NRK Meny
Normal

Nå vil Northug samarbeide med erkerivalene

Petter Northug vil innhente Maxim Vylegzjanin og Dario Cologna så fort det lar seg gjøre på jakstarten i Tour de Ski torsdag. Så venter et mulig samarbeid med rivalene.

Vylegsjanin og Northug

Petter Northug er spent på hvordan sammenlagtleder Maxim Vylegsjanin vil samarbeide på jaktstarten torsdag. Northug tror russeren vil forsøke å spare krefter.

Foto: Afp

Germany Cross Country Tour de Ski Dario Cologna

Dario Cologna går ut som nummer to, sju sekunder før Petter Northug. Northug har planer om å ta igjen sveitseren med et skikkelig magadrag i åpningen av jaktstarten.

Foto: Jens Meyer / Ap

Petter Northug ligger på tredjeplass etter tre etapper av Tour de Ski. Torsdag venter fjerde etappe av touren, og Northug har planen klar før jaktstarten.

– Det blir et magadrag i starten, så får vi se hvordan det blir å ligge i gruppe med (Maxim) Vylegzjanin og Dario (Cologna), sier Petter Northug til NRK.

Northug går ut ni sekunder bak den russiske sammenlagtlederen. Mellom dem ligger sveitsiske Dario Cologna.

– Det blir spennende med Vylegzjanin. Han er kanskje den russerne som tenker mest i fellesstarter. Han vil sikkert bruke minst mulig krefter over denne etappen, sier Northug.

Samarbeid er nøkkelen

Northug tror de tre som går ut først på jaktstarten kan skaffe seg en luke til de øvrige løperne.

– At vi klarer å få til samarbeidet er utfordringen. Jeg tror både jeg, Dario og Maxim ønsker å beholde den luka og kanskje øke den. Det er det vi ønsker, om vi klarer det er spørsmålet, mener Northug.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Petter Northug er spent på morgendagens etappe, hør hva han har å si her.

Petter Northug er spent før torsdagens jaktstart i Tour de Ski.

Vylegsjanin og Legkov

Maxim Vylegsjani (foran) og Alexander Legkov under andre etappe av Tour de Ski. Northug tror Legkov kan blande seg inn i teten på jaktstarten torsdag.

Foto: THOMAS PETER / Reuters

Det norske sammenlagthåpet tror Alexander Legkov kan nå igjen de tre i tet, men håper å kunne øke forspranget på resten av feltet.

– Vi klarer nok å holde avstanden om vi setter fart. Men klarer vi ikke å samarbeide eller om en har dårligere ski, blir det vanskelig, mener nordmannen.

Ordknapp om sprinten

Northug var ikke interessert i å snakke med pressen etter at han røk ut av sprinten i semifinalen tirsdag.

Heller ikke dagen derpå var nordmannen særlig snakkesalig da han fikk spørsmål om hvordan det var å gå med svenskene.

– Det var interessant, svarte Northug til latter fra det fremmøtte pressekorpset.

– Jeg kom meg til semifinalen, og det var det viktigste hvis man ser på lista, sa han.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal