Hopp til innhold

Northug om svenskenes ankermann: – Det han har gjort hittil har vært en katastrofe

LIVIGNO (NRK.no): Northug ler av Calle Halfvarssons OL-planer, men innrømmer samtidig at det er en annen svenske han frykter mer enn noen annen konkurrent.

Petter Northug tror det blir en svensk OL-konge i Sotsji. Han er i gang med sitt første høydeopphold etter høstens langvarige sykdomsperiode og fyrer allerede opp under ordkrigen med svenskene. Reporter: Anders Skjerdingstad, foto/redigerer: Arild Sandsvik

VIDEO: NRK har fått et ekslusivt møte med Petter Northug på høydeopphold i italienske Livigno. Her koser han seg sammen med far John Northug og andre i familien, og har kommet i gang med treningen igjen.

Calle Halfvarsson

Calle Halfvarsson har tatt over som ankermann på det svenske stafettlaget etter Marcus Hellner. Det lever Northug fint med.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

NRK har møtt Petter Northug på høydeopphold i Nord-Italia hvor han har fått tilbake troen på OL-gull etter flere uker med sykdom.

Han bryr seg fint lite om at svenske Calle Halfvarsson tidligere i uken gikk ut og sa at han kommer til «å sjokkere Northug» i OL.

Til Aftonbladet sa svensken blant annet at han har studert nordmannens taktiske valg på video.

– Det er bra han gjør det, for det han har gjort hittil har vært en katstrofe. Det er viktig å lære, sier Northug spydig.

– Tror du det kommer til å fungere?

– Nei, jeg tror jeg kommer til å gjøre han stresset hvis vi går sammen, og da kommer han til å gjøre feil sånn som i Val di Fiemme.

Parkert

Den svenske ankermannen ble parkert av Northug på oppløpet under vinterens VM-stafett i Val di Fiemme.

Etter løpet la han ikke skjul på at han hadde brukt for mye krefter underveis, mens Northug på sin side traff med taktikken.

– Det kommer et OL neste år. Da håper jeg å få revansje, sa svensken etter stafett-nederlaget.

Video: Se innspurten av VM-stafetten

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Northug oppløp

VIDEO: Se innspurten på VM-stafetten der Petter Northug parkerte svenske Calle Halfvarsson.

– Tre gullsjanser

I et eklusivt intervju på hotellet i italienske Livigno innrømmer imidlertid Northug at det er en svenske han frykter mer enn noen annen konkurrent i OL: Johan Olsson. Svensken som tok VM-gull på femmila.

– Han kan stikke av med rubbel og bit på distanseløpene. Jeg tror han kan ta gull både på 15-kilometeren, duathlonet (skibytte) og femmila i de løypene som er der. Han trives veldig bra i høyden, sier Northug.

Skistadion i Sotsji ligger på omtrent 1 400 meter og byr på tøffere bakker enn de fleste verdenscupløypene.

Sprinten

Selv har Northug mest lyst på femmilsgullet, men tror han har størst sjanse på en helt annen distanse.

– Skøytesprinten, svarer han selvsikkert.

Siste nytt

  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal