Northug tilbake på landslagssamling: – Jeg må ned i vekt

SOGNEFJELLET/OSLO (NRK): Petter Northug har herjet med lagkameratene på samling, men er likevel ikke fornøyd med hverken form eller vekt.

SOGNEFJELLET SKI

Petter Northug sier det er første gang han går med T-skjorte når det er mediedag på Sognefjellet.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

En solbrun Petter Northug møtte pressen i fantastiske omgivelser på Sognefjellet der langrennslandslaget for tiden har samling. Northug kunne fortelle at han nyter å være tilbake på landslaget, men at han bærer på noen kilo for mye.

– Jeg må ned i vekt, men det tror jeg ikke blir noe problem når mengdetreningen kommer i gang utover sommeren og høsten. Da vil jeg nok rase ned i vekt, sier trønderen.

For tung

Det er Northugs første landslagssamling siden 2013 da han valgte å kjøre sitt eget løp som langrennsløper. Etter en lengre periode med skuffende resultater i sporet, valgte Northug å gjøre comeback på landslaget før årets sesong.

– Det føles veldig bra. Jeg har kommet godt i gang og det er en fin gjeng vi er med her som jeg kjenner godt. Det er helt magisk her på Sognefjellet i disse forholdene, sier han.

Til tross for at 32-åringen vant dagens intervalløkt, anser han ikke seg selv som den best trente på laget.

– Nei, det står mellom Tønseth, Krüger eller Holund, det er nok der lista ligger på best trent. Emil Iversen er i alle fall ikke i nærheten av dem, sier han med glimt i øyet.

Lagkamerat Iversen har fått gjennomgå på Northugs Instagram-konto og langrennsløperen sender gjerne spøkefulle stikk til sin kollega. I sosiale medier er det likevel egen vekt han spøker mest med, noe Northug fulgte opp på onsdagens pressekonferanse.

– Det er første gang på en mediedag at jeg trener med skjorte, og det sier jo sitt, så jeg må nok gjøre en liten treningsjobb nå for i alle fall å se trent ut når vinteren kommer. For noen av oss kom mediedagen for fort, sier han.

Må finne en mellomting

Northug er tatt ut på sprintlaget til trener Arild Monsen, men har som må å hevde seg i toppen også på distanse. Nå venter en tøff sommer og høst med blant annet høydeopphold i slutten av august. Innen den tid håper han å veie litt mindre.

– Jeg må helst ned til 82–83 kilo, og så lenge jeg går ned så mye at jeg veier mellom 78–84 kilo, er det drømmen, sier han.

Northug forteller at han veide 78 kilo da han vant tre gull på distanse i VM i Oslo i 2011.

– Men da var jeg ikke god i sprint, selv om jeg kunne spurte etter distanse. Jeg hadde ikke klart å vinne sprinten i Falun med den vekta der, så det handler om å ligge et sted i midten der.

Sportsnyheter

Ble buet av banen – så hyllet Solskjær supporterne

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United lukket ørene for pipekonserten på Old Trafford. I stedet tok de med seg applausen fra Stretford End – og snudde 0–2 til 3–2.

Siste nytt

 • Chelsea kjørte over Malmö

  Chelsea var aldri truet i oppgjøret mot Malmö onsdag og kjørte over de svenske gjestene med 4-0. Både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte av med skade i kampen.

  Champions League - Group H - Chelsea v Malmo FF
  Foto: David Klein / Reuters
 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Denne løysinga vil bli presentert før kretsledermøte. Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal