NRK Meny
Normal

Northug tviler på topplasser

Petter Northug jr. er frisk etter mageviruset, men tviler på at han leverer toppresultater før jul.

Petter Northug tviler på topplasser
Foto: ITSUO INOUYE / AP

20-åringen ble slått ut av et magevirus på Beitostølen for en måned siden. Han gikk nesten to uker uten trening, men har den siste tiden jobbet hardt for å komme tilbake.

- Jeg har prøvd å komme i gang med trening igjen, for å få tilbake den gode følelsen på ski. Den siste uka har jeg kjørt noen hardøkter.

- Har du klart å få den gode følelsen?

- Nei. Men jeg håper den kommer snart, sier Northug.

Ingen forventninger

NRK møtte skikometen på Gardermoen grytidlig i dag før avreisen til treningssamlingen i Cogne. Northug jr. mener det ikke er grunn til å forvente all verden av ham de neste ukene. Han skal gå både 15 km klassisk i Cogne onsdag 13. desember og rennene i La Clusaz den påfølgende helgen.

- Jeg har nesten ingen forventninger til meg selv. Nå vet jeg hva jeg har gått gjennom og jeg vet at man trenger tid på å komme seg gjennom noe sånt.

- Når er du i toppform igjen?

- Det er usikkert. Jeg har alltid slitt litt før jul og jeg tror nok storformen lar vente på seg en stund i år også, sier en uvanlig lite selvsikker Northug jr.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm