Hopp til innhold

Northug stusser over at eks-treneren vrakes av forbundet 

Petter Northugs gamletrener, Stig Rune Kveen, søkte på begge de utlyste assistentjobbene på elitelagene i Norges Skiforbund. Deretter søkte han jobben som juniorlandslagstrener. Han fikk ingen av dem.

NORTHUG

SAMARBEIDET I FIRE ÅR: Siden VM-sesongen 2014/2015 har Stig Rune Kveen og Petter Northug samarbeidet. Her er de to under Tour de Ski i januar 2016.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er rart, det er det jo, så klart. Men det sitter andre som skal bedømme hvem som skal ha de jobbene. Men hadde det vært meg, så hadde jeg tatt med Stig Rune, sier Petter Northug til NRK.

Ønsket trøndelagsbasert trener

De to prestisjejobbene på elitelagene ble lyst ut i vår da det ble klart at både Roar Hjelmeset og Sjur Ole Svarstad ga seg som trenere for Marit Bjørgen og co. Etter hvert ble Ole Morten Iversen ansatt som hovedtrener. Kveen kastet seg inn i kampen som Iversens assistent.

Adressa-kommentator Birger Løfaldli var blant dem som mente at Northugs gamletrener ville vært den rette mannen for den rollen.

Samtidig avsluttet skiforbundet arbeidsforholdet med allroundtrener Tor Arne Hetland. Eirik Myhr Nossum rykket opp i systemet. Dermed var to assistent-jobber ledig. Her vet NRK at det fra utøverhold har blitt signalisert ønske om en trøndelagsbasert trener. Også trenerjobben for juniorlandslaget ble senere lyst ut.

Hyller gamletreneren

NORTHUG

FORNØYD: Petter Northug møtte TV 2 og NRK som eneste medier på Obs Bygg på Oslos østkant sist uke.

Foto: Mikal Emil Aaserud

Stig Rune Kveens engasjement som Petter Northugs privattrener var over den dagen skistjernen takket ja til landslagsplass i april. Kveen, som i dag er ansatt ved idrettslinja på Meråker videregående skole, bekrefter at han var svært motivert og søkte på alle tre jobbene, men fikk avslag.

– Jeg synes det er kjedelig og vet godt om kompetansen Stig Rune besitter. Han er flink med utøvere, har erfaring som toppidrettsutøver, han har jobbet på skigymnas, og jobbet med flere utøvere - inkludert meg (innebærer verdenscup-, mesterskap-, og høydetreningserfaring). Og han er veldig treningsdyktig. Jeg skulle gjerne ha sett at Stig Rune fikk gå den «trappen» og få seg jobb i Norges Skiforbund, sier Northug.

Saken fortsetter under bildet.

NORTHUG OG KVEEN

Petter Northug og Stig Rune Kveen, her fra rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix på Hamar i 2015.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Motivert

I stedet ble Lars Christian Aabol og Geir Endre Rogn ansatt i de to assistentjobbene. På juniorlandslaget fikk Monika Kørra jobben. Kveen vil heller ikke gå inn på begrunnelsen han fikk av hverken Løfshus eller Norges Skiforbunds utviklingssjef, Brit Baldishol, eller langrennssjef Espen Bjervig, i søkerprosessen.

– Jeg bekrefter at jeg søkte og det betyr selvsagt at jeg var motivert for å gjøre en god jobb. Jeg tar også med meg komplimentene fra tidenes beste skiløper. Utover det har jeg ingen kommentar til selve ansettelsene, sier Kveen til NRK.

– Stig Rune er et godt trenertalent og jeg har generelt god dialog med ham. Men jeg kommenterer ikke ansettelsesprosesser, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal