå Alexander Legkov med mer en 10 meter på oppløpet.

Her ser Northug sin egen innspurt på NRKs monitor i målområdet i italienske Toblach. I mål var han et par meter foran russiske Aleksandr Legkov. - Ikke nok, mener Northug.

– Jeg bør slå (Alexander) Legkov med mer enn ti meter på et slikt oppløp, så det var ikke helt rått, men det bør være litt å gå på, sier Petter Northug til NRK etter etappeseieren.

Legkov ble nummer to, Cologna nummer tre og Vylegzjanin nummer fire.

Northug i sammenlagtledelse

Northug og Legkov kom til mål sammen med Dario Cologna og Maxim Vylegzjanin etter 35 tøffe kilometer. Disse fire løperne hadde ligget samlet omtrent hele jaktstarten, men de siste meterne var Northug sterkest.

Northug rykket til i siste motbakke. Selv om konkurrentene var på bakskiene til nordmannen i siste sving, slapp trønerende aldri fra seg ledelsen og spurtet inn til seier og sammenlagtledelse etter fjerde etappe av Tour de Ski.

Det var i perioder hardt, men det var mye hardere her i fjor. Da hadde jeg mer brems under skiene. I dag gikk det greit. Jeg fant ikke helt flyten de første fem kilometerne, men så kom jeg bedre inn i det og derfra gikk det bra, oppsummerer Northug.

I fjor maktet ikke Northug å matche kjøret til Cologna på Corting-Toblach-etappen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Petter Northug vant dagens 35 km etappe i Tour de Ski, dette gir ham 15 bonussekund til neste etappe og gir ham ledelsen sammenlagt.

Petter Northug satte inn et rykk i siste motbakke og slapp aldri forbi seg konkurrentene igjen.

Ble vinket frem

Northug var før torsdagens jaktstart spent på Vylegzjanins dravilje i rennet, men som så mange ganger før var det nordmannen selv som oftest var å se på halen av tetgruppa.

Flere ganger underveis vinket Cologna og Legkov Northug frem for å dra, men nordmannen nektet.

– De andre så på meg hele tiden og hva jeg gjorde. Det er da jeg lurer de andre i gruppa til å gjøre en jobb (til å dra, journ. anm.).

– Jeg prøvde å bidra hele veien, bortsett fra de siste fem kilometerne. Da prøvde jeg bare å spare krutt til slutt, sier etappevinneren.

Northug synes samarbeidet fungerte godt med de fire i tet, men noen problemer var det likevel.

– Det var mange forskjellige språk. Russerne fikk sekunderinger på russisk, men jeg fikk lite informasjon selv om jeg prøvde å spørre dem. Dario fikk sekunderinger, da fikk jeg høre at det var halvannet minutt, forklarer Northug.

Petter Northug valgte de siste kilometerene å ikke hjelpe resten av gruppa med å dra, for å spare krefter til spurten.

De andre tre løperne i tetgruppaforsøkte å vinke Petter Northug frem for å dra, men nordmannen var ikke interessert i å ligge for mye i front.

Solid ledelse

Den neste gruppa kom i mål halvannet minutt etter de fire første. Det er fjorårssvinner Dario Cologna fornøyd med.

– Vi jobbet bra sammen i tet og fikk en god luke til den andre gruppa. Jeg håper en av oss fire vinner til slutt, sier Cologna til NRK.

Etappeserien ga Northug 15 bonussekunder. Nordmannen leder sammenlagt før fem kilometeren fredag.

– Det føles godt å lede etter etappen, sier Northug.

Finn Hågen Krogh, som vant sprinten tirsdag, gikk et solid løp og endte på niendeplass. Han var 1.46,3 minutt bak Northug.

Tord Asle Gjerdalen ble nummer 15 på «kongeetappen» i Touren i år. Han var 1.48,2 bak.

Simen Østensen brøt løpet, ifølge NTB.

Siste nytt

 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par