Northug: - Det er kjedelig å trene

Petter Northug innrømmer at han nå går en kjedelig tid i møte med mye hard trening. Utbyttet kan bli nye VM-gull i Holmenkollen.

Petter Northug i Holmenkollen

Petter Northug har startet opptreningen til det som kan bli nok en gylden langrennssesong. Det store målet er VM i Holmenkollen.

Foto: Aas, Erlend, Erlend Aas / Scanpix / Scanpix

Etter en turbosommer med pokerspill i Las Vegas og jetsetliv i Monaco, begynner langrennskongen i dag oppkjøringen til neste sesong.

Northug i sommer: Se Northug på rulleski i ørkenen | Petter Northug er ute av poker-VM i Las Vegas. | - Han har imponert sykt

– Det blir bare trening fremover. Tilbake til et A4-liv, der det blir trening, hvile, trening om hverandre. Det blir ikke mye annet enn det, sier han til NRK.

Er det kjedelig?

– Det kan bli kjedelig ja, sier han.

Ingen forandring

Petter Northug

Petter Northug imponerte stort under poker-VM i Las Vegas tidligere i sommer.

Foto: Laura Rauch / Ap

For Petter Norhug vet hvordan de neste månedene blir, med mye svette og mye blodslit. Langrennsesset har ingen planer om å forandre på suksessoppskriften fra sist vinter, som gav han to OL-gull og sammenlagtseier i verdenscupen.

– Det har fungert veldig bra de siste årene. Jeg føler jeg har hatt en naturlig utvikling og har gått trappene. Jeg håper i år at jeg har blitt et år sterkere, så jeg kjører på samme mal som jeg har gjort de siste sesongene, for det har fungert, sier Northug.

Les også: -Northug mindre populær enn Bjørgen

Trener på hjemmebane

Det er på hjemmebane 24-åringen skal legge grunnlaget for suksess under ski-VM i Holmenkollen til vinteren.

- Først skal jeg nå trene en uke i Meråker, før landslaget kommer neste uke. Da skal jeg vise dem mitt treningsterreng, sier han.

Northug er glad det er VM i vinter, hvis ikke ville han slitt med motivasjonen.

- Jeg er glad det er et VM på hjemmebane. Det gjør at motivasjonen er høy og det er viktig. Det hadde vært tøft å gå på en ny sesong, om det ikke hadde vært mesterskap. Det er helt klart det store målet, sier Northug.

Les også: Northug signerte avtale med skiforbundet

Skal se Rosenborg

Når landslaget kommer på besøk vil Northug ta kollegaene med for å se Rosenborg.

- Jeg er veldig fotballinteressert og skal i alle fall se Rosenborg spille hjemme mot AIK neste uke. Enten på storskjerm eller på Lerkendal, sier han.

VIDEO: Northug oppsummerer årets OL-sesong

Video Northug ser tilbake på sesongen.

Hva tror du om Northugs kommende sesong? Si din mening!

Siste nytt

 • Norge tapte bronsekampen

  Det norske mixed-laget i curling røk knepent 7-8 for Russland i kampen om VM-bronsen lørdag. Medaljen glapp helt på tampen. Canada vant VM-gullet på hjemmebane. Det skjedde etter 6-2-seier over Spania

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud slått ut i semifinalen

  Casper Ruud gnistret tidvis i semifinalen mot australske toppseedede Jordan Thompson i challengerturneringen i Calgary lørdag, men tapte til slutt 2-1. Ruud tapte med settsifrene 7-6, 0-6, 6-7.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Mol og Sørum til finale

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum er klar for finale i verdensserieturneringen i Las Vegas. Duoen slo ut amerikanerne Trevor Crabb og Tri Bourne 2–0. Finalen spilles søndag mot den polske duoen Grzegorz Fijalek og Michal Bryl

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: med oppdatering fra norsk og internasjonal fotball
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Stabæk - Brann