NRK Meny
Normal

Northug truer med å droppe OL

Petter Northug er villig til å droppe vinterens store mål, OL i Sotsji, dersom han ikke blir enig med Norges Skiforbund.

Petter Northug

Drakampen om Petter Northug mellom skiforbundet og Coop kan i verste fall ende med at Norge stiller uten det største gullhåpet på herresiden under OL i Sotsji.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det verste scenarioet er jo at jeg blir hjemme under OL. Jeg skal alltids klare å finne på noe, det finnes jo andre skirenn å gå også, sier Northug i et intervju med TV 2.

Tidligere i høst ble det kjent at Norges skiforbund vil at Northug skal signere en såkalt representasjonskontrakt. 27-åringen har imidlertid vegret seg for å skrive under.

Blir ikke enige

Hovedgrunnen er sannsynligvis at man er uenige om hvor mye Northug skal få promotere sin nye sponsor, Coop. Han har denne sesongen valgt å stå utenfor landslaget og kjører i stedet sitt eget treningsopplegg.

Skiforbundet vil likevel at han skal skrive under avtalen, ettersom han fortsatt skal representere det norske landslaget i verdenscup og mesterskap.

Et annet problem er at forbundet er sponset av Coop-konkurrenten Spar.

I et intervju med NRK lørdag sa Northug at det var for tidlig å si om han ville skrive under kontrakten. Det er dette han nå utdyper overfor TV2.

I intervjuet sier han for første gang rett ut at han er villig til å droppe vinterens største begivenhet, OL i Sotsji, dersom partene ikke blir enige.

– Jeg skjønner selvsagt at alle har sine krav, Norges Skiforbund, COOP og jeg. Det er en trekant der alle må være fornøyd og det er selvsagt en utfordring å få til, sier Northug til TV 2.

Managementet i selskapet Nye Høyder, med Are Sørum Langås, har i løpet av sommeren vært i flere møter med Norges Skiforbund for å få til en samarbeidsavtale som er spiselig for begge parter.

Skiforbundet: – Kommer til å løse seg

Espen Graff, kommunikasjonssjef i skiforbundet, tror ikke Northug-fans trenger å bekymre seg for OL.

– Vi vil først og fremst at Petter skal bli frisk og gå fort på ski. Det stemmer at det ikke er blitt skrevet under noen avtale, men vi har god dialog og har stor tro på at dette vil ordne seg, sier han til NRK.no.

Også Northug selv har tidligere uttalt til NRK at han tror på en snarlig løsning.

– Jeg er veldig positiv til at det blir en løsning for begge parter. Det er den informasjonen jeg får fra Are og Nye Høyder, som er i dialog med dem, så jeg tror dette kommer i orden så begge parter blir fornøyde, sa Northug i forrige uke.

Trolig er det eneste som kan hindre Northug fra å signere at han havner i en situasjon der han må velge mellom Coop-avtalen og representasjonskontrakten.

På spørsmål fra NRK.no om hva som er viktigst – Coop-avtalen eller OL – valgte Northug å ikke kåre en vinner.

– Begge ting er veldig viktig for min del, fastslo han.

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal