NRK Meny
Normal

Se Northug håndhilse seg i mål

Petter Northug avsluttet Falun-helgen i stor stil. På søndagens jaktstart var han så langt foran konkurrentene at han håndhilste på en rekke tilskuere på vei mot mål.

Video nsps_upload_2010_3_21_15_56_42_177.jpg

- Det var artig å ta dette. Det er prestisje å vinne en slik tour. Selv om jeg hadde avgjort verdenscupen på forhånd, og det var siste helg, så var det deilig å avslutte med stil, sa Northug til NTB.

24-åringen startet hele 39 sekunder foran svenske Marcus Hellner på den 15 kilometer lange jaktstarten søndag.

Se Northug få verdenscupkula

Artikkelen fortsetter under videoen

Video nsps_upload_2010_3_21_16_51_50_183.jpg

Og Mosvik-løperen hadde minitouren i sin hule hånd. Han ledet fra start til mål og var hele veien minst 40 sekunder foran nærmeste forfølger.

OL-kongen har sansen for å stikke seg ut, og det kom ikke som noen overraskelse at han brukte hele innspurten i Falun på å ta nærmest hver og en tilskuer i hånda.

Ventet foran målstreken

Petter Northug med kula

Petter Northug med beviset for at han er verdens beste langrennsløper denne sesongen.

Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Northug, som også vant verdenscupen sammenlagt, fikk også med seg norsk flagg på oppløpet. Selv om konkurrentene begynte å nærme seg hadde han ingen hastverk med å krysse mållinjen.

Langrennsstjernen ventet rett foran målstreken helt til franske Maurice Manificat bare var noen meter unna. Dermed ble avstanden i mål på bare 3,4 sekunder.

Svenske Marcus Hellner ble nummer tre, 11 sekunder bak.

Northug sikret sammenlagtseieren i verdenscupen allerede i Holmenkollen forrige helg, men han ga publikum valuta for billettpengene også i de fire finalerennene i Sverige.

Glapp i fjor, seiret i år

I fjor glapp totalseieren i verdenscupen på tampen på samme stadion. Sveitsiske Dario Cologna ble for sterk. Northug måtte ta til takke med 2. plassen i både Sverige-touren og verdenscupen.

Søndag var det aldri noen tvil. Northugs 82 kilo tunge kropp var tung å flytte på i den løse snøen i motene opp Mördarbakken, så Northug konsentrerte seg mest om å utnytte sin største styrke å gå fort i lett terreng.

- Deilig å vinne

- Maurice Manificat gikk fryktelig fort, men jeg kunne bare konsentrere meg om tiden til Marcus Hellner. Denne gangen kunne jeg ta det helt med ro. Deilig at jeg kunne avslutte med seier etter at jeg var så nær i fjor. Deilig å vinne den samme dagen som jeg fikk kula, mente seierherren.

Eldar Rønning ble nest beste nordmann med 13. plass. Øystein Pettersen ble nummer 18, Ole-Marius Bach 21, Kristian Tettli Rennemo 22, Anders Gløersen 28 og Eirik Brandsdal nummer 34.

Ola Vigen Hattestad og Martin Johnsrud Sundby startet ikke søndag.

Siste nytt

 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Boston tok siste kvartfinaleplassen

  Boston slo Toronto 7-4 i natt og tok den siste kvartfinaleplassen i NHL-sluttspelet.

  Kvartfinalene: Pittsburgh - Washington, San Jose - Vegas, Winnipeg - Nashville og Boston - Tampa Bay.

  Alle kvartfinalene blir spela som best av sju kampar.

  Boston Bruins
  Foto: Greg M. Cooper / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag