NRK Meny
Normal

Northug tviler på topplasser

Petter Northug jr. er frisk etter mageviruset, men tviler på at han leverer toppresultater før jul.

Petter Northug tviler på topplasser
Foto: ITSUO INOUYE / AP

20-åringen ble slått ut av et magevirus på Beitostølen for en måned siden. Han gikk nesten to uker uten trening, men har den siste tiden jobbet hardt for å komme tilbake.

- Jeg har prøvd å komme i gang med trening igjen, for å få tilbake den gode følelsen på ski. Den siste uka har jeg kjørt noen hardøkter.

- Har du klart å få den gode følelsen?

- Nei. Men jeg håper den kommer snart, sier Northug.

Ingen forventninger

NRK møtte skikometen på Gardermoen grytidlig i dag før avreisen til treningssamlingen i Cogne. Northug jr. mener det ikke er grunn til å forvente all verden av ham de neste ukene. Han skal gå både 15 km klassisk i Cogne onsdag 13. desember og rennene i La Clusaz den påfølgende helgen.

- Jeg har nesten ingen forventninger til meg selv. Nå vet jeg hva jeg har gått gjennom og jeg vet at man trenger tid på å komme seg gjennom noe sånt.

- Når er du i toppform igjen?

- Det er usikkert. Jeg har alltid slitt litt før jul og jeg tror nok storformen lar vente på seg en stund i år også, sier en uvanlig lite selvsikker Northug jr.

Siste nytt

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Stoch leder

  Kamil Stoch leder etter første omgang i skiflyvningen i Planica. Robert Johansson hoppet 245 meter og ligger på andreplass, 4,9 poeng bak. Johann André Forfang ligger på tredjeplass. Andre omgang starter ca klokken 1610.

  Robert Johansson
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg til Siofolk

  Silje Solberg ble i dag offisielt presentert som Siofolk-spiller. Den ungarske klubben har også bekreftet at de har ansatt Tor Oddvar Moen som trener. Klubben fortsetter å forsterke for å ta opp kampen mot Gyør i den ungarske ligaen.

  solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner