Hopp til innhold

Northug: – Jeg var såpass beruset at jeg ikke var i stand til å ta riktige valg

Petter Northug (28) har nå gitt sin egen versjon av hva som skjedde da han promillekjørte natt til søndag.

Lillehammer, Norway 20131206.Petter Northug under pressetreffet for landslaget i langrenn på utøverhotellet i Lillehammer fredag, i forbindelse med verdenscuprennene lørdag og søndag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Petter Northug er langt nede etter at han krasjet da han promillekjørte søndag morgen.

– Jeg var såpass beruset at jeg ikke var i stand til å ta riktige valg. Jeg var ikke av den fornuft at jeg lot bilnøklene ligge, forteller Northug til VG.

28-åringen fremsto som svært preget da han møtte noen få medier i Sverige mandag kveld.

Han skal flere ganger ha vært på gråten under intervjuene, som er de første han har gjort etter at det ble klart at han hadde promille da han krasjet i autovernet på Byåsen tidlig søndag morgen.

– Jeg skulle ha vært det foruten, men dumheten er gjort, sier Northug til TV 2.

– Skal ta straffen min

I Northugs bil, som nå er totalvrak, satt det to personer - Petter Northug og en mann født i 1991. Begge er nå siktet for promillekjøring.

Northug innrømmer at han var svært beruset da han kjørte bilen.

– Jeg hadde drukket før vi dro på byen. Så drakk vi på byen og da vi kom hjem. Jeg var så beruset at jeg ikke klarte å tenke fornuftig, sier han til TV 2.

Han bedyrer at han aldri før har gjort noe lignende.

– Jeg skal ta straffen min. Dersom det innebærer fengsel, så er det klart at jeg skal gjøre det, sier han til TV 2.

Sov ut rusen i arresten

Northug løp fra ulykkesstedet, men ble senere funnet av politiets sporhunder hjemme hos seg selv.

Adresseavisen skriver at Northug i starten ikke var i stand til å forklare seg da han ble hentet til politistasjonen, ettersom han fortsatt var beruset.

Han ble derfor plassert i arresten, hvor han sov ut rusen.

– I første omgang, da jeg våknet, var jeg litt uklar og ga ikke riktig informasjon. Jeg sa at jeg var med i bilen, men at jeg ut fra den tilstanden jeg var i ikke husket hva som skjedde, sier han til Adressa.no.

Dette skal ha vært årsaken til at det en stund var noe forvirring rundt hvem av de to i bilen som var sjåfør.

Northug har måttet tåle en del kritikk for at han forlot passasjeren i bilen. Passasjeren brakk kragebeinet i ulykken.

Til VG forklarer Northug at han først forlot bilen etter å ha pratet med passasjeren og forsikret seg om at han hadde det bra.

– Vi var begge i sjokk der. Men vi spurte om det gikk bra. Da jeg beveget meg ut ga han meg klar beskjed om at her må jeg dra. Det er vel det jeg husker fra det.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet

– Skulle ikke noe sted

Northug forteller også at han ikke skulle noe spesielt sted da han kjørte bilen.

– Det var en bytur som endte hjemme hos meg sammen med kjente. Der ble det sent og det begynte å ebbe ut i morgentimene. I femtiden begynte folk å dra hjem og noen gikk og la seg. Det var på en måte bare meg og passasjeren i bilen som var våkne da vi bestemte oss for å gå ut i bilen og kjøre den. Vi hadde ikke noe baktanke med hvorfor vi skulle ut, forteller Northug til VG.

Langrennsløperen sier det verste var å fortelle foreldrene om hva som hadde skjedd.

– Det var tøft å møte mamma og pappa. Det er jo like skuffet som meg. De er lei seg, sier han til TV 2, før han må ta en pause.

– Hverken jeg eller de ønsket at dette skulle skje, fullfører han.

– Ulykkelig

Northug sendte ut en pressemelding søndag kveld, men han har ikke møtt pressen personlig før nå.

– Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser, sa Northug i pressmeldingen.

Han innrømmet at han hadde promille da han kjørte.

– Jeg har åpent forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, sier Northug.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal