Hopp til innhold

Northug viste «verdensklasse» – tror likevel han vrakes til OL

Even Northug viste at flere i familien kan spurte da han sikret seier for Norges andrelag på lagsprinten i Dresden. Likevel tror NRKs langrennskommentator at sjansen for en OL-plass er liten.

Even Northug

VISTE STYRKE: Even Northug imponerte og tok sin første verdenscupseier i Dresden.

Foto: JENS SCHLUETER / AFP

Thomas Helland Larsen ga Northug et perfekt utgangspunkt på sisterunden og på oppløpet hentet yngstebror Northug frem superkreftene og spurtslo gårsdagens vinner Håvard Solås Taugbøl.

– Det er fantastisk. Even har ikke fått så mange muligheter i verdenscupen, men viser i dag at han er blant verdens beste, skryter Helland Larsen til FIS etter løpet.

Hos Viaplay etter målgang var det en lykkelig duo som nettopp hadde sikret sin første seier i verdenscupen.

– Det var helt rått. Vi brukte semifinalen på å kløne og lære litt. I finalen gjorde vi alt rett. Thomas gjorde en kjempejobb med å sende meg ut som nummer én og vi hadde ikke vunnet uten det, sier Northug.

– Hvor mye betyr dette?

– Det er verdenscupseier da. Det hadde jeg ikke trodd. Å krysse målstreken var deilig.

Rørt ekspert

I spurten klarte ikke Solås Taugbøl fra det norske førstelaget å gå forbi Northug, men holdt unna for de utenlandske konkurrentene. Dermed ble det dobbelt norsk på lagsprinten, med Norge II foran Norge I.

– Det er utrolig, det er ikke mer å si. Even og Thomas imponerer stadig. De gjorde alt riktig i dag og fulgte planen. Fantastisk bra, skryter landslagstrener Arild Monsen.

Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug har kjent Northug i en årrekke og fikk kjenne på følelsene etter seieren.

– Det var stort. Even har kjempa lenge for det her. Han har to brødre med brukbare resultat. Det at han klarer å heve seg som han gjør i år og ta sin første seier i lagsprint ble jeg litt smårørt av, innrømmer den tidligere landslagsløperen.

– Liten OL-sjanse

NRKs langrennskommentator Jann Post er imponert over stegene Northug har tatt før denne sesongen.

– Det er tydelig at Even Northug har hatt et godt treningsår. Han virker å ha hevet utholdenheten sin en del. Det gjør at han står heatene bedre enn før. Jeg er imponert over det han har vist så langt, sier Post.

Med flere gode sprinter så langt denne sesongen, senest med seier og fjerdeplass i Dresden, har Northug igjen blitt et navn som vurderes for en OL-plass. Men Post tror lillebror Even får samme beskjed som storebror Petter fikk i forkant av Torino-OL i 2006.

Nemlig nei.

– Dessverre for Northug tror jeg OL-sjansen er liten når Norge bare får ha åtte herrer i troppen. Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl rankes nok foran i sprintsammenheng. Og en spesialsprinter til er det neppe plass til, mener NRK-kommentatoren.

Siste nytt

 • Fiasko for Medvedev i comebacket

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev tapte sin første tenniskamp på nesten to måneder. Han røk i strake sett for Richard Gasquet i Genève.

  Nederlaget passer Medvedev svært dårlig foran årets andre Grand Slam-turnering. Gruskonkurransen i Sveits var ment å gi ham kamprytme i oppladningen til Roland-Garros.

  Gasquet vant tirsdagens oppgjør med settsifrene 6-2, 7-6 (7-5). Det var første gang at den franske veteranen slo en topp-to-spiller på verdensrankingen siden triumfen mot Roger Federer i 2005.

  Medvedev hadde ikke spilt siden kvartfinaletapet på hardcourten i Miami Open i slutten av mars. Etterpå var han gjennom en brokkoperasjon. Dermed gikk russeren glipp av de første ukene av grussesongen. (NTB)

  ATP 250 - Geneva Open
  Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters
 • Aftonbladet: Zlatan-forfall til kamper mot Norge

  Zlatan Ibrahimovic (40) står over Sveriges landslagssamling i juni, erfarer Aftonbladet. Veteranspissen blir ikke å se på banen i oppgjør mot Norge.

  Sverige har fire kamper i nasjonsligaen på kort tid neste måned, og to av dem er mot Norge (hjemme 5/6 og borte 12/6). Ibrahimovic blir ikke involvert i noen av dem.

  Milan-spissen har gjort seg uaktuell, melder Aftonbladet. Ifølge avisen kan han ha spilt sin siste landskamp. Forfallet er koblet til Ibrahimovics skadeproblemer den siste tiden. (NTB)

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Christine Olsson / AP
 • Østerriksk jubel før Norges nøkkelkamp

  Østerrike slo Tsjekkia 2-1 etter straffeslag i ishockey-VM tirsdag. Fra tribuneplass fulgte landslagsjef Petter Thoresen nøye med på Norges neste motstander.

  Det gikk mot tsjekkisk seier i Tammerfors, men Østerrike fikk inn utligningen med 38 sekunder igjen av ordinær tid. Brian Lebler var mannen som sikret spilleforlengelse.

  Lagene greide ikke å avgjøre i «sudden death». Peter Schneider styrte inn straffeslagkonkurransens eneste mål. Dermed tok østerrikerne en uventet seier over Tsjekkia.

  Den ga dem to poeng foran onsdagens møte med Norge. Thoresen var blant tilskuerene som en del av sine forberdelsene til oppgjøret.

  Norge har to poeng etter tre VM-kamper. De kom i 4-3-seieren over Storbritannia etter straffeslag søndag. Det dårligste laget i hver av mesterskapets to grupper rykker ned til nivå to.

  Tsjekkia, Sverige og USA er Norges siste motstandere etter kampen mot Østerrike. (NTB)

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Vesa Moilanen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste