NRK Meny
Normal

Northug: - Det er kjedelig å trene

Petter Northug innrømmer at han nå går en kjedelig tid i møte med mye hard trening. Utbyttet kan bli nye VM-gull i Holmenkollen.

Petter Northug i Holmenkollen

Petter Northug har startet opptreningen til det som kan bli nok en gylden langrennssesong. Det store målet er VM i Holmenkollen.

Foto: Aas, Erlend, Erlend Aas / Scanpix / Scanpix

Etter en turbosommer med pokerspill i Las Vegas og jetsetliv i Monaco, begynner langrennskongen i dag oppkjøringen til neste sesong.

Northug i sommer: Se Northug på rulleski i ørkenen | Petter Northug er ute av poker-VM i Las Vegas. | - Han har imponert sykt

– Det blir bare trening fremover. Tilbake til et A4-liv, der det blir trening, hvile, trening om hverandre. Det blir ikke mye annet enn det, sier han til NRK.

Er det kjedelig?

– Det kan bli kjedelig ja, sier han.

Ingen forandring

Petter Northug

Petter Northug imponerte stort under poker-VM i Las Vegas tidligere i sommer.

Foto: Laura Rauch / Ap

For Petter Norhug vet hvordan de neste månedene blir, med mye svette og mye blodslit. Langrennsesset har ingen planer om å forandre på suksessoppskriften fra sist vinter, som gav han to OL-gull og sammenlagtseier i verdenscupen.

– Det har fungert veldig bra de siste årene. Jeg føler jeg har hatt en naturlig utvikling og har gått trappene. Jeg håper i år at jeg har blitt et år sterkere, så jeg kjører på samme mal som jeg har gjort de siste sesongene, for det har fungert, sier Northug.

Les også: -Northug mindre populær enn Bjørgen

Trener på hjemmebane

Det er på hjemmebane 24-åringen skal legge grunnlaget for suksess under ski-VM i Holmenkollen til vinteren.

- Først skal jeg nå trene en uke i Meråker, før landslaget kommer neste uke. Da skal jeg vise dem mitt treningsterreng, sier han.

Northug er glad det er VM i vinter, hvis ikke ville han slitt med motivasjonen.

- Jeg er glad det er et VM på hjemmebane. Det gjør at motivasjonen er høy og det er viktig. Det hadde vært tøft å gå på en ny sesong, om det ikke hadde vært mesterskap. Det er helt klart det store målet, sier Northug.

Les også: Northug signerte avtale med skiforbundet

Skal se Rosenborg

Når landslaget kommer på besøk vil Northug ta kollegaene med for å se Rosenborg.

- Jeg er veldig fotballinteressert og skal i alle fall se Rosenborg spille hjemme mot AIK neste uke. Enten på storskjerm eller på Lerkendal, sier han.

VIDEO: Northug oppsummerer årets OL-sesong

Video Northug ser tilbake på sesongen.

Hva tror du om Northugs kommende sesong? Si din mening!

Siste nytt

 • Ødegaard ikke med til Tallinn

  Martin Ødegaard er som eneste spiller vraket fra Real Madrid-troppen til kampen mot Atlético Madrid i Tallinn onsdag kveld. Det tolkes som at han er på vei bort. Fra 30-mannstroppen som møtte AC Milan manglet nemlig kun Ødegaard.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag