NRK Meny
Normal

Northug etter knusende sluttspurt: – Burde slått Legkov med mer enn ti meter

TOBLACH (NRK.no): Petter Northug knuste de nærmeste konkurrentene på oppløpet og har overtatt sammenlagtledelsen i Tour de Ski etter torsdagens etappe.

Petter Northug er fornøyd med seieren men mener han burde slå Alexander Legkov med mer en 10 meter på oppløpet.

Her ser Northug sin egen innspurt på NRKs monitor i målområdet i italienske Toblach. I mål var han et par meter foran russiske Aleksandr Legkov. - Ikke nok, mener Northug.

– Jeg bør slå (Alexander) Legkov med mer enn ti meter på et slikt oppløp, så det var ikke helt rått, men det bør være litt å gå på, sier Petter Northug til NRK etter etappeseieren.

Legkov ble nummer to, Cologna nummer tre og Vylegzjanin nummer fire.

Northug i sammenlagtledelse

Northug og Legkov kom til mål sammen med Dario Cologna og Maxim Vylegzjanin etter 35 tøffe kilometer. Disse fire løperne hadde ligget samlet omtrent hele jaktstarten, men de siste meterne var Northug sterkest.

Northug rykket til i siste motbakke. Selv om konkurrentene var på bakskiene til nordmannen i siste sving, slapp trønerende aldri fra seg ledelsen og spurtet inn til seier og sammenlagtledelse etter fjerde etappe av Tour de Ski.

Det var i perioder hardt, men det var mye hardere her i fjor. Da hadde jeg mer brems under skiene. I dag gikk det greit. Jeg fant ikke helt flyten de første fem kilometerne, men så kom jeg bedre inn i det og derfra gikk det bra, oppsummerer Northug.

I fjor maktet ikke Northug å matche kjøret til Cologna på Corting-Toblach-etappen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Petter Northug vant dagens 35 km etappe i Tour de Ski, dette gir ham 15 bonussekund til neste etappe og gir ham ledelsen sammenlagt.

Petter Northug satte inn et rykk i siste motbakke og slapp aldri forbi seg konkurrentene igjen.

Ble vinket frem

Northug var før torsdagens jaktstart spent på Vylegzjanins dravilje i rennet, men som så mange ganger før var det nordmannen selv som oftest var å se på halen av tetgruppa.

Flere ganger underveis vinket Cologna og Legkov Northug frem for å dra, men nordmannen nektet.

– De andre så på meg hele tiden og hva jeg gjorde. Det er da jeg lurer de andre i gruppa til å gjøre en jobb (til å dra, journ. anm.).

– Jeg prøvde å bidra hele veien, bortsett fra de siste fem kilometerne. Da prøvde jeg bare å spare krutt til slutt, sier etappevinneren.

Northug synes samarbeidet fungerte godt med de fire i tet, men noen problemer var det likevel.

– Det var mange forskjellige språk. Russerne fikk sekunderinger på russisk, men jeg fikk lite informasjon selv om jeg prøvde å spørre dem. Dario fikk sekunderinger, da fikk jeg høre at det var halvannet minutt, forklarer Northug.

Petter Northug valgte de siste kilometerene å ikke hjelpe resten av gruppa med å dra, for å spare krefter til spurten.

De andre tre løperne i tetgruppaforsøkte å vinke Petter Northug frem for å dra, men nordmannen var ikke interessert i å ligge for mye i front.

Solid ledelse

Den neste gruppa kom i mål halvannet minutt etter de fire første. Det er fjorårssvinner Dario Cologna fornøyd med.

– Vi jobbet bra sammen i tet og fikk en god luke til den andre gruppa. Jeg håper en av oss fire vinner til slutt, sier Cologna til NRK.

Etappeserien ga Northug 15 bonussekunder. Nordmannen leder sammenlagt før fem kilometeren fredag.

– Det føles godt å lede etter etappen, sier Northug.

Finn Hågen Krogh, som vant sprinten tirsdag, gikk et solid løp og endte på niendeplass. Han var 1.46,3 minutt bak Northug.

Tord Asle Gjerdalen ble nummer 15 på «kongeetappen» i Touren i år. Han var 1.48,2 bak.

Simen Østensen brøt løpet, ifølge NTB.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg