NRK Meny
Normal

Northug truer med å droppe OL

Petter Northug er villig til å droppe vinterens store mål, OL i Sotsji, dersom han ikke blir enig med Norges Skiforbund.

Petter Northug

Drakampen om Petter Northug mellom skiforbundet og Coop kan i verste fall ende med at Norge stiller uten det største gullhåpet på herresiden under OL i Sotsji.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det verste scenarioet er jo at jeg blir hjemme under OL. Jeg skal alltids klare å finne på noe, det finnes jo andre skirenn å gå også, sier Northug i et intervju med TV 2.

Tidligere i høst ble det kjent at Norges skiforbund vil at Northug skal signere en såkalt representasjonskontrakt. 27-åringen har imidlertid vegret seg for å skrive under.

Blir ikke enige

Hovedgrunnen er sannsynligvis at man er uenige om hvor mye Northug skal få promotere sin nye sponsor, Coop. Han har denne sesongen valgt å stå utenfor landslaget og kjører i stedet sitt eget treningsopplegg.

Skiforbundet vil likevel at han skal skrive under avtalen, ettersom han fortsatt skal representere det norske landslaget i verdenscup og mesterskap.

Et annet problem er at forbundet er sponset av Coop-konkurrenten Spar.

I et intervju med NRK lørdag sa Northug at det var for tidlig å si om han ville skrive under kontrakten. Det er dette han nå utdyper overfor TV2.

I intervjuet sier han for første gang rett ut at han er villig til å droppe vinterens største begivenhet, OL i Sotsji, dersom partene ikke blir enige.

– Jeg skjønner selvsagt at alle har sine krav, Norges Skiforbund, COOP og jeg. Det er en trekant der alle må være fornøyd og det er selvsagt en utfordring å få til, sier Northug til TV 2.

Managementet i selskapet Nye Høyder, med Are Sørum Langås, har i løpet av sommeren vært i flere møter med Norges Skiforbund for å få til en samarbeidsavtale som er spiselig for begge parter.

Skiforbundet: – Kommer til å løse seg

Espen Graff, kommunikasjonssjef i skiforbundet, tror ikke Northug-fans trenger å bekymre seg for OL.

– Vi vil først og fremst at Petter skal bli frisk og gå fort på ski. Det stemmer at det ikke er blitt skrevet under noen avtale, men vi har god dialog og har stor tro på at dette vil ordne seg, sier han til NRK.no.

Også Northug selv har tidligere uttalt til NRK at han tror på en snarlig løsning.

– Jeg er veldig positiv til at det blir en løsning for begge parter. Det er den informasjonen jeg får fra Are og Nye Høyder, som er i dialog med dem, så jeg tror dette kommer i orden så begge parter blir fornøyde, sa Northug i forrige uke.

Trolig er det eneste som kan hindre Northug fra å signere at han havner i en situasjon der han må velge mellom Coop-avtalen og representasjonskontrakten.

På spørsmål fra NRK.no om hva som er viktigst – Coop-avtalen eller OL – valgte Northug å ikke kåre en vinner.

– Begge ting er veldig viktig for min del, fastslo han.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal