Northug etter knusende sluttspurt: – Burde slått Legkov med mer enn ti meter

TOBLACH (NRK.no): Petter Northug knuste de nærmeste konkurrentene på oppløpet og har overtatt sammenlagtledelsen i Tour de Ski etter torsdagens etappe.

Petter Northug er fornøyd med seieren men mener han burde slå Alexander Legkov med mer en 10 meter på oppløpet.

Her ser Northug sin egen innspurt på NRKs monitor i målområdet i italienske Toblach. I mål var han et par meter foran russiske Aleksandr Legkov. - Ikke nok, mener Northug.

– Jeg bør slå (Alexander) Legkov med mer enn ti meter på et slikt oppløp, så det var ikke helt rått, men det bør være litt å gå på, sier Petter Northug til NRK etter etappeseieren.

Legkov ble nummer to, Cologna nummer tre og Vylegzjanin nummer fire.

Northug i sammenlagtledelse

Northug og Legkov kom til mål sammen med Dario Cologna og Maxim Vylegzjanin etter 35 tøffe kilometer. Disse fire løperne hadde ligget samlet omtrent hele jaktstarten, men de siste meterne var Northug sterkest.

Northug rykket til i siste motbakke. Selv om konkurrentene var på bakskiene til nordmannen i siste sving, slapp trønerende aldri fra seg ledelsen og spurtet inn til seier og sammenlagtledelse etter fjerde etappe av Tour de Ski.

Det var i perioder hardt, men det var mye hardere her i fjor. Da hadde jeg mer brems under skiene. I dag gikk det greit. Jeg fant ikke helt flyten de første fem kilometerne, men så kom jeg bedre inn i det og derfra gikk det bra, oppsummerer Northug.

I fjor maktet ikke Northug å matche kjøret til Cologna på Corting-Toblach-etappen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Petter Northug vant dagens 35 km etappe i Tour de Ski, dette gir ham 15 bonussekund til neste etappe og gir ham ledelsen sammenlagt.

Petter Northug satte inn et rykk i siste motbakke og slapp aldri forbi seg konkurrentene igjen.

Ble vinket frem

Northug var før torsdagens jaktstart spent på Vylegzjanins dravilje i rennet, men som så mange ganger før var det nordmannen selv som oftest var å se på halen av tetgruppa.

Flere ganger underveis vinket Cologna og Legkov Northug frem for å dra, men nordmannen nektet.

– De andre så på meg hele tiden og hva jeg gjorde. Det er da jeg lurer de andre i gruppa til å gjøre en jobb (til å dra, journ. anm.).

– Jeg prøvde å bidra hele veien, bortsett fra de siste fem kilometerne. Da prøvde jeg bare å spare krutt til slutt, sier etappevinneren.

Northug synes samarbeidet fungerte godt med de fire i tet, men noen problemer var det likevel.

– Det var mange forskjellige språk. Russerne fikk sekunderinger på russisk, men jeg fikk lite informasjon selv om jeg prøvde å spørre dem. Dario fikk sekunderinger, da fikk jeg høre at det var halvannet minutt, forklarer Northug.

Petter Northug valgte de siste kilometerene å ikke hjelpe resten av gruppa med å dra, for å spare krefter til spurten.

De andre tre løperne i tetgruppaforsøkte å vinke Petter Northug frem for å dra, men nordmannen var ikke interessert i å ligge for mye i front.

Solid ledelse

Den neste gruppa kom i mål halvannet minutt etter de fire første. Det er fjorårssvinner Dario Cologna fornøyd med.

– Vi jobbet bra sammen i tet og fikk en god luke til den andre gruppa. Jeg håper en av oss fire vinner til slutt, sier Cologna til NRK.

Etappeserien ga Northug 15 bonussekunder. Nordmannen leder sammenlagt før fem kilometeren fredag.

– Det føles godt å lede etter etappen, sier Northug.

Finn Hågen Krogh, som vant sprinten tirsdag, gikk et solid løp og endte på niendeplass. Han var 1.46,3 minutt bak Northug.

Tord Asle Gjerdalen ble nummer 15 på «kongeetappen» i Touren i år. Han var 1.48,2 bak.

Simen Østensen brøt løpet, ifølge NTB.

Siste nytt

 • Koronasmitte spolerte NFL-tradisjon

  Ti smittetilfeller hos Baltimore Ravens ødela den amerikanske tradisjonen med tre NFL-kamper på høytidsdagen thanksgiving.

  Å ha NFL-kamper på TV under familiesammenkomstene siste torsdag i november er en kjær tradisjon, men i år forsvant selve storkampen da kveldsoppgjøret mellom Ravens og ubeseirede Pittsburgh Steelers måtte utsettes til søndag.

  J.K. Dobbins og Breon Borders
  Foto: Nick Wass / AP
 • Åpner for tilskuere i England

  Den britiske regjeringen har åpnet for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass, er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav kan 4000 fans slippe inn.

  Ingen klubber i Premier League holder til i områder der det kan åpnes for 4000 fans, melder Daily Mail.

  Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere.

  Solskjær og United kan ikke ha tilskuere på stadion enda.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Cupfinalen flyttes fra Ullevaal

  Kvinnenes cupfinale mellom LSK og Vålerenga flyttes fra Ullevaal Stadion. Det bekrefter konkurransedirektør i Norges Fotballforbund Nils Fisketjønn til VG.

  – Ullevaal Stadion har fått beskjed om at det ikke vil avvikles cupfinale der. Det er to grunnet til det: dekket og faren for å ødelegge det, og fasilitetene. Det bygges om garderober i inngangspartiet nå. Vi skulle klart det med hotell og styrkerom på den opprinnelige datoen, men nå som det er blitt flyttet blir det vanskelig, sier Fisketjønn.

  Det er ikke bestemt hvor den skal spilles, men fjorårets finale ble spilt på Telenor Arena. Kampen skal etter planen spilles 13. desember.

  Fotball, Toppserien kvinner Vålerenga - LSK Kvinner (4-2)
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal