NRK Meny
Normal

Northug utelukker landslagsretur

BEITOSTØLEN (NRK.no): Petter Northug nekter å forholde seg til et mulig ultimatum for å tvinge ham tilbake på landslaget.

Petter Northug

Petter Northug hevder å ha brukt lite energi på utspillene til Vegard Ulvang og Stein Opsal.

– Jeg har en avtale med Coop, og kommer til å stå ved den, sier Petter Northug til NRK.no.

Skikongen er på plass på Beitostølen. Han er klar for sesongstart, og for første gang i karrieren har han gjort forberedelsene utenfor landslaget.

Torsdag formiddag hadde han en egen pressekonferanse – på et annet hotell enn skiforbundets opplegg.

Ulvang

Vegard Ulvang mener alle norske skiløpere bør tvinges til å være en del av landslaget.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Selvfølgelig måtte Northug også svare på spørsmål om onsdagens utspill fra Vegard Ulvang. Den gamle skikongen mener alle norske løpere bør tvinges til å være en del av landslaget.

Generalsekretær Stein Opsal fulgte opp med å fastslå at Skiforbundet med hjemmel i eget regelverk har muligheten til å utøve en slik tvang.

- Tenker ikke på det

Det blir ikke aktuelt denne sesongen, etter at en avtale mellom partene ble undertegnet i forrige uke.

Men Opsal utelukker ikke at konklusjonen kan bli en annen for 2014/15-sesongen når avtalen skal evalueres til våren.

Hvordan Northug vil forholde seg til det, hevder han å ha brukt lite energi på enn så lenge.

– Det tenker jeg ikke på før det eventuelt skjer, sier han til NRK.no.

– Kan de bli aktuelt for deg å gå tilbake til landslaget?

– Ikke som status er ved dags dato, sier Northug, som altså understreker at han vil stå ved avtalen med Coop som er en konkurrent av forbundssponsor Spar.

Uenig i regeltolkningen

Northugs manager Are Sørum Langås vil heller ikke forholde seg til problemstillingen som kan dukke opp i april.

– For oss har ikke det vært noe tema. Vi konsentrerer oss om at vi har fått en god, tydelig og balansert avtale som vi er fornøyd med, som Petter er fornøyd med og som skiforbundet også har sagt seg fornøyd med, sier han til NRK.no.

Han bekrefter imidlertid at apparatet rundt Northug har et annet syn på regeltolkningen enn Skiforbundet når det gjelder muligheten til å inngå personlige sponsoravtaler.

Petter Northug

Petter Northug i landslagsdrakta, slik han må være for å få gå verdenscup og OL. Å bytte ut sitt private lag med en landslagsretur er imidlertid utelukket.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Vi har ikke hatt fokus på akkurat denne problemstillingen her, den er relativt ny for oss. Men vi har vel satt oss såpass inn i regelverket at vi kanskje ser litt forskjellig på jusen. Nå er ikke jeg noen jurist, og det er vel ikke Stein Opsal heller, men at vi ser forskjellig på det – såpass oversikt har jeg, sier han.

Tror på ny avtale

– Frykter du at det blir vanskeligere om et år å komme fram til en ny avtale neste år?

– Vi er veldig fornøyd med at vi har en avtale å forholde oss til nå, og den forholder vi oss til, og så er det vanskelig å spå inn i framtida. Det bruker vi lite tid på. Nå er det på tide å begynne å gå på ski igjen, og det gleder vi oss til.

– Har dere på noe stadium vurdert hva dere ville gjort hvis dere hadde blitt tvunget til å velge mellom Coop-avtalen og å konkurrere internasjonalt?

– Nei, det har vi aldri hatt som tema. Vi har hele veien jobbet med å få en tydelig representasjonsavtale med skiforbundet.

– Hva tror du Petter gjør hvis han blir stilt overfor det valget neste år?

– Jeg er ingen spåmann, vi forholder oss til en avtale i år som gjør at Petter kan gå verdenscup, Tour de Ski og OL, og det regner jeg med vi får til neste år også. Det er vel definitivt i alles interesse, fastslår Are Sørum Langås.

Siste nytt

 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

 • Strømmen senka Sogndal

  Strømmen har hatt ein tung sesong i 1.-divisjon så langt, men fekk seg ein opptur då dei vann 1–0 heime mot Sogndal i dag. Sindre Mauritz-Hansen scora kampens einaste mål etter om lag éin time. Strømmen klatra dermed opp på kvalikplass.

 • På bedringens vei

  Den tidligere brasilianske fotballstjernen Ronaldo er utskrevet fra sykehuset i Spania. Han ble syk forrige uke og lagt inn da tilstanden forverret seg. – Er allerede hjemme etter noen dager på sykehus, meldte han via sosiale medier.

  Ronaldo
  Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal