Northug truer med å droppe OL

Petter Northug er villig til å droppe vinterens store mål, OL i Sotsji, dersom han ikke blir enig med Norges Skiforbund.

Petter Northug

Drakampen om Petter Northug mellom skiforbundet og Coop kan i verste fall ende med at Norge stiller uten det største gullhåpet på herresiden under OL i Sotsji.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det verste scenarioet er jo at jeg blir hjemme under OL. Jeg skal alltids klare å finne på noe, det finnes jo andre skirenn å gå også, sier Northug i et intervju med TV 2.

Tidligere i høst ble det kjent at Norges skiforbund vil at Northug skal signere en såkalt representasjonskontrakt. 27-åringen har imidlertid vegret seg for å skrive under.

Blir ikke enige

Hovedgrunnen er sannsynligvis at man er uenige om hvor mye Northug skal få promotere sin nye sponsor, Coop. Han har denne sesongen valgt å stå utenfor landslaget og kjører i stedet sitt eget treningsopplegg.

Skiforbundet vil likevel at han skal skrive under avtalen, ettersom han fortsatt skal representere det norske landslaget i verdenscup og mesterskap.

Et annet problem er at forbundet er sponset av Coop-konkurrenten Spar.

I et intervju med NRK lørdag sa Northug at det var for tidlig å si om han ville skrive under kontrakten. Det er dette han nå utdyper overfor TV2.

I intervjuet sier han for første gang rett ut at han er villig til å droppe vinterens største begivenhet, OL i Sotsji, dersom partene ikke blir enige.

– Jeg skjønner selvsagt at alle har sine krav, Norges Skiforbund, COOP og jeg. Det er en trekant der alle må være fornøyd og det er selvsagt en utfordring å få til, sier Northug til TV 2.

Managementet i selskapet Nye Høyder, med Are Sørum Langås, har i løpet av sommeren vært i flere møter med Norges Skiforbund for å få til en samarbeidsavtale som er spiselig for begge parter.

Skiforbundet: – Kommer til å løse seg

Espen Graff, kommunikasjonssjef i skiforbundet, tror ikke Northug-fans trenger å bekymre seg for OL.

– Vi vil først og fremst at Petter skal bli frisk og gå fort på ski. Det stemmer at det ikke er blitt skrevet under noen avtale, men vi har god dialog og har stor tro på at dette vil ordne seg, sier han til NRK.no.

Også Northug selv har tidligere uttalt til NRK at han tror på en snarlig løsning.

– Jeg er veldig positiv til at det blir en løsning for begge parter. Det er den informasjonen jeg får fra Are og Nye Høyder, som er i dialog med dem, så jeg tror dette kommer i orden så begge parter blir fornøyde, sa Northug i forrige uke.

Trolig er det eneste som kan hindre Northug fra å signere at han havner i en situasjon der han må velge mellom Coop-avtalen og representasjonskontrakten.

På spørsmål fra NRK.no om hva som er viktigst – Coop-avtalen eller OL – valgte Northug å ikke kåre en vinner.

– Begge ting er veldig viktig for min del, fastslo han.

Siste nytt

 • Liverpool senka Genk

  Etter fire strake tap på bortebane i meisterligaen vart det siger for Liverpool, då dei slo Genk og Sander Berg 4–1 på bortebane. Oxlade-Chamberlain scora dei to første måla. Sadio Mané la på til 3-0, før Mohamed Salah setje inn 4–0. Genk reduserte til 1–4 like før full tid. Liverpool er dermed nummer to i si gruppe, bak Napoli med sju poeng.

  Champions League - Group E - KRC Genk v Liverpool
  Foto: Francois Lenoir / Reuters
 • Chelsea tok viktige poeng

  Michy Batshuayi sørget for tre poeng for Chelsea da de spilte borte mot Ajax i mesterligaen onsdag. London-laget vant 1-0 og tok tre meget viktige poeng i gruppespillet. De har nå seks poeng, like mange som Ajax som foreløpig leder gruppen.

  Champions League - Group H - Ajax Amsterdam v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jansrud droppar verdscupopninga

  Kjetil Jansrud kjem ikkje til å køyre verdscupopninga i Sölden i Austerrike i helga. Det opplyser alpinisten til NRK i kveld. – Det har med fleire ting å gjere, men mest fordi forma i storslalåm ikkje er på det nivået som den bør vere, seier 34-åringen. 24-år gamle Marcus Monsen overtek plassen til Jansrud.

  FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Men's Downhill training
  Foto: Christian Hartmann / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal