Northug tilbake på landslagssamling: – Jeg må ned i vekt

SOGNEFJELLET/OSLO (NRK): Petter Northug har herjet med lagkameratene på samling, men er likevel ikke fornøyd med hverken form eller vekt.

SOGNEFJELLET SKI

Petter Northug sier det er første gang han går med T-skjorte når det er mediedag på Sognefjellet.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

En solbrun Petter Northug møtte pressen i fantastiske omgivelser på Sognefjellet der langrennslandslaget for tiden har samling. Northug kunne fortelle at han nyter å være tilbake på landslaget, men at han bærer på noen kilo for mye.

– Jeg må ned i vekt, men det tror jeg ikke blir noe problem når mengdetreningen kommer i gang utover sommeren og høsten. Da vil jeg nok rase ned i vekt, sier trønderen.

For tung

Det er Northugs første landslagssamling siden 2013 da han valgte å kjøre sitt eget løp som langrennsløper. Etter en lengre periode med skuffende resultater i sporet, valgte Northug å gjøre comeback på landslaget før årets sesong.

– Det føles veldig bra. Jeg har kommet godt i gang og det er en fin gjeng vi er med her som jeg kjenner godt. Det er helt magisk her på Sognefjellet i disse forholdene, sier han.

Til tross for at 32-åringen vant dagens intervalløkt, anser han ikke seg selv som den best trente på laget.

– Nei, det står mellom Tønseth, Krüger eller Holund, det er nok der lista ligger på best trent. Emil Iversen er i alle fall ikke i nærheten av dem, sier han med glimt i øyet.

Lagkamerat Iversen har fått gjennomgå på Northugs Instagram-konto og langrennsløperen sender gjerne spøkefulle stikk til sin kollega. I sosiale medier er det likevel egen vekt han spøker mest med, noe Northug fulgte opp på onsdagens pressekonferanse.

– Det er første gang på en mediedag at jeg trener med skjorte, og det sier jo sitt, så jeg må nok gjøre en liten treningsjobb nå for i alle fall å se trent ut når vinteren kommer. For noen av oss kom mediedagen for fort, sier han.

Må finne en mellomting

Northug er tatt ut på sprintlaget til trener Arild Monsen, men har som må å hevde seg i toppen også på distanse. Nå venter en tøff sommer og høst med blant annet høydeopphold i slutten av august. Innen den tid håper han å veie litt mindre.

– Jeg må helst ned til 82–83 kilo, og så lenge jeg går ned så mye at jeg veier mellom 78–84 kilo, er det drømmen, sier han.

Northug forteller at han veide 78 kilo da han vant tre gull på distanse i VM i Oslo i 2011.

– Men da var jeg ikke god i sprint, selv om jeg kunne spurte etter distanse. Jeg hadde ikke klart å vinne sprinten i Falun med den vekta der, så det handler om å ligge et sted i midten der.

Siste nytt

 • Ny førsteplass for Van Aert

  Wout Van Aert vant første etappe i Critérium du Dauphiné bare noen dager etter at han tok førsteplassen i monumentet Milano – San Remo.

  Beste nordmann i rittet var Carl Fredrik Hagen som syklet inn til en 60.-plass.

  Øvrige norske syklister var Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm. Det gjenstår fire etapper i Critérium du Dauphiné.

  Wout Van Aert
  Foto: Marco Alpozzi / AP
 • Sykkel-VM i Sveits avlyst

  På grunn av koronasituasjonen i verden blir det ikke arrangert sykkel-VM i Sveits i september som planlagt.

  Mesterskapet skulle blitt arrangert i Aigle og Martigny, men på grunn av omfattende karanteneregler i Sveits utgår mesterskapet.

  UCIs hovedkvarter
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Fjernet fra Real Sociedad-troppen

  Onsdag var Martin Ødegaard utelatt fra Real Sociedads oversikt over de 30 spillerne som senere denne uken skal starte opptreningen til neste sesong.

  Dermed virker det å være hold i spanske avisers rapporter om at Ødegaard blir Real Madrid spiller, fra og med kommende sesong.

  I utgangspunktet skulle midtbanestjernen være utlånt til Real Sociedad i to sesonger, men det ser ut til å stoppe etter ett år.

  Martin Ødegaard
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal