NRK Meny
Normal

Northug tilbake i høyden etter smellen: – Skal være ekstra på vakt

Petter Northug er tilbake i trening etter å ha sett store deler av sesongen fra sofaen. Tirsdag reiste han på et høydeopphold i Sveits.

Petter Northug

TILBAKE I TRENING: Petter Northug har dratt til Sveits på et nytt høydeopphold.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Stig RUne Kveen

TRENER: Stig Rune Kveen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Petter har gjennomført en treningsperiode. Kroppen har respondert normalt over lang tid, og vi skal bygge videre på den gode trenden fra Norge, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

Dette er en sjelden god nyhet fra Northug-leiren, som har hatt en trøblete start på sesongen.

Northug har de siste ukene prioritert hvile på sofaen foran Tour de Ski og flere andre verdenscuprenn. Dette førte til stor bekymring blant landslagsledelsen og eksperter, som har fryktet at Lahti-VM skulle ryke.

– Hovedoppgaven nå er å få Petter i form til VM, og vi har forhåpninger om å se Petter på startstreken før VM. Grunnpilaren er at Petter er i form til VM, sier Kveen.

– Hvordan er formen hans nå?

– Den er normal.

– Så det er mye å gå på?

– Vi har litt å gå på, men det må vi ha. Med det er god tid igjen til VM, svarer Kveen.

Tar forholdsregler i høyden

Treneren har tidligere forklart at formsvikten skyldtes overtrening i etterkant av et høydeopphold i november. Nå drar Northug igjen tilbake til høyden i Sveits – etter eget ønske.

– Har dere tatt lærdom av forrige høydeopphold?

– Ja. Han var litt hissig på trening. Vi skal være ekstra på vakt og ta det pent og pyntelig, svarer Kveen, som reiste sammen med Northug til høydeoppholdet i går.

– Bra samarbeid med landslaget

Hverken treneren eller Northug har mottatt et tidskrav fra skiforbundet med tanke på å vise form før VM-uttaket.

– Nei, vi har god dialog med Tor Arne (Hetland) og Vidar (Løfshus). Samarbeidet er veldig bra. Vi har fortsatt muligheten til å jobbe langsiktig og med tanke på å få Petter i form til VM, sier treneren.

Landslagstrener Tor Arne Hetland gleder seg over at Northug er tilbake i trening.

– Jeg håper Petter raskt kommer i god nok form. Da vil han få mulighet til å gjennomføre noen skirenn før vi reiser til VM i Finland, sier Hetland i en pressemelding.

Stig Rune Kveen ønsker ikke å si noe om hvor lenge Northug skal være i høyden.

– Planen nå er å trene i ro og mak under fantastiske skiforhold, fine naturomgivelser og få lagt en god treningsperiode i banken, sier han og legger til:

– Vi skal være i Mellom-Europa i en periode framover, også drar vi tilbake.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal